Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - KOLIBKI CHALLENGE
Anonymous - 21-01-2008, 17:49
HugoOrmo napisał/a: | Kibloo Kolejna impreza powinna byc bardziej turystyczna - tzn. przejazd dluzsza trasa np. wzdluz Wisly od Zulaw do Sobieszewa, z jakimis probami terenowymi i ogniskiem vel grill'em...
pzdr |
Popieram. Czyli robimy przeprawówkę
Ja narazie zgłosiłem się na "Operację Pomorze Tourist". Zobaczymy co tam ciekawego będzie
A oglądanie filmiku poczeka niestety do jutra bo na modemie siedzę
pozdro
Kibloo - 21-01-2008, 18:15
A wogóle, to oprócz filmu z netu przygotowuje "pamiatkowe" wydanie filmiku (na płytce z etykietką) tzn to bedzie wersja z netu, ale ładnie wydana i tylko dla uczestników weekendowej zabawy... (czekajcie koło weekendu)
co do wyprawy, popieram całym sercem, Hugo, jakbys potrzebował asysty przy ustalaniu i sprawdzaniu trasy, to chetnie sie przyłączę.
pozdro
HugoOrmo - 21-01-2008, 18:33
złomek napisał/a: | Ja narazie zgłosiłem się na "Operację Pomorze Tourist". Zobaczymy co tam ciekawego będzie |
No wlasnie moze zrobimy inwazje na ta impreze? Tu namiary:
http://mekka4x4.pl/operac...d=01&edition=09
pzdr
Kibloo - 21-01-2008, 18:50
no nie wiem, bedziemy Złomkowi robili konkurencje???
Z reszta marne szanse juz połowa listy...
pozdro
[ Dodano: 21-01-2008, 18:52 ]
no i niestety na taka imprezę musiałbym dostac pozwolenie szefa, niestety...
pozdro
[ Dodano: 21-01-2008, 18:57 ]
a po trzecie nasze samochody juz sie ubrudziły i teraz czekają nas wieksze wyzwania,
pozdro
Anonymous - 21-01-2008, 19:06
A może pojedziemy na poligon przy Morenie bądz do jakiegoś lasu:-) To jest wyzwanie
Czekam na info:-)
Kibloo - 21-01-2008, 19:27
no, no, no, rozbrykało nam się dziewczę śliczne...
[ Dodano: 21-01-2008, 19:29 ]
Beatkap24 napisał/a: | A może pojedziemy na poligon przy Morenie bądz do jakiegoś lasu:-) To jest wyzwanie
Czekam na info:-) |
ale to dopiero w weekend najwczesniej, ale jakby co to sie piszę, pozdro
[ Dodano: 21-01-2008, 19:43 ]
PS jak tam monitor???
Anonymous - 21-01-2008, 20:28
Beatkap24 napisał/a: | A może pojedziemy na poligon przy Morenie bądz do jakiegoś lasu:-) To jest wyzwanie
Czekam na info:-) |
Mam jedno błotko w pobliżu na oku , w tygodniu popatrze co i jak jeśli uda mi sie wkońcu wrócić do domu za jasnego. Dam znać co i jak.
pozdro
Kibloo - 21-01-2008, 21:10
daj info jak sprawdzisz...
pozdro
Anonymous - 21-01-2008, 22:24
okazalo się że bastek77 polożył ten monitor szkłem w dół:-) wiec nic się nie stało:-)
A no rozbrykało się:-) jestem za tą sobotą:-)
Wpisujcie się kto jest za poligonem przy Morenie
Pozdrawiam:-)
Gene - 22-01-2008, 10:04
Beatkap24 napisał/a: | bądz do jakiegoś lasu | Tu radze uwazac, mozna zaliczy mandat jesli sie jezdzi po drogach lesnych bez pozwolenia. Chodzi o rezerwaty i inne przepisy lesne. Dodam rowniez, ze nie popieram dzikich wypadow w teren bez uprzedniego sprawdzenia czy nie jest to jakims wykroczeniem. Nawet jesli ktos jezdzil i nic sie nie dzialo to tego typu dzialania w zlym swietle stawiaja brac off-road'owa.
Potem wiesza sie psy na terenowkach i ich kierowcach. To ze masz taki samochod nie zwalnia Cie od przestrzegania przepisow i rozjezdzania ludziom pol, drog czy trawnikow. A nie raz widzialem pajacow w bulwarowkach, ktorzy pokazywali co potrafia omijajac korek po pasie zieleni...
Prosze pamietajcie aby wasze wycieczki i jazda nie prowadzily do off-road'owej anarchii.
Kibloo - 22-01-2008, 14:43
Gene, Masz rację w całej rozciągłości, zawsze trzeba mieć zgodę właściciela/zarzadcy terenu, dlatego o wyprawie wiosennej zaczynamy myśleć juz teraz, bo trzeba załatwić wszelkie formalności pozwoleniowo-prawne
BTW jak ci sie podobała relacja filmowa z Kolibek??
P.S. Jak wszystko co do wyprawy zostanie ustalone, wyślę ci zaproszenie.
Pozdro
Gene - 22-01-2008, 15:43
Kibloo napisał/a: | bo trzeba załatwić wszelkie formalności pozwoleniowo-prawne |
Wszystko zalezy od trasy, mozna tak przygotowac impeze aby szlak prowadzil po terenach ogolnodostepnych. Mozna rowniez poprosic lub poinformowac lesnictwo enentualnie wladze gminy o takowym zamiarze poprowadzenia trasy przez tereny podlegle danej instytucji. To samo tyczy sie biwaku.
Wszystko to kwestai podejscia i dogadania.
Kibloo napisał/a: | jak ci sie podobała relacja filmowa z Kolibek? |
bardzo fajne miejsce, dajace sporo frajdy i pozwalajace nabierac off-road'owego doswiadczenia. Jesli pytasz o kwestie estetyczno wizualne to odpowiem dyplomatycznie podziwiam zapal tworczy
Kibloo napisał/a: | Jak wszystko co do wyprawy zostanie ustalone, wyślę ci zaproszenie |
bardzo mi milo
Kibloo - 22-01-2008, 22:36
Montaż mój, słaby program, a wiekszośc filmowania, robiła Sabo (czyli moja żonka), dlatego, że cięzko jest w terenie prowadzic jedna reką, druga trzymając kamerkę...
Pozdro
Gene - 23-01-2008, 08:03
Nie no looz, ja Ci korekty nie robie. Pogratulowac operatorowi i montazyscie. Pamiatke macie bardzo fajna.
Kibloo - 23-01-2008, 08:48
teraz szukam statywu montowanego na desce rozdzielczej... może jeszcze ciekawsze akcje wyjdą, bo normalnie odruchowo cięzko jest utrzymac kamerę rowno kiedy jedziesz ciągle góra-dół, dlatego, że nie patrzysz w wyświetlacz, tylko do przodu...
P.S. Dzisiaj otwieram mapę i zaczynam rozglądać sie za jakąś fajną trasą na wiosnę...
pozdro
|
|
|