[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] SPALANIE WERSJI 1.8 - opinie
lukasz - 28-11-2008, 12:20
przymierzam się do kupna Lanserka, wczoraj byłem w Mitcar w Wawie i lepiej mi się spodobał sedan niż sportback. spalanie względnie duże, mam nadzieje, że jak sie zdecyduję to będzie mi mniej palił:D
ps
zakładał ktoś w swoim lancerze:
autoalarm
tylny spoiler
tylne czujniki cofania
jaki koszt wraz z robocizną? będę wdzieczny za odp. dzięki
sla - 28-11-2008, 13:36
lukasz napisał/a: |
zakładał ktoś w swoim lancerze:
autoalarm
tylny spoiler
tylne czujniki cofania
jaki koszt wraz z robocizną? będę wdzieczny za odp. dzięki |
Trzeba się było spytać w salonie to przecież pytanie do nich
ElemenT - 28-11-2008, 13:39
jak sie dobrze potargujesz to czujniki za darmo dostaniesz
tylko musisz byc twardy
mi proponowali w wwa podział na pół czyli za 300 zł a to i tak dużo jak koszta maja 150 zł
lukasz - 28-11-2008, 13:39
sla no wiem, zapomniałem a telefonu mi nie odebrali jeszcze. dlatego pytam się tutaj, może ktoś zakładał.
ElemenT - dzięki za informacje, dobrze wiedzieć:)
Radassss - 28-11-2008, 13:42
alarm i czujniki cofania to jak pogadasz z dealerem zaloza Ci w cenie auta... ja to nzywam wyzebrane akcesoria... (ja wyzebralem alarm, halogeny, dywaniki i koncowek rury) przypuszczam ze da sie wiecej , zalezy jakie kto ma zdolnosci negocjacyjne, a co do spoilera to na stronie mitsu jest cos napisane ze jest jakas promocja i spoiler z jakimis nakladkami na tylna klape kosztuje 973 zl
z tym ze bez montazu i lakierowania wiec pewnie 1500 nie wyjete... tu masz link:
http://www.mitsubishi.pl/...r-akcesoria.pdf
pozdro
lukasz - 28-11-2008, 13:45
tak, widziałem, chodziło mi właśnie tu bardziej o robociznę.
kurcze, to o czym Ty nawijałeś że tyyyyle wyżebrałeś?:D
Radassss - 28-11-2008, 13:54
wystarczylo pomachac oferta z opla na vectre
jeszcze dali mi w mitsu upust 3 tysie na Lancera do tego...
ale to chyba mieli w planach bo tydzien pozniej spuscili i tak ceny na zime
no ale vectre tak samo wyposazona nie miala tylko poduchy na kolana
a wkoncu to auto wieksze i szczerze podobalo mi sie ale tego pelno jezdzi i koncza produkcje nieglugo i kosztowala 71500 tez wersja 1,8 wiec wybor byl trudny. W mitsu musieli troche opuscic i cos dorzucic , ale Lancer ma wyglad i to zdecydowalo o wyborze
vectra to zwykla uliczna szarosc...
lukasz - 28-11-2008, 14:04
dzięki za informacje:D jak będę sie decydował to skorzystam. no, lanser to super autko z wyglądu. tak jak już tu pisali, oglądają się ludzie za nimi na ulicach, wiec coś w tym musi być:)
ElemenT - 30-11-2008, 12:46
Radassss napisał/a: | alarm i czujniki cofania to jak pogadasz z dealerem zaloza Ci w cenie auta... ja to nzywam wyzebrane akcesoria... (ja wyzebralem alarm, halogeny, dywaniki i koncowek rury) przypuszczam ze da sie wiecej
pozdro |
to ladnie pojechałeś, halogeny dobra rzecz , poprawia wyglad
a i przyda sie czasem jesli ktos w gory jezdzi
ja w zeszlym roku mialem opcje jezdzic po nocy po alpach i dzieki halogenom widzialem duzo lepiej droge
czasem sie przydaja wiec lepiej je miec niz nie
michalek_p - 30-11-2008, 21:07
Tankowanie po 500 km 9.40 L . Nie tak źle
lukasz - 30-11-2008, 22:30
michalek_p, jazda mieszana, tak? 500 km na pełnym baku zrobiłeś? zużycie bardzo ok moim zdaniem.
Luk - 30-11-2008, 22:55
Witam ponownie.
Właśnie wróciłem z trasy Warszawa - Mrągowo - Warszawa.
To co nas w tym wątku najbardziej interesuje - spalanie:
Tam: 8,3 l/100km, dzień, jazda dość szybko, ale spokojnie.
Z powrotem 7,7 l/100km, w nocy, mżawka, więc jeszcze spokojniej.
Jak widać spalanie bardzo przyzwoite, ale jazda kompletnie bez zabawy
Plus mandat za prędkość, cholera, 66 km/h na 50, mogliby darować. Zwłaszcza że przy mnie spisywali BMW i jak się zapytałem ile on miał, to okazało się, że 100km/h na zabudowanym...
lukasz - 30-11-2008, 23:01
to trzeba kupić mobilki:P ja tam mam, jeżdżę i jest wszystko w najlepszym porządku, jeszcze mnie nie złapali hehe (odpukać)
jaka była Twoja średnia prędkość? jeździłeś tak naprawdę i po mieście i poza, tak?
a policjanci pewnie pozazdrościli lancerka i tyle:)
Luk - 30-11-2008, 23:15
lukasz napisał/a: | jaka była Twoja średnia prędkość? jeździłeś tak naprawdę i po mieście i poza, tak? |
Nie, jeżdziłem tylko na trasie. Oczywiście przez Warszawę na Ochotę, ale to nie ma znaczenia dla spalania.
lukasz napisał/a: | a policjanci pewnie pozazdrościli lancerka i tyle:) |
Dopytywali się jak to się ten leasing załatwia i czy się opłaca. No to im zrobiłem krótki wykład o kosztach itp A obstawili cenę 80000 zł (ja zapłaciłem 61500)
Może dlatego dali 50 zł i 2 pkt a nie 100zł
Prawda jest taka, że teraz trudniej mi się z policją rozmawia, jak jeździłem zardzewiałą Astrą, to zawsze można było na litość...
Mobilki czyli co? CB? Bo nie wiem...
lukasz - 30-11-2008, 23:18
tak tak, cb radio. dałem 300 zł + antenka i naprawdę - jeździłem i na północ i południe Polski i zawsze wiedziałem gdzie cfaniaczki stoją:)
ps
zastanawiałeś się nad wersją intense? czemu wziąłeś invite? pozdro!
|
|
|