[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
Lucas123w - 18-07-2013, 20:08
Ten dolny spojler to już delikatna przesada ale o gustach się nie dyskutuje
Maelen - 19-07-2013, 19:22
oj Panowie, nie da się ukryć że SB ma tyłek jak J.Lopez;) jednym się podoba innym już niekoniecznie. O praktyczności bagażnika można mówić wiele,tylko jak często przewozicie telewizory, pralki itp? Sedany prezentują się znacząco lepiej- widział ktoś Evo w wersji SB?
Co do zderzaka i "glonojadowej" ramki...no cóż, mi w salonie powiedzieli że jeśli uprę się na ramkę to mogę zamówić zderzak SB i zamontować do sedana. Tylko wydaje mi się że z tą ramką to strasznie dużo aut już naprodukowali, bo i audi i volvo. A przecież tak naprawdę liczy się serce miśka, które niezależnie od modelu jest rewelacyjne (szczególnie w wersji 1.8;))
grzesiopol - 22-07-2013, 15:45
Maelen napisał/a: | oj Panowie, nie da się ukryć że SB ma tyłek jak J.Lopez;) jednym się podoba innym już niekoniecznie. O praktyczności bagażnika można mówić wiele,tylko jak często przewozicie telewizory, pralki itp? | oj zdziwiłbyś się jak często,po to się właśnie hatchbacka kupuje, miałem Carismę w sedanie i uwierz, że często żałowałem, że to nie hatchback, dodatkowo musiałem pożyczać przyczepkę, żeby cos przewieźć.
Maelen napisał/a: | A przecież tak naprawdę liczy się serce miśka, które niezależnie od modelu jest rewelacyjne (szczególnie w wersji 1.8;)) | ot mądrego warto poczytać
gural69 - 27-07-2013, 14:57
SEDAN
mjsystem - 27-07-2013, 16:04
Bo? Jakiś argument rzetelny? Bo jak tylko dlatego, że Ci się podoba...
bart210 - 27-07-2013, 17:06
Wybralem sedana bo jest najbardziej podobny do evo.
Na Evo po prostu mnie nie stać. Zresztą Lancer od zawsze był sedanem.
Literat - 27-07-2013, 20:21
Ja wybrałem sedana, ale tak naprawdę chciałem mieć przód od HB, a tył od sedana. Ale coś trzeba było wybrać, a salonie dali mi baaaardzo duży upust właśnie na sedana i został sedan
grzesiopol - 28-07-2013, 21:24
bart210 napisał/a: | Zresztą Lancer od zawsze był sedanem. | czyżby
I generacji
2-drzwiowe coupé
5-drzwiowe kombi
2 i 4-drzwiowy sedan
3-drzwiowy hatchback
III generacja
3-drzwiowy Hatchback
4-drzwiowy sedan
5-drzwiowy hatchback
5-drzwiowe kombi
itd, itp.
Ta wersja to jedna z najładniejszych ze starszych modeli
bart210 - 28-07-2013, 22:29
grzesiopol, przyznam, że nie wiedziałem. Wielkie dzięki za uświadomienie
mjsystem - 29-07-2013, 07:21
bart210 napisał/a: | Wybralem sedana bo jest najbardziej podobny do evo.
Na Evo po prostu mnie nie stać. Zresztą Lancer od zawsze był sedanem. |
Czyli słaby argument. Nie można mówić, że coś jest lepsze na podstawie emocji wizualnych.
OK. Masz prawo wyboru modelu i uzasadnienie go wrażeniami wzrokowymi, ale na tej samej podstawie wybierasz kolor. Tu też nie możesz powiedzieć, że czerwony jest lepszy, czy niebieski jest lepszy, bo taki kolor właśnie masz.
Więc tak:
Czy masz w sedanie składane siedzenia rozkładane 2/1 cięgnami w bagażniku, rozkładane jednym ruchem ręki, i co sie z tym wiąże przewozu dłuższego ładunku?
Czy masz regulowaną głębokość podłogi bagaznika?
Czy masz możliwość kupienia modelu w wersji ciężarowej?
Tu masz trzy argumenty, które są na plus dla sportbacka. I dalej nie sądzę, że taki jest lepszy. Ja mam auto z kratką i sedan odpadał w przedbiegach. Dzięki SB mam w ogóle Mitsu a nie Volvo V40.
Więc jeszcze raz przy tego typu dyskusji proszę Cię o rzetelne argumenty.
Przypomina się odwieczny dyskurs na temat: sedan czy kombi...
PS resztę napisał grzesiopol
bart210 - 29-07-2013, 13:48
mjsystem, dla mnie argumenty, które podales są nieistotne. Nie potrzebuję "ulatwionego" składania siedzeń, regulowanej podlogi, ani kratki. W tym przypadku względy wizualne były ważniejsze.
prosto - 29-07-2013, 15:23
ja popieram bart210, . u mnie rowniez argumenty podane przez mjsystem, w ogole nie byly brane pod uwage zresztą lancera mam 2 lata i siedzenia składałem tylko 2 razy podczas wypadów na snowboard, i wszystko ładnie + 4 ludzi sie zmiesciło a tak to caly rok w zasadzie bagaznika nie uzywam wiec rowniez przede wszystkim liczył sie dla mnie wygląd i dlatego - SEDAN mimo ze przód SB troche ładniejszy
mjsystem - 29-07-2013, 15:54
bart210 napisał/a: | mjsystem, dla mnie argumenty, które podales są nieistotne. Nie potrzebuję "ulatwionego" składania siedzeń, regulowanej podlogi, ani kratki. W tym przypadku względy wizualne były ważniejsze. |
Dla mnie krata to podstawa. A czy to będzie Mitsubishi czy Skoda to wsjo ryba. Gdybym kierował się względami "kupuję, bo mi się podoba", nie byłby na pewno żaden Lancer.
Dlatego znów się powtórzę: dla mnie względy "ten jest ładniejszy" - nie rozwijają niniejszego tematu.
grzesiopol - 29-07-2013, 21:28
bart210 napisał/a: | Wybralem sedana bo jest najbardziej podobny do evo. | podobny tylko tyłem, przodem podobny jest do Sportbacka. Oczywiście twój argument dla mnie jest spoko, ale napisz w czym dokładnie zwykły sedan jest podobny do EVO, oprócz tyłka.
Ja też moge napisać, że kupiłem SB bo jest podobna do Evo, ostatnio jak stanąłem na światłach to gościo coś tam mówił do swoich pasażerów - zobaczcie evo stoi. A tak prawdę mówiąc to chyba nawet nie miał bladego pojęcia jak wygląda prawdziwe Evo.
mjsystem, bart210 podał dobry argument, tak jak i ty u ciebie głównym powodem była kratka i chwała najwyższemu, że do SB dało ja sie wsadzić
Gugurugu - 29-07-2013, 22:24
...a ja wybrałem Sportbacka ponieważ po złożeniu siedzeń ma aż 1394 l przestrzeni bagażowej więcej niż niektóre kombi , a to było u mnie najważniejsze (kombi nie lubię) ...sedany mi się podobają ale ...GTS lub EVO
|
|
|