[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
sla85 - 25-06-2009, 13:43
A ja dzisiaj zadzwonilem na glowna infolinie serwisu mitsubishi i tam poinformowano mnie, ze znaja temat, zglosili ta sprawe i podobno maja dostac rozwiazanie tej sytuacji cos kolo lipca-sierpnia.
No to czekamy...
kotakot - 25-06-2009, 22:43
Ciekawe że w Warszawie odbiera najgorzej.... Rozumiem że tu jakośc sygnału jest najgorsza? ;P U mnie wraz z upływem czasu poprawiło się samo, tj jest dużo lepiej niż na początku ale do ideału jeszcze trochę brakuje ;P
del toro - 25-06-2009, 23:44
Nie ma co duzo pisać, samochód jest ok ale radio fatalne, poniżej krytyki.
Niestety trudno aby wszystko było idealne.
Ja jeżdze po Wrocławiu i każda ze stacji odbiera inaczej.
Dziwi mnie też jedna sprawa aby cos słuchać z radia muszę mnieć głosność nastawioną na 20 -25 lekka przesada.
W innych nowych samochodach wystarczy mieć ustawienie do 10 i jest ok.
michaello - 26-06-2009, 22:16
Osobiscie, nie mialem i nie mam najmniejszych problemow z odbiornikiem zarowno w miescie jak i poza. Radio smiga jak ta lala. Nie do końca jestem pewien czy to wina odbiornika, raczej sklanialbym sie ku wadliwej instalacji antenowej lub cos w tym stylu. Czy jest to mozliwe, ze na przestrzeni roku Mitsubishi wklada wadliwe radia? Problem nie dotyczy przeciez wszystkich i jest raczej wybiorczy (losowy). Dostawca odbiornikow do Mitsu tez ma swoja kontrole. No chyba ze... radia pochodza z porannej poniedzialkowej zmiany .
poziomka - 26-06-2009, 22:44
michaello napisał/a: | Nie do końca jestem pewien czy to wina odbiornika, raczej sklanialbym sie ku wadliwej instalacji antenowej lub cos w tym stylu. |
u mnie po zmianie radia na inne - instalacja nie była zmieniana - jest ok
Radassss - 27-06-2009, 10:19
pozdrawiam kolege z Torunia w trasie tez nie mam problemow z radiem czy to wypad do Gdanska, Poznania czy Warszawy normalnie gra, dalej na poludnie nie bylem jeszcze a przynajmniej saobie nie przypominam ale nie mam zastrzezen do radia... zebym nie wykrakal
Cezarito - 27-06-2009, 16:21
Rozumiem, że Ty Poziomka, miałeś wersję już z nawigacją ? Czy tak Ci idealnie wpasowali do wersji <Invite ?
A co jeżeli to chciałby tylko radio wymienić, nie potrzebuje monitorków i takich bajerków, tylko zwykłe "jednopółkowe" radyjko ? Da rady to jakoś wpasować w miejsce oryginalnego, żeby nie było widać za bardzo ingerencji we wnętrze ?
poziomka - 28-06-2009, 13:15
Cezarito napisał/a: | Rozumiem, że Ty Poziomka, miałeś wersję już z nawigacją ? Czy tak Ci idealnie wpasowali do wersji <Invite ?
A co jeżeli to chciałby tylko radio wymienić, nie potrzebuje monitorków i takich bajerków, tylko zwykłe "jednopółkowe" radyjko ? Da rady to jakoś wpasować w miejsce oryginalnego, żeby nie było widać za bardzo ingerencji we wnętrze ? |
Nie miałem - mam Invite.
Muszą przerabiać front od radia - wyślij do nich maila z zapytaniem ile taka imprezka kosztuje
btw ten monitorek to nie bajerek - teraz zaczyna to już być standard - i pomaga w trasie zająć się dzieciakami
tomaszekk7 - 06-07-2009, 21:58
u mnie po zmianie radia na inne - instalacja nie była zmieniana - jest ok[/quote]
Mnie w serwisie powiedzieli, że będa sprawdzać wzmacniacz antenowy. W Lancerze jest zamontowany przy antenie.
sla85 - 04-08-2009, 21:45
Dzisiaj pytalem sie o wymiane radia, to powiedzieli mi, ze w piatek mam zadzwonic bo Mitsubishi ma miec calkiem nowe radia i beda wymieniac.
gzesiolek - 04-08-2009, 22:02
ale przeciez akcja serwisowa nie polega na tym ze czekamy az sie zepsuje, tylko jesli jest wada fabryczna i seryjna to wymieniamy u wszystkich co sie zglosza...
sla85 - 04-08-2009, 22:07
Ja nie powiedzialem ze to bedzie akcja serwisowa(moze zle to ujelem z ta wymiana), tylko ze beda mieli nowe radia (w sensie ze pewnie jakas nowa produkcja). I tym u ktorych faktycznie stwierdza ze cos tam nie dziala to wymienia. Wiecej dowiem sie w piatek, to napisze co i jak.
airchick - 05-08-2009, 04:11
mam takie pytanie, być może padło już ono na forum.
Gdzie wyłączyć opcję wiadomości o pełnej godzinie? Bo już czasem mnie to irytuje.
Dzięki
sla85 - 06-08-2009, 10:52
airchick, a co to jest za informacja o pelnej godzinie? u mnie nic takiego nie ma i w instrukcji chyba tez o tym nic nie mowia.
Cezarito - 06-08-2009, 10:56
Informacja o pełnej godzinie ? Również pierwsze słyszę.
Ja za to nie wiem, jak wejść w ustawienia tego zakichanego radia Żeby wyłączyć funkcję dostosowywania głośności. Za Chiny nie widzę tam przycisku "settings"
|
|
|