To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem

Marcino - 01-09-2015, 15:46

mjsystem napisał/a:
najpierw zatankowałem w Białogardzie gaz na Inter Marche.

Miałem niedawno też problemy z LPG ale w 307sw.. tankowane na Inter Marche w Tczewie, niby Orlen wozi ale cena w mieście najniższa 1.82. Narazie przeszło mu po zantankowaniu na Orlenie w Czersku.

mjsystem - 01-09-2015, 15:55

Marcino napisał/a:
tankowane na Inter Marche w Tczewie, niby Orlen wozi ale cena w mieście najniższa 1.82. Narazie przeszło mu po zantankowaniu na Orlenie w Czersku.
U mnie nic. Zobaczę co powie gazownik. Na pewno nie obędzie się bez interwencji. :?
Tomi89 - 01-09-2015, 17:08

Ja na powrocie ze zlotu tez zalalem na stacji Inter Marche ale nie zauwazylem zadnej roznicy bez problemu autko sie toczylo.
Tomek - 01-09-2015, 17:22

mjsystem, nasuwaja mi się dwie rzeczy:

1. mój znajomy zwykł mawiać, że stare to jest dobre wino i skrzypce, a nie kobiety i samochody
przy czym stare to nie musi chodzić tylko o wiek, ale o "zasługi" danego egzemplarza

2. zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że podesłałem Ci linka do tego auta
no, ale na szczęście nie ze mną je kupowałeś, bo wtedy bym sobie nie darował

mkm - 01-09-2015, 20:04

mjsystem napisał/a:
Tylko czy wsadzić jeszcze 10000 w auto warte mniej?

:shock: co Ty tam chcesz robić?

se7en - 01-09-2015, 20:07

sprzedaj i kup lepsze auto, np kia pride :mrgreen:

sorry ale musialem :P

Fragu - 01-09-2015, 21:23

mjsystem, sprzedaj i kupuj coś bez rdzy..bo ile nie włożysz to z nią nie wygrasz.
misza116 - 01-09-2015, 21:25

Hugo napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Tym samochodem nie przejechałem jeszcze kilometra, aby był w 100% sprawny. Już nie mam siły ani kasy, aby w ten złom wkłdaać następne pieniądze.
No niestety, ale jaka cena, takie auto :wink: Chociaż mój był jeszcze tańszy, a jest całkowicie bezawaryjny :mrgreen:

Nigdy nie sugerować się ceną :D Najlepszy jakiego kupiłem był dopieszczony i oddany za pół darmo, bo "panie....tu skrzynia jest padnięta, do remontu". Na miejscu okazało się, że łożysko ledwie słyszalne, i w niezmiennym stanie śmigało ponad rok :)

mjsystem życzę, żebyś jednak w końcu ogarnął go i polubił, w sumie gdyby nie pare stówek przy negocjacjach byłby mój.

i9i - 01-09-2015, 21:47

misza116 napisał/a:
Nigdy nie sugerować się ceną
Otóż to. Ma być jak najmniej usterek ilościowo. Lepsza jedna tłusta usterka (zdechła skrzynia, panewki) jak 15 małych ( tutaj stuka, tutaj szeleści, tam poszarpuje, tu olejem pluje). I stopień druciarstwa widzianego gołym okiem mówi wiele o "życiu" danego egzemplarza.
mjsystem napisał/a:
Jutro jadę do kolegi od klimy na kontrast, potem gaz trzeba opanować, bo w piątek znów mnie czeka ponad 1000 kilometrów trasy...
Ja bym Sławku jednak zrobił odwrotnie: najpierw ogarnął LPG i jak wystarczy czasu i środków to zajął się klimą.
mjsystem - 01-09-2015, 22:59

Tomek napisał/a:
2. zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że podesłałem Ci linka do tego auta
no, ale na szczęście nie ze mną je kupowałeś, bo wtedy bym sobie nie darował

Tomku, Ani Ty ani Robert nie jesteście prorokami i nie mam prawa mieć grama pretensji. To były wady "ukryte". Część wyszła po uderzeniu w krawężnik. Być może ja sam podszedłem do tematu zbyt optymistycznie.
mkm napisał/a:

mjsystem napisał/a:

co Ty tam chcesz robić?
Rzuciłem sloganem Maćku. :wink:

se7en napisał/a:
sorry ale musialem
Nie musiałeś. I bardzo proszę do tematu nie wracać.

misza116 napisał/a:
mjsystem życzę, żebyś jednak w końcu ogarnął go i polubił
Ogarnąć muszę. Lubię go. Nie lubię usterek. :?

Fragu napisał/a:
mjsystem, sprzedaj i kupuj coś bez rdzy..bo ile nie włożysz to z nią nie wygrasz.
Rdza jest najmniejszym problemem. Nie po włożyłem ostatnio prawie 7 koła, żeby teraz to wyrzucić. :| Trzeba ogarnąć co się da i troszkę pojeździć.

i9i napisał/a:
Ja bym Sławku jednak zrobił odwrotnie: najpierw ogarnął LPG i jak wystarczy czasu i środków to zajął się klimą.
Za klimę mogę zapłacić za miesiąc. A jeździć w te upały się nie da. A do LPG kolejki nie przyspieszę. W piątek wyjazd 1000 kilometrów.
se7en - 02-09-2015, 07:29

upałów juz nie bedzie, sprzedaj żydowi sporo drozej niz włozyles :mrgreen:
mjsystem - 02-09-2015, 07:49

Cytat:

upałów juz nie bedzie, sprzedaj żydowi sporo drozej niz włozyles
Sprzedaj mojego Galanta za 14 tysięcy. Będziesz moim cichym bohaterem. Albo nie pisz głupot.
Tomek - 02-09-2015, 08:20

mjsystem napisał/a:
Sprzedaj mojego Galanta za 14 tysięcy. Będziesz moim cichym bohaterem. Albo nie pisz głupot.

hmm
nie kuś po jest takich dwóch którzy mogą napisać "challenge accepted"

mkm napisał/a:

mjsystem napisał/a:

:shock: co Ty tam chcesz robić?

włożyć w to auto 10 tyś to żaden problem :lol:

Niestety Sławku, Galanty są mocno upierdliwe.
Nawet jakby wziąć pod ocenę mój pierwszy i zarazem najlepszy egzemplarz, usterek za 4 lata było tyle, że w 10 sztukach się zamykało, a jednak wspominam to auto jako bardzo upierdliwe.

mjsystem - 02-09-2015, 20:36

Tomek napisał/a:
Niestety Sławku, Galanty są mocno upierdliwe.
No niestety :?
mjsystem - 02-09-2015, 20:48

Byłem dziś na serwisie klimy. Wszystko OK. Problem wystąpił albo z powodu sprzęgła albo czujnika.
Instalacja gazowa też odzyskała wigor. Nic się nie dziele. :shock: