To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - JAKI MACIEPRZEBIEG W SWOICH AUTACH I JAKIE USTERKI MIELISCIE

słoik - 16-01-2011, 18:15

ja mam na liczniku 187 tyś przebiegu ale autko w posiadaniu od niewiele ponad roku. w tym czasie zdarzyłem zrobić czujnik temperatury chłodnicy i dosłownie kilka dni temu sprzęgło :( . powoli szykują się prace związane z zawieszeniem bo łódzkie dziury dały mi się we znaki :evil:
drtymf - 17-01-2011, 09:10

U mnie w piątek przy prawie 202 tys. padł alternator. Prawdopodobnie szczotki się skończyły bo świeci się kontrolka ładowania tyle że czasem przestaje. Wozek do elektryka pójdzie w najbliższym czasie . DAm znać co było i jakie koszty.
Bociek - 23-01-2011, 20:35

Mojemu miśkowi wczoraj wybiło 64 000 można powiedzieć że jest na dotarciu choć jest z 2004/2005r.
ZbujMadej - 24-01-2011, 20:53

Mój jest z 2005r. , przebieg 57.000km - na wiosnę przymierzam się do zmiany rozrządu (6 lat) i wymiany tarcz/klocków hamulcowych. Poza tym śmiga jak ta lala ;)

No dobra, pękła mi gumka :lol: Od mocowania tłumika :mrgreen:

RaVciO - 25-01-2011, 07:32

MSS 1.6 2003, przebieg niecałe 72 tys., posiadam go od niecałych 3 tygodni, póki co nic się nie psuło :D (odpukać w niemalowane). Z racji wieku auta w lutym będzie robiony rozrząd. Poprzedni właściciel wymienił pół roku temu wszystkie amortyzatory i hamulce.

Z pierdołek dodam, nie zawsze stykający czujnik otwarcia drzwi kierowcy, a ostatnio dwa sygnały alarmu przy odpalaniu auta, ale jeszcze nie udało mi się wymyślić czym to jest spowodowane i czy to jest normalne czy nie :/

JCH - 25-01-2011, 09:10

RaVciO napisał/a:
Z pierdołek dodam, nie zawsze stykający czujnik otwarcia drzwi kierowcy, a ostatnio dwa sygnały alarmu przy odpalaniu auta, ale jeszcze nie udało mi się wymyślić czym to jest spowodowane i czy to jest normalne czy nie
Czy nie ma to związku właśnie z tym stykiem w drzwiach kierowcy? Może alarm w ten sposób sygnalizuje naruszenie którejś strefy, choć o ile pamiętam powinno to być kilkukrotne mignięcie kierunkami (lub pozycyjnymi) i odpowiedni wskazanie diody. Podjedź do jakichś magików od alarmów.
RaVciO - 25-01-2011, 18:17

JCH napisał/a:
RaVciO napisał/a:
Z pierdołek dodam, nie zawsze stykający czujnik otwarcia drzwi kierowcy, a ostatnio dwa sygnały alarmu przy odpalaniu auta, ale jeszcze nie udało mi się wymyślić czym to jest spowodowane i czy to jest normalne czy nie
Czy nie ma to związku właśnie z tym stykiem w drzwiach kierowcy? Może alarm w ten sposób sygnalizuje naruszenie którejś strefy, choć o ile pamiętam powinno to być kilkukrotne mignięcie kierunkami (lub pozycyjnymi) i odpowiedni wskazanie diody. Podjedź do jakichś magików od alarmów.

Nie wiązałem tych dwóch rzeczy ze sobą, ale może rzeczywiście ma to związek. Na weekend planuję spróbować wyłączyć alarm i sprawdzić czy wtedy przy odpalaniu pojawia się dźwięk. Ponadto mam zamiar prysnąć WD ten czujnik otwarcia drzwi :-)

JCH - 25-01-2011, 18:42

RaVciO napisał/a:
Ponadto mam zamiar prysnąć WD ten czujnik otwarcia drzwi :-)
Uważaj, gdybyś odpinał kable od tego stycznika, żeby Ci czasem kabelek nie uciekł bo nie bardzo da się go potem palcem wydłubać.
RaVciO - 25-01-2011, 20:11

JCH napisał/a:
RaVciO napisał/a:
Ponadto mam zamiar prysnąć WD ten czujnik otwarcia drzwi :-)
Uważaj, gdybyś odpinał kable od tego stycznika, żeby Ci czasem kabelek nie uciekł bo nie bardzo da się go potem palcem wydłubać.

Dzięki za radę - będę uważał :-)

xjacobs - 25-01-2011, 21:55

wprawdzie nie mam miśka pod ręką, ale teraz ma pewnie coś koło 164-165 tys., przy 162 padła sonda lambda - tradycyjna usterka ;)
złe paliwo odpada, w tamtym okresie był tankowany na shellu i orlenie ;)

kula-m - 24-02-2011, 11:32

MSS 1,3 99r 144 tkm w piątek do wymiany kompletne sprzęgło (od 2 tyś huczy łożysko oporowe), rozrząd od nowości nie ruszany,olej w skrzyni biegów, tarcze przód i klocki (krzywa tarcza z lewej strony) łączniki stabilizatorów (popękane gumy) i 2 dni temu wymieniony parownik gazu i węże wodne od parownika (zaczęły cieknąc przy łączeniach) do tego jeszcze tłumik końcowy i środkowy (ciężko dostać w moim mieście) na szczęście robocizna za darmo u mojego szwagra :D to zaoszczędzę parę stówek
pablo eldiablo - 25-02-2011, 10:35

kula-m napisał/a:
MSS 1,3 99r 144 tkm w piątek do wymiany kompletne sprzęgło (od 2 tyś huczy łożysko oporowe), rozrząd od nowości nie ruszany, (...) to zaoszczędzę parę stówek

Gratuluję oszczędności na rozrządzie przy takim przebiegu... :shock: Poszukaj nowego silnika na allegro - tak na wszelki wypadek, jak ci pasek poleci... :wink:

Manuela - 25-02-2011, 11:19

kula-m napisał/a:
rozrząd od nowości nie ruszany
:laughing3: rzeczywiście, jest się czym chwalić... :roll:

Ty szybko rób ten rozrząd i leć dać na mszę, że Ci tyle wytrzymał...

kula-m - 25-02-2011, 11:41

ja nie oszczędzam na rozrządzie mam go od maja wiec dopiero teraz mogę zainwestować
cns80 - 25-02-2011, 13:37

kula-m napisał/a:
ja nie oszczędzam na rozrządzie mam go od maja wiec dopiero teraz mogę zainwestować
Od maja to już mogłeś być bez silnika ;) Zamiast innych pierdół rób ten rozrząd. A jak Ci kasy nie starcza to odstaw auto i oszczędzaj. Łatwiej nazbierać na jakieś drobne naprawy niż na cały silnik.