To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem

mkm - 23-08-2015, 11:26

mjsystem napisał/a:
Nigdy nie miałem problemu z rudą, no, może poza Polonezem 8)

A Kijanka? :P

Owczar - 23-08-2015, 12:42

Za każdym razem jak przechodzę koło mojego galanta to słyszę chrumkanie. To chyba ruda go zżera... A tak na poważnie, to jest to straszny problem tego modelu. Ja już godzę się z myślę, że za rok, dwa auto pójdzie na złom i z żoną typujemy następcę. Aż boję się zajrzeć pod spód...
mjsystem - 23-08-2015, 15:56

mkm napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Nigdy nie miałem problemu z rudą, no, może poza Polonezem

A Kijanka?
I tak i nie Macku. Z jednej strony racja, że ruda była wszędzie, druga strona, to auto było kupione za grosze na czas naprawy Galanta. Strata niewielka :wink: No, ale chyba faktycznie,liczy się sztuka. Punkt dla Ciebie :wink:
mjsystem - 23-08-2015, 15:58

Owczar napisał/a:
Za każdym razem jak przechodzę koło mojego galanta to słyszę chrumkanie. To chyba ruda go zżera... A tak na poważnie, to jest to straszny problem tego modelu. Ja już godzę się z myślę, że za rok, dwa auto pójdzie na złom i z żoną typujemy następcę. Aż boję się zajrzeć pod spód...
no własnie... Odczucia z komfortu i satysfakcja z jazdy troszkę zamydlają rzeczywisty stan auta. Następne auto będzie w ocynku. Może powrót do V70? :roll:
Marcino - 24-08-2015, 08:50

robertdg.... lepiej się napisać nie dało. Ja dokłądnie stoję w sytuacji którą ty opisujesz. Wiem ze jak go ruszę to trzeba bedzie robić to wszytko..... a pospolity blacharz zrobi tylko dziurki, psiknie i za chwilę zacznie się znowu.
mjsystem - 25-08-2015, 14:01

Marcino napisał/a:
Ja dokłądnie stoję w sytuacji którą ty opisujesz.
Marcin, ja myślę, że większość Galantów wygląda podobnie. :?
Marcino - 25-08-2015, 14:44

mjsystem napisał/a:
Marcino napisał/a:
Ja dokłądnie stoję w sytuacji którą ty opisujesz.
Marcin, ja myślę, że większość Galantów wygląda podobnie. :?

Możliwe. Boję się sam ruszyć bo bedzie jak robert pisał, a jak dam do zrobienia to jak znam życie zrobią tylko te powierzchniowe rany.... najchętniej bym jakąs zdrowsżą budę przytulił z uszkodzonym silnikiem lub skrzynią np...

Hugo - 25-08-2015, 14:45

Marcino napisał/a:
najchętniej bym jakąs zdrowsżą budę przytulił z uszkodzonym silnikiem lub skrzynią np...
Zdecydowanie najlepsze rozwiązanie.
Owczar - 25-08-2015, 18:47

Ja wolę dać mu się zestarzec z godnością i po prostu za jakiś czas zmienić. Kupno drugiego Galanta to jak zamiana siekierki na kijek..

Będzie żal po tylu latach się go pozbywać, ale jest na to sposób - kupno auta które sprawi, że nie zatesknie za galantem. Choć sentyment pozostanie...

mjsystem - 25-08-2015, 19:57

Owczar napisał/a:
kupno auta które sprawi, że nie zatesknie za galantem
To nie może być zwykłe auto. 8) Nie będzie łatwo zastąpić Galanta. :?
Owczar - 25-08-2015, 20:00

Są takie auta :) ja juz mam upatrzone... ;)
inq - 25-08-2015, 20:08

Ja przeglądam allegro i nie mogę nic znaleźć.
mjsystem - 25-08-2015, 20:08

Wiem, ja mam kilka takich "na oku". Ale cena też nie jest niska. :?
Owczar - 25-08-2015, 23:24

No fakt, w cenie galanta odpowiednika z charakterem się nie kupi. Ale zamiast ładować kasę w auto bez perspektyw (przez wzglad na korozję), lepiej ja odkladac do skarbonki i za jakis czas dolozyc do innego auta...

Zreszta ostatnio nawet moja zona wspomina coś o szybszym aucie ;) Galant na 2 biegu w AT potrafi zamulić... jest za szybko by zbic bieg w dół, a za wolno by dynamicznie przyśpieszyć. Ręczne zbicie biegu rozwiazuje problem. Ale zwykle jest na to za malo czasu.

mjsystem - 26-08-2015, 08:59

inq napisał/a:
Ja przeglądam allegro i nie mogę nic znaleźć.

http://allegro.pl/osobowe...?price_to=20000
Owczar napisał/a:
Zreszta ostatnio nawet moja zona wspomina coś o szybszym aucie
Moja niestety odwrotnie :|