To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Miśki do kupienia

Krzyzak - 17-02-2006, 09:57

Czy ten Diamante nie był przypadkiem w 2002 roku na Zlocie w W-wie? Pamietam, że gość kupił go kilka dni wcześniej i akurat na zlocie padł mu akumulator :) - trzeba mu było prąd pożyczać. Poza tym autko wygrało wtedy konkurs na najpiękniejsze Mitsu, chociaż były tam 3 Galanty EAx - w mojej opinii duuużo ładniejsze.
Anonymous - 17-02-2006, 11:18

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87413764 mój miś.
Maciek - 18-02-2006, 21:25

A co sadzicie o TYM Misku? od Szczecina jakies 200 km coby zobaczyć jak faktycznie wyglada.
Karwoś - 19-02-2006, 14:17

A co do mojego Misia - to mam do sprzedania Mazdę 6 2004 2,3 160KM, skrzynia sekwencyjna. Ale jak ktoś zechce Misia to tę mazdę sobie zostawię :)

A jak się kiedys uda to nowy galant albo Eclipse 3,7 V6. Ale to kwestia czasu (mam nadzieje).

Maciek - 19-02-2006, 22:17

Może jak przyjedziemy na zlocik to poglądamy tą Twoja Mazde o imieniu Misia :) :) :)
Karwoś - 19-02-2006, 22:32

Oj złe sformułowanie :)Chodziło mi oczywiście że albo Miś albo Mazda :)Można powiedzieć jeden z nich zostanie u mnie jeden a jeden pójdzie w świat. Ciekawe co mi zostanie :)
Maciek - 19-02-2006, 22:53

MIŚ oczywiście nie wiem dla czego jeszcze tego nie ponimajesz :)
piwkotom - 20-02-2006, 17:35

a co sadzicie o tym ?
cena powalajaca, wyslalem zapytanie do goscia czy czasem nie plywal, czy od spodu nie uderzony itd. Napisal, ze nie. Za 2 tyg. ma byc w kraju i prawde mowiac moooocno sie zastanawiam ;) Mocno uszkodzony nie jest raczej... wiec skad ta cena? :shock:
Poprosze o jakies, wstepne opinie.
Pzdr ;)

Matejko - 20-02-2006, 17:54

jesli nie wymaga wplacenia zaliczki itp. to mozna poczekac az zajedzie do polski, a ogolnie moze nie uszkodzony mocno ale zostawia 4 slady bo przy okazji tych uszkodzen wpadl na 20cm kraweznik
Hubeeert - 20-02-2006, 17:54

Jackie do tablicy i weź duzy młotek żeby Koledze wybić z głowy to padło.
Do wymiany -
1. zderzak (oczywiste)
2. Maska
3. wzmocnienie zderzaka
4. Pas przedni
5. Chłodnice
6. Zbiorniczki pod maską
7. Cholera wie co jeszcze....

Wex się dowiedz ile to kosztuje i Ci przejdzie. nie mówiąc o tak drobnej sprawie jak dostepność części do 3G... :roll:

piwkotom - 20-02-2006, 19:43

Hubeeert napisał/a:
Jackie do tablicy i weź duzy młotek żeby Koledze wybić z głowy to padło.
Do wymiany -
1. zderzak (oczywiste)
2. Maska
3. wzmocnienie zderzaka
4. Pas przedni
5. Chłodnice
6. Zbiorniczki pod maską
7. Cholera wie co jeszcze....

Wex się dowiedz ile to kosztuje i Ci przejdzie. nie mówiąc o tak drobnej sprawie jak dostepność części do 3G... :roll:

To az tak zle? Ile trzeba bedzie jeszcze w to wlozyc? 10-12 tys? Przy zalozeniu ze zejdzie z ceny ze 2tys, czesci beda od goscia, czyli pewnie po rozsadnych cenach? to i tak zostanie z 15 tysi do ceny takiego auta i to nie wiadomo jak bitego. Tutaj widac kolorowo na jakimstam ze mocno bity nie byl, przynajmniej z tego co widac.
Serio tak kompletnie nie warty jest uwagi? Przeciez to rocznik '03 no i jakby nie bylo widzialo sie reanimacje o wiele mocniej uderzonych aut. Wiec?

Matejko - 20-02-2006, 19:58

wiec ze zdjecia to mozna wydukac tyle ze bez naocznego sprawdzenia sie nie obejdzie, bo sie moze okazac ze jednak pas przedni jest ok, lampki cale, blotniki oba cale, tylko poduchy widac ze tam sie walaja
Karwoś - 20-02-2006, 21:06

Właśnie poduchy to dość duży wydatek, jak kołem w nic nie walnął to zawieszenie bedzie dobre. A sama blacharka na pewno nie wyjdzie 12 tysięcy - jedyny problem to to co pod maską zostało uszkodzone.
Jackie - 20-02-2006, 22:22

Kochani!
Dajecie się nabrać na najstarszy numer....Facet napisał, że ma komplet blach....i ma, częściowo pozakładane tak żeby przykryć to co jest pod spodem. Na zdjęciu wygląda przecież dobrze ;) A po wpłaceniu zaliczki - no przecież było widać, nie?
Klips przeżył swoje. Jest jedna na 1000 szans, że samochód wywalił poduchy bo "akurat czujnikiem trafił...." . Generalnie bardzo przestrzegam przed samochodami ostatno zciąganymi - są coraz gorsze i coraz taniej naprawiane.
pozdrawiam

Karwoś - 20-02-2006, 22:51

Oto przypadki kiedy poduszki odpalają zawsze i kiedy mogą ale nie muszą odpalić - te po prawej zawsze odpalają, te po lewej mogą nie odpalić ( nawet czołowe uderzenie może nie uruchomić poduszek (czołowe pasażera i kierowcy)a czujnik zamonowany jest idealnie w miejscu uderzenia). Jest to dokładnie specyfikacja Mazdy 6 - podejrzewam że w każdym samochodzie wygląda to podobnie.

Widać tam że uderzenie od dołu zawsze odpali poduszki (uderzenie czołowe w ścianę ponad 22km/h odpala poduchy) - ustawione są one oczywiście na USA (tego dotyczny ta specyfikacja). Wiele razy widziałem jak uszkodzenia są małe a poduchy są wystrzelone. Nie oznacza to oczywiście że akurat ten Eclipse ma małe uszkodzenia - ale to można ocenić tylko osobiście.