Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
Marcino - 11-04-2016, 09:01
Damian0307 napisał/a: | Wnętrze auta super też mam takie,
a te dywaniki gdzie kupiłeś bo też się przymierzam do tego koloru, i jak jest z ich wykonaniem i dopasowaniem do podłogi auta |
Ja potrzebuje jedynie dywanik kierowcy...moj się przetarł.
eremita - 11-04-2016, 11:29
Damian0307 napisał/a: | a te dywaniki gdzie kupiłeś bo też się przymierzam do tego koloru, i jak jest z ich wykonaniem i dopasowaniem do podłogi auta |
Kupowałem tu http://www.autodywaniki.p..._1474_1479.html model premium,
Sprawdzone źródło polecone przez deejaya
Dywaniki pasują i są bardzo dobrze wykonane.
Marcino napisał/a: | Ja potrzebuje jedynie dywanik kierowcy...moj się przetarł. |
Dopytywałem przed zakupem w razie wu nie ma problemu z tego co facet mówi mogą zrobić jeden.
Owczar napisał/a: | Ale to aż 3? |
nawi, prywatny telefon z włączonym janosikem, służbowy który non sto dzwoni,
Kiedyś miałem w półeczce pod radiem ale teraz jest tam CB
Owczar napisał/a: | dość istotne jest dla mnie omijanie korków, |
To jest fajna sprawa, niby janosik to ma ale ta nawi jest dla mnie jakaś dziwna bo już kilka razy mnie jakoś dziwnie prowadziła dlatego wole jechać na Automapie
Owczar napisał/a: | Do kierownicy w galancie możesz podłączyć przycisk od odbierania telefonu przez zestaw głośnomówiący |
Ja odbieram przyciskiem nad głową do słoneczka mam przypięty JABRA CRUISER 2
Owczar napisał/a: | Mam w piwnicy kierownicę z poduszką. Mogę pożyczyć na czas obszycia. |
Już chciałem wysyłać adres przesyłki a tu dostałem telefon i w środę na 12:30 jestem umówiony do obszycia na miejscu
Tomii napisał/a: | Też nie lubię uchwytów do szyby, polecam przyklejaną podkładkę w miejsce przed zegarkiem: |
Jak kupiłem Gala to miał takie coś naklejone, chciałem oderwać to tak się trzymało że zostawiłem by nie uszkodzić deski, naszukałem się uchwytu który by tam pasował a jak go znalazłem założyłem po dwóch dniach w upałach kółeczko się odkleiło, na szczęście nie ma śladu,
Funkcjonalność jest dobra ale szkoda mi deski.
Dlatego zastanawiam się nad radiem 2DIN na androidzie co by mi nawi i janosika obsłużył
Owczar - 11-04-2016, 11:57
eremita napisał/a: | To jest fajna sprawa, niby janosik to ma ale ta nawi jest dla mnie jakaś dziwna bo już kilka razy mnie jakoś dziwnie prowadziła dlatego wole jechać na Automapie |
Ja używam mapy google. Już kilka razy pozwolił mi dojechać do celu o wiele szybciej niż pierwotnie zakładałem. Przykład ze świąt. W radio ciągłe komunikaty o korkach tu i tam, w tym duży korek przed Warszawą na A2. Dojechałem do domu nie stojąc w korku nawet minutę i nie jadąc po dziurach tylko po dobrych drogach Janosik jak dla mnie się nie sprawdza. Co chwilę jakieś dziwne komunikaty, nawigacja się do nieczego nie nadaje. Po prostu na ograniczeniach zwalniam, a jak jest w miarę luźno na autostradzie to przyciskam. W lexie nawet CB nie montowałem, w galancie od 2 lat nie włączałem. Kiedyś wydawało mi się, że CB radio czy Janosik mnie przed czymś może uchronić. Ale od kiedy navi omija korki to została tylko drogówka. Na początku jeździłem trochę jak po omacku bez CB, a teraz cenię sobie ciszę i spokój.
Na telefon służobowy jest sposób. Jak masz Jabrę to wybieranie głosowe i program do odczytywania osoby dzwoniącej. A najlepiej zestaw głośnomówiący z prawdziwego zdarzenia, ale coś używanego jak np Nokia CK7W. W takim małym zestawie w galancie nic nie słyszałem, chyba że jechałem 50
Na wszystko jest sposób Ja się tylko zastanawiam ile procent Twoich zmysłów skupia się na jeździe, jak używasz CB, nawi, janosika i jeszcze telefon się urywa
eremita - 11-04-2016, 12:44
Owczar napisał/a: | Ja się tylko zastanawiam ile procent Twoich zmysłów skupia się na jeździe, jak używasz CB, nawi, janosika i jeszcze telefon się urywa
|
Janosik, Cb, nawi działa w tle jakoś zrobiłem się wyczulony na słowa miski, suszarka lewo prawo itp. reszty nie słyszę
Od czasu jak zmieniłem Cb na Presidenta JFK II jest o wiele lepiej bo jak się odzywa to słychać głosy a nie trzeszczenie
Najbardziej rozkojarza telefon ale jak rozmawiam to zawsze zwalniam.
Muszę spróbować tej mapy google, bo ostatnio jak wracałem z Kielc to myślałem że wyjdę z siebie jak stałem w Łódzkich korkach.
Owczar - 11-04-2016, 13:59
Polecam. Na navi widać nawet chwilowe spowolnienia ruchu i jest to często aktualizowane.
Bartekkita - 11-04-2016, 21:32
Ja również polecam google maps. Trafik naprawdę działa, info o wypadkach w czasie rzeczywistym praktycznie
eremita - 13-04-2016, 13:02
No doczekałem się😊 Teraz siedzę czekam.
Tak wygląda w trakcie po oskalpowaniu
tresorex - 13-04-2016, 13:36
-------------
Masz fotkę kiery przed oskalpowaniem?
eremita - 13-04-2016, 17:51
1,5 godziny czekania i jest tak
Wygląda ładnie nie lepi się i nie brudzi
Damian0307 - 13-04-2016, 18:17
extra to wygląda, ile taka usługa kosztuje ?
eremita - 13-04-2016, 18:33
Damian0307 napisał/a: | extra to wygląda, ile taka usługa kosztuje ? |
150zl kierownica z drewnem, na zwyklej kierownicy 120 do 150 w zależności od skóry.
WreX - 13-04-2016, 20:53
eremita, super wygląda, a jak w dotyku? i czy to jest grubsze od standardowej "śliskiej skóry" w oryginale przy kierownicach w galantach?
eremita - 13-04-2016, 21:21
WreX napisał/a: | eremita, super wygląda, a jak w dotyku? i czy to jest grubsze od standardowej "śliskiej skóry" w oryginale przy kierownicach w galantach? |
Wszystko super, może to złudzenie ale wydaje mi się że pewniej się trzyma, pewnie przez to że nie jest tak wyślizgana
Tą skórę co mieli gładką była delikatniejsza jakby bardziej przyjemna w dotyku.
Ale w ich samochodzie widziałem coś co wyglądało mega boki gładkie a góra i dół obszyte alkantarą.
Owczar - 13-04-2016, 22:05
Wygląda super, ale osobiście do drewna bardziej mi podchodzi gładka
Bartekkita - 14-04-2016, 09:19
eremita, bo nie zrozumiałem, ta co masz teraz też jest taka miękka i przyjemna w dotyku jak oryginał? Czy bardziej przypomina zwykłe kierki - nie nardi?
|
|
|