To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

mlodzianinwawa - 11-03-2009, 20:34

rafalbula napisał/a:
Do tej pory nikt nie odpowiedział na pytania dot. lakiernika/blacharza. Czy naprawdę w Warszawie nie ma nikogo wartego polecenia?

Dobry blacharz i Bardzo dobry lakiernik jest na białołęce, dokładnie:

03-253 Warszawa, Białołęcka 359a

0226143592

Od lat wszystkie auta maluję u niego - w sobotę będę odbierał mojego galanta, więc wrzucę zdjęcia po robocie. ;)

Pexu - 14-03-2009, 07:31

Maniacy, przyciemniał któryś z Was szyby na pewno - gdzie i za ile? pytałem ostatnio w zakładzie na Gocławiu to za przyciemnienie 3 szybek w moim Colciaku krzykneli 600 PLN. To normalne? :?
Piwor - 14-03-2009, 10:10

Troszku im się przesadziło. Zerknij tu: http://www.przyciemnianie.com.pl/ Sam troszkę się rozglądałem i zwrócili moją uwagę. Dowiedz się co i jak, może dadzą lepszą cenę. :)
mlodzianinwawa - 14-03-2009, 11:21

Ja mam gościa od szyb - ale muszę wziąć namiary bo zmienił miejsce pracy.
Napiszę później

Pexu - 14-03-2009, 13:33

Dzięki koledzy, chcę na lato sobie szybki zrobić ale sześciu stów to nie zapłacę...
Pilers - 18-03-2009, 11:53

Heja,

w sprawie mechaników i elektryków to mogę polecić zakład pana Sikorskiego z Rezedowej (Warszawa - Rembertów) tel: 022 613 31 32. Od 3 latek serwisowałem tam swojego miśka i było okay. Ceny umiarkowane, terminy kilkudniowe, czasem od ręki, a z roboty byłem zadowolony. Ogólnie mogę polecić, zakład znam od 7 lat - wcześniej serwisowałem tam obie Toyoty i Nissana.

Pozdrawiam.

Kofi - 24-03-2009, 12:38

Jeśli ktoś potrzebuje polutować jakieś plastiki (od małych zaczepów po lutowanie zderzaków) to polecam Pana z Wesołej-Zielonej ul. Sportowa 3 (albo 30 - nie pamiętam)
602 289 372

Przykładowa cena: za kompletną odbudowę mocowań lampy zapłaciłem 30zł

Piwor - 25-03-2009, 00:08

A ja polecam Maretzky'ego. Z Cari robiliśmy różne cuda i nie było problemów. Zna się chłopak na robocie, do tego bardzo ją lubi. :) Polecam Mechaniora! :evil:
l_i_p_a - 25-03-2009, 08:28

Również polecam Maretzky'ego. Też miałem okazje zawitać u niego w garażu. Polecam!!zna się, zna i to bardzo dobrze!!
Anonymous - 24-04-2009, 23:21

Witam,

ja wbrew wielu odradzam serwis na Znanej. Było w miarę OK, dopóki prowadziło go dwóch wspólników: panowie Marcin i Konrad. Odkąd się rozstali (pan Konrad przeniósł się na Klubową) i na znanej pozostał pan Marcin, niestety ekipa ze Znanej prezentuje równię pochyłą.
Ostatnie wpadki to źle złożony aparat zapłonowy w MSW po uszczelnieniu (szarpanie, pomimo 3-ech poprawek), ale najgorsze czego nie wybaczę to naciągnięcie na droższe ale super jakościowe (tak miało być) zrobienie tylnych błotników w MSW (korozja-> burchle nie dziury=znany problem) za ich pośrednictwem. Miało być pięknie i dwa lata gwarancji. Jak po 11 miesiącach wyszła ruda, to się zaczęły schody. Tu odradzam zakład Pana Jerzego Mitka na Bema 71B.
Od początku była dyskusja, że to nie ich wina, bo przecież MSW nie ma nadkoli, więc kamienie wycięły i było wiadomo że po 6 miesiącach wyjdzie. Wreszcie po ostrej rozmowie z panem Marcinem namówił blacharza na poprawkę. Ale ta poprawka została zrobiona nieestetycznie, błotniki poobklejane od dołu jakimś kauczukiem, który wyłaził na wierzch w kierunku zderzaka. Oczywiście na tym był lakier, więc widać było dużą nierówność. Rzekomo kauczuk był naklejony na już polakierowany błotnik i lakier był jeszcze raz położony na kauczuk, co rzeczywistość szybko zweryfikowała. Po 2 myciach na myjni kauczuk zaczął odłazić, a pod spodem żywa blacha, która zaczęła rdzewieć. Z resztą zaczęły też rdzewieć błotniki tuż w okolicy progów. Jednym słowem bardacha, naciągactwo i niechęć w naprawianiu własnych błędów. Oczywiście pan Marcin zaprzeczył, że mówił o dwóch latach gwarancji. NIGDY WIĘCEJ!

Pozdrawiam
Maciek

Sebek - 13-05-2009, 17:34

mlodzianinwawa napisał/a:
rafalbula napisał/a:
Do tej pory nikt nie odpowiedział na pytania dot. lakiernika/blacharza. Czy naprawdę w Warszawie nie ma nikogo wartego polecenia?

Dobry blacharz i Bardzo dobry lakiernik jest na białołęce, dokładnie:

03-253 Warszawa, Białołęcka 359a

0226143592

Od lat wszystkie auta maluję u niego - w sobotę będę odbierał mojego galanta, więc wrzucę zdjęcia po robocie. ;)

I jak z tym Galantem, bo poszukuję dobrego lakiernika w Wawie. :roll: Rzucisz jakieś fotki?

Może ktoś by doradził gdzie się udać (najlepiej Bemowo, Bielany, Żoliborz). Robota nie wielka lekkie wgniecenie z otarciem. :roll:

mlodzianinwawa - 13-05-2009, 19:11

Jak tam pojedziesz to mój Gal tam teraz stoi - robię nadkola

Warto podjechać ;) To jest chyba setne auto które u niego robimy ;)

Sebek - 13-05-2009, 21:31

Jak tam pojedziesz to mój Gal tam teraz stoi - robię nadkola

Warto podjechać ;) To jest chyba setne auto które u niego robimy ;)

To jutro jadę. :lol:

[ Dodano: 13-05-2009, 21:34 ]
Ja mam gościa od szyb - ale muszę wziąć namiary bo zmienił miejsce pracy.
Napiszę później

Ja mam pięęękną rysę od pióra wycieraczki po stronie kierowcy niestety :? Nie wiecie czy da się to jakoś usunąć/wypolerować czy jedynie zostaje wymiana szyby.
I odprysk jeden mam, boję się, że może polecieć dalej. :cry:

Nie wiecie czy takie usterki da się usunąć? :cry:

mlodzianinwawa - 14-05-2009, 13:03

Kup pastę polerską do szyb i spróbuj - jak się nie uda będziesz znał odpowiedź.

Co do odprysku - jak pęknięcie dochodzi do końca szyby - to dalej nie pójdzie. Ja tak miałem w passacie, coś spadło i szyba pękła 5 cm nad maską, ale poszło w dół i rok czasu jeździłem na takiej.

Pexu - 14-05-2009, 13:10

Wiem że odpryski można zrobić, a raczej zabezpieczyć... Znajoma robiła, koszt 150 zł - ale efekt średni. Spodziewaliśmy się lepszego...