To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana piasta/lożysko przód

alienx - 03-09-2013, 17:17

Kupiłem w all-parts komplentny zestaw KOYO na tył. Część dotarła w plastikowym opakowaniu z logo koyo, na którym jest naklejka koyo, ale jest zdarty na niej środkowy fragment na którym powinien być kod cześci. Na flanszy znajduje się kod TJB-9052ABS-TW, z czego TJB i TW zostało wydrapane, i ledwo te litery daje sie odczytać pod światło. Na lożysku nie widać żadnych napisów. Czy ktos to kupował i może potwierdzić to faktycznie koyo?
Mam od nich też taki zestaw na przód założony w maju tego roku, też niby KOYO i wczoraj okazało się ze piasta jest krzywa. Wiec to chyba chinski szajs.

robertdg - 03-09-2013, 18:53

A może TJB :?: http://www.tjb-bearings.com.tw/
alienx - 03-09-2013, 20:24

Tak, racja pisze tam TJB.
polaff - 04-09-2013, 06:13

robertdg, a to jakaś porządna firma?
robertdg - 04-09-2013, 08:40

Osobiście nie słyszałem pozytywnych opinii, ani też specjalnie nie testowałem, wogóle nie rozumiem charakteru wydrapywania logo z produktu przez sprzedawców, zeby niby nie znalazł taniej gdzieś w sieci, albo, żeby nie dowiedział się jaki to produkt :?:
Hugo - 04-09-2013, 09:05

Żeby klient nie dowiedział się, że to tanie gówno i sprzedają w cenie KOYO. Proste...
scb - 06-09-2013, 18:18

Dajcie znać proszę ile to wytrzymało. Wygląda na to, że to podróbki z chin.
marcinzam - 06-09-2013, 21:53

alienx napisał/a:
Kupiłem w all-parts komplentny zestaw KOYO na tył. Część dotarła w plastikowym opakowaniu z logo koyo, na którym jest naklejka koyo, ale jest zdarty na niej środkowy fragment na którym powinien być kod cześci. Na flanszy znajduje się kod TJB-9052ABS-TW, z czego TJB i TW zostało wydrapane, i ledwo te litery daje sie odczytać pod światło. Na lożysku nie widać żadnych napisów. Czy ktos to kupował i może potwierdzić to faktycznie koyo?
Mam od nich też taki zestaw na przód założony w maju tego roku, też niby KOYO i wczoraj okazało się ze piasta jest krzywa. Wiec to chyba chinski szajs.

Obrazek

czyli all-parts nie można już polecić

scb - 06-09-2013, 23:05

Szukajac dla siebie lozyska po numerach seryjnych znalazlem strone w chinach gdzie takie gowna sprzedawali. Koniec koncow sprowadzam z USA - TIMKENa z Koyo w srodku (niestety made in usa, nie japan). 3 lozyska, wyszly taniej niz 1-dno w [edit] polsce - z clem.

Daruj sobie wulgaryzmy, nawet te wykropkowane

asec69 - 11-09-2013, 19:18

Kolego alixen, All-parts nie sprzedawało na tył miśka kompletnej piasty z łożyskiem Koyo. Kupowałem u gościa 3 piasty; dwie na przód z bitymi napisami Koyo na łożysku, i jedną na tył, ale nigdzie w ofercie nie było napisane, że ma piasty z Koyo na tył.
Zolar - 12-09-2013, 10:22

Czy ktoś ostatnio dostał gdzieś oryginalne Koyo z piastą lub bez piasty? Czyżby skonczyły się zapasy na rynku? :scratch:
martinez_g - 12-09-2013, 11:34

scb napisał/a:
Szukajac dla siebie lozyska po numerach seryjnych znalazlem strone w chinach gdzie takie gowna sprzedawali. Koniec koncow sprowadzam z USA - TIMKENa z Koyo w srodku (niestety made in usa, nie japan). 3 lozyska, wyszly taniej niz 1-dno w [edit] polsce - z clem.

Witam , daj namiary na sklep skąd sciągałeś łożyska z usa i ile wyniosło cło

m6riano - 16-09-2013, 23:34

Zolar, w nippon auto na radzymińskiej mają same łozysko bez piasty za 250bodajże..(KOYO oczywiście)
te BTA od allpartsa prawdopodobnie teraz jest powodem bicia podczas hamowania u mnie...
Maciek z SMMu ostatnio mi coś mówił że kupili tam jedną sztuke i przyszła krzywa..oddali dostali druga to samo..ja u sioebie przed montażem nie sprawdzałem ale nic nie biło po montażu..

scb - 18-09-2013, 02:13

martinez_g napisał/a:
scb napisał/a:

Przykro mi, wykupiłem wszystko co było:) Ale i tak wyszła z tego nie przyjemna sytuacja, bo ktoś się nie bał i (mówiąc ładnie, bo mi zabroniono uzywać normalnych słów) przywłaszczył, kurcze pieczone :(

marcinzam - 18-09-2013, 16:31

martinez_g napisał/a:
scb napisał/a:

Są dostępne cały czas w http://www.rockauto.com/ mają teraz SKF na przód w promocji za 13,39 $ :D , wysyłają do Polski.
Piasty kompletne przód:
Timken HA590240
SKF BR930240