Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!
Rafal_Szczecin - 18-05-2007, 13:52
dm17 napisał/a: | samochód=czas |
lub
samochod=praca
Anonymous - 18-05-2007, 14:11
A mi się wydaję że chodzi o to aby rząd zauważył nasze niezadowolenie. Jeśłi nawet nic nie zdziałamy i tak będe zadowolony że coś staramy się zrobić i nie jesteśmy biernymi ogórkami w kaczogrodzie. Jeśli ktoś uważa że to nic nie da to niech omija ten wątek
Ciągle myśle co by tu można jeszcze zrobić. Nie wiem czy to coś da ale jakby zapchać naszymi autami jakiś parking w pobliżu jakichś urzędów? Sam nie wiem...
Adaho_krak - 18-05-2007, 14:25
Ja zagłosowałem na bokade sejmu i dróg, uważam że taki protest ma sens. Napisze w jaki sposób ja to widze: można większę grupą samochodów z naklejonymi na szybie kartkami "AKCJA PROTESTACYJNA", w większości miast po kilkanaście samochodów, wybrać się w miasto w godzinach szczytu i jechać dwoma pasami z prędkością 15km/h. Na skrzyżowaniach przepuszczać po dwa trzy auta na światłach. Grupa Warszawska blokuje sejm. Oczywiście wszyscy w ustalonym dniu i porze. Wtedy zrobimy ofszem na złość wielu kierowcą, ale napewno wielu ignorantów, którzy nie wierzą w powodzenie akcji się do niej przekona i zwróci na nią uwagę - na czym nam przecież zależy i myśle że takim protestem ogólnokrajowym napewno zainteresują się Media.
JESTEM DO DYSPOZYCJI W PROTEŚCIE JAKIKOLWIEK MIAŁBY ON BYĆ !!!
Anonymous - 18-05-2007, 14:32
Adaho a jeśli ktoś umrze w karetce, która gdzieś w korku utknie przez nasz protest?
Cezar - 18-05-2007, 16:06
Dzis w Gazecie Olsztynskiej przeczytalem, ze na 30 maja planowany jest bojkot stacji benzynowych.
Taka mala inicjatywa ludzi z forum gazety
Tu reszta http://gazetaolsztynska.w...kierowcow,24336
Anonymous - 18-05-2007, 16:44
Rafal_Szczecin napisał/a: | dm17 napisał/a: | samochód=czas |
lub
samochod=praca |
Również.............
Adaho_krak - 18-05-2007, 21:30
Ficu865 napisał/a: | Adaho a jeśli ktoś umrze w karetce, która gdzieś w korku utknie przez nasz protest? |
Trudno, wojna wymaga poświęceń.
A tak poważnie, jeździsz coś po krakowie ?? Dużo większych korków nie bedzie. Karetki mają swój pas tak samo jak i autobusy
Anonymous - 18-05-2007, 22:20
adaho_krak napisał/a: | Ficu865 napisał/a: | Adaho a jeśli ktoś umrze w karetce, która gdzieś w korku utknie przez nasz protest? |
Trudno, wojna wymaga poświęceń.
A tak poważnie, jeździsz coś po krakowie ?? Dużo większych korków nie bedzie. Karetki mają swój pas tak samo jak i autobusy |
Na blokowanie ulic ja się nie pisze...
Anonymous - 18-05-2007, 22:41
Zaznaczylem protest pod sejmem i bojkot stacji benzynowych bo uwazam ze blokada drog to zbyt duzy harcore bo nigdy nie wiadomo co sie wtedy moze stac , pozary , wypadki do ktorych musi dojechac karetka itd itd , pod tym sie nie podpisze
Zatoichii - 19-05-2007, 00:53
protest pod sejmem i bojkot stacji benzynowych
moze duzo nie pomoze, ale krwi napsuje
cider55 - 19-05-2007, 12:56
zaznaczyłem również protest pod sejmem i stacje benzynowe
Rafal_Szczecin - 19-05-2007, 13:02
a moze by tak podjazl pod urzedy miasta, sejm i trabienie ? lub gdy samochody stoja na czerwonym swietle , niech trabia ?
Anonymous - 19-05-2007, 13:15
Aby taki manifest był odczowalny dla kogokolwiek musiałoby brać w nim udział tysiące samochodów w całym kraju - kilka osób nic nie znaczy i nie ma siły przebicia
Myśle ze tej sprawie nie da sie nic zrobić, jedynie rowerki albo ograniczyć używanie samochodu ( wiem ze jak dla kogoś samochód jest narzędziem pracy to jest wielki problem ale z państwem jeszcze nikt nie wygrał )
Karwoś - 19-05-2007, 13:27
Pb 95 na Statoil w Białymstoku wczoraj 4,49 - jak przyjdą wakacje to i do 5,00 dojdzie - i będzie - literek za piątaka
szczeslaw - 19-05-2007, 17:07
dm17, prosiłem Cię o coś.
dm17 napisał/a: | Aby taki manifest był odczowalny dla kogokolwiek musiałoby brać w nim udział tysiące samochodów w całym kraju - kilka osób nic nie znaczy i nie ma siły przebicia |
Dlatego właśnie nie należy się spieszyć - trzeba jak najbardziej nagłośnić akcję (jak już będziemy mieli jakieś konkrety) i wciągnąć w nią jak najwięcej ludzi. Przecież nikt nie mówi, to ma być tylko protest grupki osób piszących w tym wątku...
dm17 napisał/a: | z państwem jeszcze nikt nie wygrał |
Wygrali górnicy, lekarze i inni. A wiesz dlaczego? Bo zamiast marudzić, chciało im się coś ZROBIĆ!!!
|
|
|