To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Gdzie naprawiamy nasze Miśki

pamar - 20-05-2009, 11:39

W klinice :mrgreen: gdzie ja jeżdżę Carcią, pan Darek stwierdził: 50-60 zł ale w tym tygodniu nie dam rady :doubt:
junior81 - 20-05-2009, 13:29

Już po sprawie znalazłem mały warsztacik cena z przód 70 zł. Mają fajny sprzed do pomiaru, miła obsługa, gorąco polecam.
Firma "OPONKI.PL" ul. Mazurska 4
www.oponki.pl
0426821013

P.S. Ostatnio misiek mnie troszkę zdenerwował. Tempomat nie działał. Już se pomyślałem no ładnie mnie teraz trzepnie po kieszeni. Ale poszperałem troszkę na forum pogmerałem w książce serwisowej i znalazłem nieszczelny przewód ciśnieniowy. Przewód jest do wymiany ale wystarczyło go tym czasowo troszkę skrócić i gotowe.

misiek-misiek - 20-05-2009, 16:25

junior81 napisał/a:
wystarczyło go tym czasowo troszkę skrócić i gotowe.

prowizorki są najtrwalsze :D będzie chodził :twisted:

junior81 - 21-05-2009, 14:57

Mnie kamień spadł z serca, że to była taka drobnostka.
Anonymous - 21-05-2009, 20:53

80zł. Zrobią od ręki i dobrze. Na temat jakości pytaj Czarta.....on miał tam robioną geometrie przodu.

Miejscowość Pabianice
Ul.....no właśnie....nie pamiętam, ale odchodzi od Karniszewickiej.

w temacie geometrii.....nie doczytałem do końca.

czopa - 14-07-2009, 16:02

hej, szukam kogoś w Łodzi lub okolicach, kto ma komputer, żeby zdiagnozować Pinina 2.0 GDI. włączył sie tryb awaryjny i nie mogę jechać więcej niż 100km/h..
Proszę, pomóżcie. Obdzwoniłem już sporo warsztatów i nikt nie może mi pomóc:(

Lucas_Lucky - 05-08-2009, 13:04

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem Galanta '02.

Polecam serwis HABENDA w łodzi. http://www.habenda.com.pl/

To bardzo porządny i uczciwy serwis. Co do cen to nie należy do najtańszych (chodzi mi o ceny części) ale dzięki maszym rabatom w Intercars nie jest to duży minus. Co do robocizny to ceny są OK.
Poprzedni samochód (Toyota Paseo'96) również tam serwisowałem i byłem bardzo zadowolony.

misza116 - 11-08-2009, 14:15

czopa Cari 1.8 GDI diagnozowałem na Wysokiej 20.
tel. 042 674 16 13, Ceny nie pamiętam, ale wiem, że szukałem długo i tam znalazłem najtaniej :)

watcher79 - 12-08-2009, 20:03
Temat postu: Odgrzybianie Klimy
Nie wiem czemu moj wczesniejszy temat dotyczący odgrzybiania klimy, zalozony bezpośrednio w dziale "Łódź" został zamkniety (prawdopodobnie przez moderatora "Chooper", który na niego wcześniej odpowiedział wyzywając mnie od "lenia").
Być może powinienem był umieścić go tutaj, w dziale "gdzie naprawiamy nasze miski" co teraz pokornie robię.

Temat ten czytałem jednak wcześniej i oba miejsca dotyczace klimatyzacji, sprawdzilem (niestety bez powodzenia):

Cytat:
1.Auto-Klima T&M S.C.
klimatyzacje, chłodnice - naprawa sprzedaż
Ul. Starorudzka 12 93-418 Łodź
(0-42)250 70 79
501 533 003 / 602 638 718
www.auto-klima.info.pl

Strona nie istnieje, numer komorkowy to pomylka a stacjonarny nie odpowiada :(

Cytat:
2.Ul: Stefanowskiego 24 (w bramie do konca)
tel. 042-636-82-73
kom. 502-183-696

Umowilem sie, urwalem specjalnie z pracy i podjechałem. Miejsce odrazajace. 1 garaz i taki bałagan że nie dało się nogi postawić. Byłęm w wielu warsztatach ale ten to porażka. Oczywiscie okazało się ze mimo wczesniejszego umawiania nie ma miejsca na jedynym kanale jaki mieli a auto ktore na nim stalo bylo na tyle rozbebeszone ze nie dalo sie gowypchnac.

Dlatego ponawiam pytanie.
CZY MOŻE KTOŚ ZNA I MOŻE POLECIĆ PROFESJONALNE MIEJSCE W KTÓRYM MOŻNA w ŁODZI ODGRZYBIĆ I UZUPEŁNIĆ CZYNNIK W KLIMATYZACJI ? Pisząc profesjonalne nie mam na myśli dużego ASO. Może być 1 garaż ale z solidnym fachowcem i dobrym sprzętem :)

P.S.
Prośba do szanownego Pana Moderatora o nie zamykanie zbyt wczesne tematów które są na temat :)

Chooper - 12-08-2009, 22:37

watcher79, tak to pytanie powinieneś zadać TUTAJ a nie zakładać nowy temat, i własnie dlatego tamten wyleciał. POnadto czy tak trudno wyszukać aktualne dane kontaktowe chociażby na pkt.pl czy pf.pl...po prostu trzeba chcieć, ale lepiej jest po prostu założyć nowy temat....
watcher79 - 13-08-2009, 10:12

Chooper .... na temat prosze. Jak nie znasz innego miejsca w którym można zrobić klime w łodzi poza tym już nieaktualnym to daj szansę innym. Przyznałem Ci już rację że temat w złym miejscu założyłem temat ale nie rozśmieszaj mnie tekstem że powinienem sobie w panoramie firm szukać warsztatu. Od tego jest forum. Jak będę chciał to oczywiście mogę na chybił trafił wejść gdziekolwiek "z ulicy".
Liczę jednak że ktoś mi pomoże i po prostu poda jakiś namiar na dobry warsztat. To wszystko.
I nie tłuczmy już tego. Wiesz - wypowiedz się, nie wiesz -wstrzymaj się...

vendetta - 13-08-2009, 10:21

AUTO-KLIMA T&M s.c.
nowy adres: http://www.chlodnice.info.pl a czy to czynne i działa to nie wiem, nie korzystam.

watcher79 - 13-08-2009, 13:40

"vendetta", dzięki za info ale odgrzybiłem już klimę na Targowej w Stacji Kontroli Pojazdów.
Z tego co widziałem to z powodzeniem można tę operację wykonać samemu. Wystarczy kupić specjalny środek do odgrzybiania w postaci pianki w puszce z gumową rurką i dokładnie wypełnić wszystkie przewody wentylacyjne w kabinie. Później pozamykać wszytstkie wywietrzniki, wyłączyć nawiew i przez kilka godzin nie używać.
Ja już wydałem kase na odgrzybianie ale polecam Wam wykonać tę czynność własnoręcznie i zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych. Z tego co się jeszcze dowiedziałem to "poważny" zakład jest na Śląskiej.
Kod:
"Grapow" Michał Grapow
Śląska 42
93-155 Łódź
42 674 37 73‎

(Niestety na urlopie do 31 sierpnia)
Dowiedziałem się też że co jakiś czas warto zrobić tak zwane ozonowanie. Niestety nie wszędzie to robią ale w GRAPOW tak.

pamar - 13-08-2009, 14:01

watcher79 napisał/a:
Z tego co widziałem to z powodzeniem można tę operację wykonać samemu

No właśnie, czytałeś coś na temat klimy? Chyba nie i z tego głównie powodu Choper usunął Twój temat (ja kiedyś też podobnie zrobiłem :wink: ) trzeba czytać i jeszcze raz czytać 8) W moim przypadku oszczędność dot. klimatyzacji to ok 140zł dzięki MM oczywiście.
Śląska ma dobrą renomę ale ceny z kosmosu :?

Anonymous - 23-08-2009, 19:30
Temat postu: Mechanik
Poszukuję jakiegoś mechanika w okolicy Radomska który coś nie coś wie o eclipsach a przynajmniej takiego który nic bardziej nie zepsuje