[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Czujniki parkowania - cofania.
Uwex - 02-06-2010, 12:43
jaca71 - i dobrze , jest większy porządek na forum .
pekaes - 03-06-2010, 10:59
No to jeszcze a propos problemów z czujnikami parkowania w moim aucie i pytanie za 10 punktów. Otóż, zauważyłem pewną prawidłowość - w nocy czujniki działają bez zarzutu (załącza się wyświetlacz), w dzień mam tylko sygnał dźwiękowy...
W serwisie powiedziano mi, że usterka zostanie naprawiona, tj. wyświetlacz zamieniony.
jaca71 - 03-06-2010, 12:11
pekaes, A nie jest to problem z podświetlaniem? W dzień jest niewystarczające i obraz jest nieczytelny a w nocy wystarcza?
pekaes - 03-06-2010, 14:30
jaca71 napisał/a: | pekaes, A nie jest to problem z podświetlaniem? W dzień jest niewystarczające i obraz jest nieczytelny a w nocy wystarcza? |
Jaca71, przyjrzalem się ustrojstwu na wszystkie sposoby i jestem pewien, że nie jest to przyczyna, którą zasugerowałeś...
sla - 03-06-2010, 14:35
pekaes napisał/a: |
W serwisie powiedziano mi, że usterka zostanie naprawiona, tj. wyświetlacz zamieniony. |
Lepiej sobie sam kup jakieś lepsze czujniki np.Valeo i każ je sobie zamontować , te shity które montują w ramach gratisów do niczego się nie nadają i ciągle bedziesz miał z nimi problemy. To jest dla nich za gorąco aby dobrze działały, to za zimno lub za mokro. Miałem podobnie, 3 krotnie naprawiane, czytaj wymieniane poszczególne elementy, i ciagle działały jak chciały w zależności od pogody,
pekaes - 04-06-2010, 09:50
jaca71 napisał/a: | pekaes, A nie jest to problem z podświetlaniem? W dzień jest niewystarczające i obraz jest nieczytelny a w nocy wystarcza? |
Dziś rano czujniki znowu odmówiły posłuszeństwa.
eska - 17-04-2011, 00:03
Witam
Instalował ktoś czujniki cofania w Lancer Sedan 2010?
Jakie kolory mają kabelki wychodzące z kostki znajdującej się za tapicerką w bagażniku do lampy cofania?
beti - 25-04-2011, 11:58
Macie czujniki z przodu? Jak są zamontowane?
eska - 25-04-2011, 20:56 Temat postu: kabelki
eska napisał/a: | Witam
Instalował ktoś czujniki cofania w Lancer Sedan 2010?
Jakie kolory mają kabelki wychodzące z kostki znajdującej się za tapicerką w bagażniku do lampy cofania? |
Jak by ktoś szukał to kabelki w kolorze czarnym i białym po przekątnej kostki (lepiej jeszcze sprawdzić miernikiem).
Znajdują się po lewej stronie za tapicerką w kostce do której wychodzą kabelki z klapy bagażnika.
piotro - 28-08-2011, 20:02
Witam!
Koledzy ja mam takie pytanie. Przymierzam się do montażu czujników w moim lancerze sportback. Jako, że mój samochód jest w jasnym kolorze nie bardzo mi się widzą czarne czujniki na zderzaku.
Z tego co udało mi się podpatrzyć na ulicy ASO montuje czujniki w tej sposób:
A co by się stało gdyby czujniki zamontować w tej czarnej listwie u dołu zderzaka?
Jest ona pochylona lekko do góry także czujniki by nie pikały, że widzą ziemię.
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
apikus - 28-08-2011, 21:39
piotro napisał/a: | że mój samochód jest w jasnym kolorze nie bardzo mi się widzą czarne czujniki na zderzaku. |
To może je pomaluj.
mjsystem - 28-08-2011, 22:00
piotro napisał/a: | A co by się stało gdyby czujniki zamontować w tej czarnej listwie u dołu zderzaka? |
Zobacz w specyfikacji jaka jest prawidłowa wysokość montazu i kąt pochylenia pionowego. Ja mam zamontowane jak autko na zdjęciu przez ASO a i tak pocałowałem się ze słupkiem , którego czujniki nie "zobaczyły". Tak więc nie będzie sensu płacić za coś, co po prostu może nie działać
boski - 22-09-2011, 17:30
Witam
Dzisiaj zamontowałem czujniki parkowania w GERMAZie we Wrocłaawiu. Super sprawa, koszt do przyjęcia i najważniejsze bardzo bardzo funkcjonalne.
Posiadam zestaw z głosnikiem w bagażniku.
Polecam wszytskim GERMAZa.
Pozdrawiam
Luk - 22-09-2011, 19:56
boski napisał/a: | koszt do przyjęcia |
Ile?
I jakie czujniki (firma)?
mjsystem - 22-09-2011, 22:22
boski napisał/a: | Posiadam zestaw z głosnikiem w bagażniku.
Polecam wszytskim GERMAZa. |
A pokazuje CI chociaż odległość od przeszkody???
|
|
|