To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - ...muzyka w waszym Miśku...

TommiCrazy - 17-09-2006, 21:57

ja jadac autem slucham oba gatunki muzyki.......country i western...... powyzej 100kmh czuje sie jak John Wayne a powyzej 150 jak Chuck Norris
saphire - 18-09-2006, 08:18

... to przy 200km/h pewnie jak Bruce Lee albo Jackie Chan? :twisted:
Anonymous - 21-09-2006, 10:10

No dobra Panowie. Gadaliśmy o namiastkach muzyki a zwłaszcza wokalu.
W takim razie polecę coś innego.
Nightwish i koncert End Of An Era.
Proszę posłuchać tego conajmniej w 5.1 z dobrym basem i niezłą resztą.
Dodam, ze zjawiskiem była Tarja Turunen, która dała sobie z chłopcami spokój w 2005.
A szkoda. Jest genialna.
:twisted:

Efa! - 21-09-2006, 12:21

W klimacie J@rka: polecam Theatre of Tragedy, Within Temptation, The Gathering, nowszą Lacrimosę, a pokrewne nurty fajne w samochodzie to Moonspell (szczególnie lubię 'Second skin' i 'Butterfly FX'), Juno Reactor, poza tym całe mnóstwo innych mjuzzik 8) .
Anonymous - 23-09-2006, 11:30

era,enigma,gregorian,deep forest - dobrze robi, gdy ktoś wqrczy na drodze :)
Efa! - 24-09-2006, 00:47

No to w takim razie poszerzę listę w/w propozycji J@rka i dodam jeszcze Adiemusa i Dead Can Dance :-)
McDoune - 24-09-2006, 02:48

Dzisiaj powrót do:

TIAMAT "Wild Honey" :lol:

szczeslaw - 24-09-2006, 11:13

J@rek napisał/a:
Proszę posłuchać tego conajmniej w 5.1 z dobrym basem i niezłą resztą.

5.1? Żartujesz sobie? :lol:
To nie służy do słuchania muzyki tylko do oglądania filmów. Do słuchania muzyki jest DOBRE stereo. I nie "z dobrym basem i niezłą resztą" - wszystko MUSI być dobre (nie tylko bas).
A tak na marginesie - to nie Tarja "dała sobie spokój z chłopakami", tylko chłopaki wykopały ją z zespołu. Jest dobra, ale genialną bym jej nie nazwał.

Efa!, Theatre of Tragedy to jednak troszkę inny klimat niż Nightwish. Podobne jest w nich tylko połączenie ostrej muzyki i kobiecego wokalu. Ale nie zmienia to faktu, że Theatre fajny jest :)

McDoune napisał/a:
TIAMAT "Wild Honey"

Już w tytule płyty zawarli recenzję - miodzio :)
Ja wróciłem ostatnio do "Judgement" Anathemy.

saphire - 24-09-2006, 12:44

Jeśli o takie klimaty chodzi no to jeszcze ,,The Cassandra Complex'' lub jeszcze bardziej zdecydowanie ,,This Mortal Coil''
Matejko - 24-09-2006, 12:54

a ja helene rask slucham hehehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Efa! - 24-09-2006, 16:16

McDoune napisał/a:
Dzisiaj powrót do:

TIAMAT "Wild Honey" :lol:

Mniam!
Też ostatnio wróciłam do tej płyty. Mam jeszcze "Symphaty For The Devil", "The Astral Sleep", "Skeletron, Skeletron".
A w tej chwili zrobiłam sobie playlistę z m.in. Type O Negative, Sisters Of Mercy, Project Pitchfork, My Insanity, Kovenant, Haggard, Therion - mam słuchania na jakieś kilkanaście godzin :D

ruslana81 - 24-09-2006, 17:18

... ^^.... przede wszystkim ciężkie brzmienia...metallica, within temptation, rammstein, soulfly, testament, nightwish, korn, system of a down, z lżejszych depeche mode, pink floyd, him, ...starzywa jak the doors, deep purple...polski music też...dżem, kazik, coma....długa byłaby moja lista...mam też sentyment do lat 80' i sporadycznie mnie nachodzi na jakieś dicho albo takie klimaty...
Anonymous - 26-09-2006, 08:30

Dzisiaj od poranka "Idios Brawos" (jakoś tak chyba się pisze) ;) )
Anonymous - 26-09-2006, 21:27

dany642 napisał/a:
Dzisiaj od poranka "Idios Brawos" (jakoś tak chyba się pisze) ;) )

Indios Bravos
bardzo przyjemne, a niedlugo juz nowa plyta :)

Anonymous - 26-09-2006, 21:46

zazwyczaj radio Eska badz Planeta , a jezeli nie radio to pioseneczki z CD : Verba , techno , znajdzie sie i disco polo , zalezy od humoru i pory dnia , wieczorami cos spokojniejszego a w ciagu dni przy ladnej pogodzie cos bardziej rytmicznego