To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana żarowek podświetlających zegary, liczniki

yam1530 - 25-02-2009, 14:40

No to proponuje Instrukcja serwisowa (ENG) Galant 1996-2001 w dziale Warsztat » Downloads » Downloads - Mitsubishi Service Manuals » GALANT

czekoladka_1981 - 25-02-2009, 14:42

spidernet napisał/a:
Chodzi mi o demontaż liczników/zegarów a nie deski środkowej :roll:

To chyba będzie >>TO<<

[ Dodano: 25-02-2009, 14:44 ]
yam1530 napisał/a:
No to proponuje Instrukcja serwisowa (ENG) Galant 1996-2001 w dziale Warsztat » Downloads » Downloads - Mitsubishi Service Manuals » GALANT

[url=http://fotoo.pl/zdje...fd1.jpg]Obrazek[/URL]

Też jest tam dobrze pokazane.
Upssssss już pokazałeś.

spidernet - 25-02-2009, 14:49

o to właśnie chodziło. Dzięki yam1530 i czekoladka :-)
Matik608 - 18-03-2009, 17:50

ha myslalem ze nie ma podswietlania regulacji swiatel poszedlem do samochodu rozebralem to pokretlo i okazalo sie ze jest tylko zarowka spalona :D
zna moze ktos symbol tej zarowki :?:

deejay - 18-03-2009, 17:55

dobry sklep elektroniczny i sprawa załatwiona :wink: , żarówka tzw. z wąsami , najlepiej wez na wzór
Zhan - 18-03-2009, 18:01

Matik608 napisał/a:
ha myslalem ze nie ma podswietlania regulacji swiatel poszedlem do samochodu rozebralem to pokretlo i okazalo sie ze jest tylko zarowka spalona :D
zna moze ktos symbol tej zarowki :?:

tu mozesz kupic takie zaroweczki: allegro ale szczerze mowiac nie polecam... o ile oryginalne troche czasu swieca to te z allegro padaja jak muchy, wymienilem dwie i jedna padla na drugi dzien a druga dzien pozniej :(

Matik608 - 18-03-2009, 18:05

Zhan, a skad taka obudowe wezme? ja znalazlem takie http://moto.allegro.pl/it...elacznikow.html to chyba to?
to jak nie z allegro to skad?
w sklepie elektronicznym chyba to samo maja co i na allegro.

deejay - 18-03-2009, 18:05

cena mówi sama za siebie :wink: , ja płaciłem ok 3 zł za szt

obudowa zostaje stara , tylko zarówke przekładasz nową

Zhan - 18-03-2009, 18:14

Matik608 napisał/a:
Zhan, a skad taka obudowe wezme? ja znalazlem takie http://moto.allegro.pl/it...elacznikow.html to chyba to?
to jak nie z allegro to skad?
w sklepie elektronicznym chyba to samo maja co i na allegro.

zarowka z Twojego linku jest do czegos innego, w przelacznikach sa inne...
obudowe czyli te gumke, w ktorej siedzi zaroweczka zostawiasz stara, bez problemu wyciagniesz z niej stara zarowke i wsadzisz nowa
szczerze mowiac nie wiem skad brac takie zeby sie nie palily, ja kiedys dostalem w prezencie od serwisu mitsu 10 szt i te troche wytrzymuja choc po ponad pol roku chyba z szesciu padly mi cztery, moze serwis ma oryginaly a moze po prostu lepszej jakosci zamienniki... ja przesiadam sie na ledy, troche kombinacji przy tym jest ale mysle, ze problem zniknie a efekt jest o niebo lepszy

Matik608 - 18-03-2009, 18:22

mi sie wydaje ze by to pasowalo, i nawet ta podstawa jest ze tylko wsadzic w miejsce tamtej.
u mnie wszystko ladnie dziala i nic sie nie pali, w skrytce tylko wymienilem raz i od tamtej pory spokoj, dzisiaj dopiero na to wpadlem ze to powinno swiecic :D
no ale zeby dobrej mocy tego leda kupic zeby nie wiadomo jak mocno to nie swiecilo... na tej zarowce mialem jeszcze niebieskiego kondonka.

Zhan - 18-03-2009, 18:27

Matik608 napisał/a:
mi sie wydaje ze by to pasowalo, i nawet ta podstawa jest ze tylko wsadzic w miejsce tamtej.
u mnie wszystko ladnie dziala i nic sie nie pali, w skrytce tylko wymienilem raz i od tamtej pory spokoj, dzisiaj dopiero na to wpadlem ze to powinno swiecic :D
no ale zeby dobrej mocy tego leda kupic zeby nie wiadomo jak mocno to nie swiecilo... na tej zarowce mialem jeszcze niebieskiego kondonka.

to zle Ci sie wydaje ale zawsze mozesz sie przekonac sam :)
nie pali Ci sie nic bo pewnie jeszcze wiekszosc masz oryginaly, jak sia przepala to zaczyna sie meksyk
z ledami jest ten problem, ze swiaca bardziej punktowo i slabo reaguja na regulacje jasnosci napieciem wiec bez kombinowania ledy nie beda sie tak sciemniac jak zarowki...
kondonik jest po to zeby nadac swiatlu odpowiedni kolor ale jak dla mnie i tak najladniej wygladaja biale ledy :)

Matik608 - 18-03-2009, 18:35

no dobrze wiec jakiego leda mam wsadzic w miejsce tej zarówki? :)
Zhan - 18-03-2009, 18:38

Matik608 napisał/a:
no dobrze wiec jakiego leda mam wsadzic w miejsce tej zarówki? :)

na przyklad tego:
http://www.allegro.pl/ite...kow_samoch.html

Matik608 - 18-03-2009, 18:49

ok to jak mowisz ze zwykle sie pala to takiego leda kupie i zobaczymy jak to bedzie wygladac i ile bedzie swiecic :D
Piter.v8 - 18-03-2009, 19:35

A czy ktoś wymieniał już wszystkie i ile ich jest wliczając klimatronik????