Outlander I Ogólne - DVD na tylne siedzenia
papcio - 25-11-2010, 09:52
sla napisał/a: |
Nie wiem czy jest to niedrogo, jak za taki szajs, generalnie nie rozumiem ludzi, którzy coś takiego kupują. Telewizor w samochodzie raczej się nie sprawdza, do domu, porażka, to już lepiej kupić kolejny netbook i zostawić go w samochodzie, niż coś takiego. |
no nie do końca
sens jest taki że dla dzieci - aby się nie nudziły podczas podróży- możliwość odtwarzania filmów jest często "bezcenna"
IMHO patent firmy WIWA jest świetny - stosunkowo tani, duży ekran o sensownej rozdzielczości, możliwość odtwarzania z USB/SD. a moduł telewizyjny jest tylko dodatkiem
zaletą jest to że nie ma napędu DVD - jeden element mechaniczny mniej który może się popsuć.
michu300 - 25-11-2010, 16:09
sla napisał/a: |
Nie wiem czy jest to niedrogo, jak za taki szajs, generalnie nie rozumiem ludzi, którzy coś takiego kupują. Telewizor w samochodzie raczej się nie sprawdza, do domu, porażka, to już lepiej kupić kolejny netbook i zostawić go w samochodzie, niż coś takiego. |
Nie wiem, też nie jestem fanem takich marek... Nie był to w każdym razie zakup do samochodu, tylko właśnie jako telewizor (do szpitala ). Niemniej okazało się, że jako telewizor się na razie nie sprawdzi - w Gdańsku na Zaspie nie łapie póki co DVB-T, ale jako odtwarzarka do filmów jest super i naprawdę niezłej jakości z całym osprzętem do instalacji w samochodzie. A już na pewno bije na głowę rozdzielczością i rozmiarem ekranu wspomniane wyżej "markowe" rozwiązania (i to widać). Nie mam pojęcia ile to pochodzi, ale faktycznie w produktach typu Manta, czy Wiwa najczęściej padają napędy - tutaj nie ma, więc rokuje na przyszłość . Mam nadzieję, że wyjaśniłem ? A netbook do samochodu to jest dopiero porażka - spróbuj tłumaczyć co chwilę sześcio- czy pięciolatkowi, że bajka znika jak przyciśnie ten, czy inny klawisz na klawiaturze i co ma zrobić żeby znowu zaczęło grać w czasie gdy sam właśnie próbujesz nie zabić siebie i rodziny np. podczas wyprzedzania. Pozdrawiam.
Seichan - 12-12-2010, 23:55
Odświeżę temat
sla napisał/a: | Nie wiem czy jest to niedrogo, jak za taki szajs, generalnie nie rozumiem ludzi, którzy coś takiego kupują. Telewizor w samochodzie raczej się nie sprawdza, do domu, porażka, to już lepiej kupić kolejny netbook i zostawić go w samochodzie, niż coś takiego. |
Jeździłam z netbookiem - koszmar. Może jest to jakieś rozwiązanie przy 1 dziecku, ale przy dwójce to totalna porażka. Raz, że nie ma gdzie postawić netbooka, żeby siedząca z tyłu dwójka była w pełni usatysfakcjonowana, dwa - byle ruch netbook lata, trzy - trzeba go było ciągle trzymać. Montowanie podstawek, uchwytów itp. kompletnie mi się nie uśmiechało, zwłaszcza, że nie odbywaliśmy wielu dłuższych podróży w ciągu roku.
Z tego względu dokonaliśmy zakupu przenośnych odtwarzaczy DVD (dla przykładu). I to był strzał w 10. Do jazdy idealne, a ponadto były też wykorzystywane na urlopie, jak nie było dostępu do innych urządzeń odtwarzających bajki.
O ile wcześniej nawet 1,5 godzinna podróż była pełna pytań w stylu: kiedy będziemy na miejscu, daleko jeszcze czy płaczu młodszej pociechy, to teraz wyprawa na drugi koniec Polski nie jest żadnym wyzwaniem.
nasa - 23-12-2010, 11:01
Kupiłem 3 lata temu coś takiego:
http://www.peiying.pl/multimedia/py_ps700a
Jak dotąd sprawuje się świetnie, mogę polecić z czystym sumieniem.
Co prawda jeździło w Jeepie, a nie w Mitsu, ale Jeep miał swoje DVD w zagłówkach, odtwarzacz z tyłu w szufladzie pomiędzy przednimi fotelami i oryginał (odtwarzacz) był tak niewygodny w obsłudze, że praktycznie nie używany. Zawsze korzystaliśmy z tego zakupionego w Peiying. Bateria trzyma 4 h jeśli trzeba wyłączyć z gniazda. W domu może służyć jako DVD, podpinasz do TV i gra.
13zbyszek13 - 04-01-2011, 12:19
Kolego ja mam 9 calowe monitory w zagłówkach posiadają DVD + gry z padami bez przewodowymi jeśli na jednym zagłówku gra jedna osoba jeśli dwie to są dwa pady przewodowe.Podłączone są do stacji centralnej czyli jak gra DVD,TV w stacji centralnej to monitory to pokazują.Dodatkowo mam 3 sztuki słuchawki bezprzewodowe / bezcenna rzecz przy dłuższej jeździe /.
dab - 04-01-2011, 13:11
a co to z abrzydka skajka na tych zaglowkach??
Jej faktura i kolor jest zupelnie inna niz calego fotela... Troch lipa..bo fajny zestaw ale troche wcisniety tak na sile... Ja bym to dal do obszycia...
13zbyszek13 - 04-01-2011, 17:28
dab napisał/a: | a co to z abrzydka skajka na tych zaglowkach?? |
w realu nie widać żadnej różnicy
mitsu00 - 04-01-2011, 17:40
13zbyszek13 napisał/a: | dab napisał/a: | a co to z abrzydka skajka na tych zaglowkach?? |
w realu nie widać żadnej różnicy |
Daj to zdecydowanie do obszycia. Kosztuje grosze, a obszyją ci identyczna skorka jak na fotelach. Kumpel dal niedawno kierę do obszycia - 100zł
sla - 04-01-2011, 18:44
13zbyszek13 napisał/a: |
w realu nie widać żadnej różnicy |
Daj do obszycia, wtedy bedzie fajnie wygladało, bo jeżeli na zdjeciach wygląda tak tandetnie to pewnie w realu jeszcze gorzej.
13zbyszek13 - 05-01-2011, 08:57
dab napisał/a: | a co to z abrzydka skajka na tych zaglowkach??
Jej faktura i kolor jest zupelnie inna niz calego fotela... Troch lipa..bo fajny zestaw ale troche wcisniety tak na sile... Ja bym to dal do obszycia... |
sla napisał/a: | Daj do obszycia, wtedy bedzie fajnie wygladało, bo jeżeli na zdjeciach wygląda tak tandetnie to pewnie w realu jeszcze gorzej. |
Oczywiście posłucham doradców co mówią i piszą a decyzję podejmę sam.
Dla Mnie jest Ok.
dab - 05-01-2011, 09:43
eee no co ty...taki pedant jak ty i taka lipe odstawia?
Caly outek odpicowany jak stroz w Boze Cialo a tu takie niedociagniecie w kabinie...musisz to zmienic, bo nam to przeszkadza
13zbyszek13 - 05-01-2011, 09:54
dab napisał/a: | bo nam to przeszkadza |
-
dab - 05-01-2011, 10:13
..nie ma co sie smiac, boli mnie jak wiem, ze ktos jezdzi autem w takim stanie
13zbyszek13 - 05-01-2011, 10:22
dab napisał/a: | ..nie ma co sie smiac, boli mnie jak wiem, ze ktos jezdzi autem w takim stanie |
Jak boli to musisz jak najszybciej do lekarza , żeby się nie okazało że już jest za późno.
Student - 05-01-2011, 10:47
Figa prawda.
Zbyszem ma racje, nie widać róznicy , poza kolorem nici jest wszystko ok. nawet perforacja się zgadza, z tej samej tłoczni jak połowa Outka.
PS. wszyscy takie pedanty a jak człowiek chce kupić dobre autko to same szroty i gnojówa w bagażniku .
|
|
|