To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - ASTROMANIAK

Moominek - 31-10-2007, 08:24

konrad1704 napisał/a:

realne zagrozenie czy kolejne bajki?

Wcześniej ma nastąpić rok 2012 ;)

konrad1704 - 31-10-2007, 09:12

Moominek napisał/a:
konrad1704 napisał/a:

realne zagrozenie czy kolejne bajki?

Wcześniej ma nastąpić rok 2012 ;)

to bedzie jakas inna asteroida czy koniec swiata z powowdu porazki polskich pilkarzy? :mrgreen:

maxwell61 - 31-10-2007, 10:26

konrad1704 napisał/a:
to bedzie jakas inna asteroida czy koniec swiata z powowdu porazki polskich pilkarzy?
Moominek napisał/a:
Wcześniej ma nastąpić rok 2012
hehe raczej kompromitacji Polski w związku z organizacja Mistrzostw :mrgreen: ..

jakaś ogólna tendencja wielu astrologów i przepowiadaczy przyszłości brnie ku temu aby konieć świata nastąpił w 2012... nie wiem dlaczego... bo jesli miałaby sie ukazac jakas asteroida to wczesniej bysmy o niej wiedzieli...dziura ozonowa raczej nie da rady... może to poniżej zobrazuje to zjawisko
Cytat:
21 grudzień 2012 roku - koniec świata?
21 grudnia 2012 roku o godzinie 11:11 GMT ma dojść do zimowego
przesilenia. Jest to dzień, w którym Słońce znajduje się w zenicie w
najdalej na południe wysuniętej szerokości geograficznej. Nic nie
byłoby dziwnego (do przesilenia dochodzi dwa razy w roku - letnie i
zimowe), gdyby nie fakt, że dzień ten jest ostatnim w kalendarzu Majów.
Nasz Układ Słoneczny ma wejść w tym dniu w tzw. równik Drogi Mlecznej
(Galactic Equator), gdzie występuje niesamowite oddziaływanie pola
magnetycznego. Wywoła to zmianę biegunowości naszej planety, co może
pociągnąć za sobą katastrofalne skutki dla życia na Ziemi.
"Pole magnetyczne Ziemi, podobnie jak pole Słońca, co jakiś czas
zmienia biegunowość. Z prac paleomagnetycznych wynika, że w okresie
zmiany najpierw przez około 10 000 lat zmniejsza się natężenie pola
dipolowego, następnie odbywa się nagła zmiana polarności biegunów i
ponowny powolny wzrost natężenia (Carrigan i Gubbins 1979). Jedno z
wielu takich zjawisk nastąpiło 66,5 mln roku temu (Harrison i inni,
1979) - na granicy kredy i trzeciorzędu - poprzedzone wyjątkowo długim
(ok. 20 mln lat) okresem pola jednokierunkowego." - dr Kazimierz
Borkowski.
Tematyka związana z rokiem 2012 będzie w HOTNEWS.pl systematycznie
uzupełniania.

loooooozik jeszcze dużo piwa zdążę wypić!!!!

kristof - 31-10-2007, 11:28

Co do 'końca świata' w 2012 to się nie wypowiem..dla mnie to brednie :)
a odnośnie tego kamyczka latającego i celującego w ziemie to póki co nie ma się czego bać..tzn. przejdzie ona bardzo blisko ziemi w 2029 ale jeszcze w nią nie walnie :)
Fakt faktem są to spekulacje ale potwierdzone wieloma modelami..i dopiero następne zbliżenie może być śmiercionośne...w sumie wszystko zależy od tego co spokta na swojej drodze, i od tego w jaki sposób przejdzie ona przy ziemi..jeśli wybierze złą dla nas drogę i nic nie stanie się jej po drodze to mamy bum..a jeśli pójdzie po naszej myśli to mamy święty spokój przez kolejnych pare set lat ( czyli my już nie mamy się czym martwić :P )
pozdro..
P.S. Jak znajdę gdzieś animację/rysunek możliwych dróg i następstw to wkleję tutaj

maxwell61 - 31-10-2007, 11:42

jak coś to mamy Bruca Willisa...on da rady :D
konrad1704 - 31-10-2007, 13:51

maxwell61 napisał/a:
jak coś to mamy Bruca Willisa...on da rady :D

raczej chucka norrisa :mrgreen:

Efa! - 31-10-2007, 19:03

wiecie, wiadomo: 2012 to świetny rok na robienie horoskopów ;-) Każdy może być astrologiem i przepowiadać: w roku 2012 coś zakłóci twoją aurę :rotfl: :biggrin:
maxwell61 - 01-11-2007, 21:49

co do astrologów to przepowiadanie przyszłości z gwiazd ma sie nijak do rzeczywistości niestety.... jedynym ciałem niebieskim mającym wpływ na nasze samopoczucie ma księżyc ... natomiast wszelkie koniunkcje z Marsem itp. to bzdura...wiec nie wierzcie wróżkom i wróżbitom :D ...
Anonymous - 01-11-2007, 22:51

No właśnie a może Wy jesteście w temacie i coś wiecie z jakiś książek............dlaczego kalendarz Majów urywa sie właśnie na tym roku :?: :?: Czy to ma jakiś związek z inną fazą słońca :?: :?: I zastanawia mnie to że skoro potrafili stworzyć kalendarz na tyle lat do przodu to czemu nie mogli przeskoczyć tej daty- co sie zmienia tego roku czego nie mogli przewidzieć :?: :?: :?: (oczywiście mam nadzieje że to nie ma związku z naszym Euro 2012 :lol: :lol: :lol: :lol: )
krzys78 - 02-11-2007, 14:50

maxwell61 napisał/a:
krzyś78, kupi jakies tam klamoty...

Klamoty w końcu doszły. Już nie będę robił sklepowi reklamy,ale tydzień czasu spóźnienia tylko :shock:

konrad1704 - 02-11-2007, 19:27

krzyś78 napisał/a:
Klamoty w końcu doszły. Już nie będę robił sklepowi reklamy,ale tydzień czasu spóźnienia tylko :shock:

czekamy na wrazenia z uzytkowania

maxwell61 - 03-11-2007, 20:45

no i w dniu wczorajszym ujrzałem kometę HOLMESA/17P w PERSEUSZU...widok zapiera dech w piersi... mgiełka prawie zajmowała 50% pola widzenia w obiektywie...przy powiekszeniu 120x widoczne 2 gwiazdy w głowie komety :mrgreen: ... no!...teraz mogę spokojnie odłożyc telep bo chmurska przez 2 tyg. mają się utrzymać...pozdrawiam
Anonymous - 05-11-2007, 21:50

Co too za gwiazda która świeci bardzo jasno po lewej stronie księżyca-dość blisko niego. W godzinach porannych :D
Damian przez Ciebie zamiast sie na ulice patrzeć to w niebo zerkam :wink:

maxwell61 - 05-11-2007, 21:58

dm17 napisał/a:
Damian przez Ciebie zamiast sie na ulice patrzeć to w niebo zerkam
hehehehe :wink: ... w końcu oderwałeś wzrok od kobiet na chodniku :D ... wiec tak gwiazdka nad księżycem bo chyba o ta chodzi to WENUS :D ...wiec na jedno wychodzi - może nie kobieta ale rodzaj żeński :mrgreen: ...Majkel ale kometę jak widać to czad!!! poniżej masz fotę, ale z mojego telepa na żywca to wypas...ostatnio kuzynce pokazywałem ową kometę i jej koleżance to normalnie... jak później sie okazało nie spały do 4 nad ranem...nie wiem co tam robiły ale...hehehe :D

na focie widać fazy rozwoju komety i jej porównanie do wilekości księżyc, który widac w telepie

Anonymous - 05-11-2007, 22:10

Damian ale ona nie jest nad księżycem tylko na lewej stronie - tak na 9 godzinie....... to jest to samo :?: :?: Pokazałeś dziewczynom planetu i kosmiczna moc w nie wstąpiła :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: