Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
Marcino - 01-09-2015, 15:46
mjsystem napisał/a: | najpierw zatankowałem w Białogardzie gaz na Inter Marche. |
Miałem niedawno też problemy z LPG ale w 307sw.. tankowane na Inter Marche w Tczewie, niby Orlen wozi ale cena w mieście najniższa 1.82. Narazie przeszło mu po zantankowaniu na Orlenie w Czersku.
mjsystem - 01-09-2015, 15:55
Marcino napisał/a: | tankowane na Inter Marche w Tczewie, niby Orlen wozi ale cena w mieście najniższa 1.82. Narazie przeszło mu po zantankowaniu na Orlenie w Czersku. | U mnie nic. Zobaczę co powie gazownik. Na pewno nie obędzie się bez interwencji.
Tomi89 - 01-09-2015, 17:08
Ja na powrocie ze zlotu tez zalalem na stacji Inter Marche ale nie zauwazylem zadnej roznicy bez problemu autko sie toczylo.
Tomek - 01-09-2015, 17:22
mjsystem, nasuwaja mi się dwie rzeczy:
1. mój znajomy zwykł mawiać, że stare to jest dobre wino i skrzypce, a nie kobiety i samochody
przy czym stare to nie musi chodzić tylko o wiek, ale o "zasługi" danego egzemplarza
2. zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że podesłałem Ci linka do tego auta
no, ale na szczęście nie ze mną je kupowałeś, bo wtedy bym sobie nie darował
mkm - 01-09-2015, 20:04
mjsystem napisał/a: | Tylko czy wsadzić jeszcze 10000 w auto warte mniej? |
co Ty tam chcesz robić?
se7en - 01-09-2015, 20:07
sprzedaj i kup lepsze auto, np kia pride
sorry ale musialem
Fragu - 01-09-2015, 21:23
mjsystem, sprzedaj i kupuj coś bez rdzy..bo ile nie włożysz to z nią nie wygrasz.
misza116 - 01-09-2015, 21:25
Hugo napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Tym samochodem nie przejechałem jeszcze kilometra, aby był w 100% sprawny. Już nie mam siły ani kasy, aby w ten złom wkłdaać następne pieniądze. | No niestety, ale jaka cena, takie auto Chociaż mój był jeszcze tańszy, a jest całkowicie bezawaryjny |
Nigdy nie sugerować się ceną Najlepszy jakiego kupiłem był dopieszczony i oddany za pół darmo, bo "panie....tu skrzynia jest padnięta, do remontu". Na miejscu okazało się, że łożysko ledwie słyszalne, i w niezmiennym stanie śmigało ponad rok
mjsystem życzę, żebyś jednak w końcu ogarnął go i polubił, w sumie gdyby nie pare stówek przy negocjacjach byłby mój.
i9i - 01-09-2015, 21:47
misza116 napisał/a: | Nigdy nie sugerować się ceną | Otóż to. Ma być jak najmniej usterek ilościowo. Lepsza jedna tłusta usterka (zdechła skrzynia, panewki) jak 15 małych ( tutaj stuka, tutaj szeleści, tam poszarpuje, tu olejem pluje). I stopień druciarstwa widzianego gołym okiem mówi wiele o "życiu" danego egzemplarza. mjsystem napisał/a: | Jutro jadę do kolegi od klimy na kontrast, potem gaz trzeba opanować, bo w piątek znów mnie czeka ponad 1000 kilometrów trasy... | Ja bym Sławku jednak zrobił odwrotnie: najpierw ogarnął LPG i jak wystarczy czasu i środków to zajął się klimą.
mjsystem - 01-09-2015, 22:59
Tomek napisał/a: | 2. zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że podesłałem Ci linka do tego auta
no, ale na szczęście nie ze mną je kupowałeś, bo wtedy bym sobie nie darował |
Tomku, Ani Ty ani Robert nie jesteście prorokami i nie mam prawa mieć grama pretensji. To były wady "ukryte". Część wyszła po uderzeniu w krawężnik. Być może ja sam podszedłem do tematu zbyt optymistycznie.
mkm napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Tylko czy wsadzić jeszcze 10000 w auto warte mniej?
co Ty tam chcesz robić? | Rzuciłem sloganem Maćku.
se7en napisał/a: | sorry ale musialem | Nie musiałeś. I bardzo proszę do tematu nie wracać.
misza116 napisał/a: | mjsystem życzę, żebyś jednak w końcu ogarnął go i polubił | Ogarnąć muszę. Lubię go. Nie lubię usterek.
Fragu napisał/a: | mjsystem, sprzedaj i kupuj coś bez rdzy..bo ile nie włożysz to z nią nie wygrasz. | Rdza jest najmniejszym problemem. Nie po włożyłem ostatnio prawie 7 koła, żeby teraz to wyrzucić. Trzeba ogarnąć co się da i troszkę pojeździć.
i9i napisał/a: | Ja bym Sławku jednak zrobił odwrotnie: najpierw ogarnął LPG i jak wystarczy czasu i środków to zajął się klimą. | Za klimę mogę zapłacić za miesiąc. A jeździć w te upały się nie da. A do LPG kolejki nie przyspieszę. W piątek wyjazd 1000 kilometrów.
se7en - 02-09-2015, 07:29
upałów juz nie bedzie, sprzedaj żydowi sporo drozej niz włozyles
mjsystem - 02-09-2015, 07:49
Cytat: |
upałów juz nie bedzie, sprzedaj żydowi sporo drozej niz włozyles | Sprzedaj mojego Galanta za 14 tysięcy. Będziesz moim cichym bohaterem. Albo nie pisz głupot.
Tomek - 02-09-2015, 08:20
mjsystem napisał/a: | Sprzedaj mojego Galanta za 14 tysięcy. Będziesz moim cichym bohaterem. Albo nie pisz głupot. |
hmm
nie kuś po jest takich dwóch którzy mogą napisać "challenge accepted"
mkm napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Tylko czy wsadzić jeszcze 10000 w auto warte mniej?
co Ty tam chcesz robić? |
włożyć w to auto 10 tyś to żaden problem
Niestety Sławku, Galanty są mocno upierdliwe.
Nawet jakby wziąć pod ocenę mój pierwszy i zarazem najlepszy egzemplarz, usterek za 4 lata było tyle, że w 10 sztukach się zamykało, a jednak wspominam to auto jako bardzo upierdliwe.
mjsystem - 02-09-2015, 20:36
Tomek napisał/a: | Niestety Sławku, Galanty są mocno upierdliwe. | No niestety
mjsystem - 02-09-2015, 20:48
Byłem dziś na serwisie klimy. Wszystko OK. Problem wystąpił albo z powodu sprzęgła albo czujnika.
Instalacja gazowa też odzyskała wigor. Nic się nie dziele.
|
|
|