To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - Nasz kolega cięzko zachorował.....

Anonymous - 06-07-2006, 12:09

Krew mozna oddac w wieku od 18 do 65 lat. Rocznie mezczyzna moze oddac 6 razy krew.
No ja niestety nie moge jeszcze :( ale wy w ludzie w tym przedziale lat możecie kogos uratowac!

_____

Faktycznie :p p dziek iza upomnienei :) al;e to i tak nie zmieniA faktu ze nie moge oddac ... :/

Anonymous - 06-07-2006, 12:16

Wysyłam przekaz życze szybkiego powrotu do zdrowia i nastaw się pozytywnie to pomaga zwalczyć wszystko
Trzymam wszystkie kciuki :D

akbi - 06-07-2006, 12:22

ozzy napisał/a:
Krew mozna oddac w wieku od 18 do 25 lat.

Ozzy - nie do 25, ale do 65 roku życia

szczeslaw - 06-07-2006, 12:23

Na prośbę Hubiego próbowałem dowiedzieć się, gdzie w Krakowie można zostać dawcą szpiku. Z tego co się dowiedziałem istnieje taka komórka przy szpitalu Rydygiera w Krakowie na os. Złotej Jesieni. Tel. 012-646-80-00.
Oprócz tego znalazłem także fundację Urszuli Smok "Podaruj Życie" mieszczącą się w Krakowie. http://www.podarujzycie.org/

Anonymous - 06-07-2006, 12:35

Bardzo mi przykro ze nasz kolega jest w takiej sytuacji, ale jest tego dobra strona bo ludzie w takich chwilach przelamuja sie i zostaja honorowymi dawcami. Taka sytuacja spotkala mnie w listopadzie 1995 roku. Moi znajomi z pracy, nawet nie koledzy ulegli wypadkowi i potrzebna byla krew. Od tamtej pory z rozna czestotliwoscia ja oddaje, ale moze to wejsc w przyjemny nawyk, czego kazdemu zycze i goraco zachecam. Dla sceptykow lub niezdecydowanych podam argument na TAK, pomysclcie ze co trzy miesiace macie przeprowadzone badanie krwi i to za darmo, a dodatkowo w Gdansku dostaniecie 8 czekolad i wolne z pracy. Teraz oddaje krew tutaj na obczyznie i nic za to nie dostaje (niestety zadnych slodyczy), ale uwazam ze tak trzeba bo krew zawsze jest potrzebna a nas w zasadzie niewiele kosztuje jej wyprodukowanie.
:!: Jezeli nie moge oddac teraz krwi w Polsce to prosze mi napisac jezeli ktos wie czy moge zadzwonic do stacji krwiodawstwa w Gdansku i jako hon. dawca poprosic o przekazanie krwi z banku krwi dla nawszego kolegi czy mozna tak uczynic jedynie w momencie oddawania krwi :?:
Niezdecydowanych jeszcze raz goraco zachecam do oddawania krwi, daje to wiele satysfakcji i NIC nie kosztuje.
Pozdro.

Anonymous - 06-07-2006, 12:38

Ja jestem z innego klubu, ale za sprawa kolegi szczeslawa dowiedzialem sie o Michale.

Zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia.
Przelew poszedl :D

Pozdrawiam
ranny
OCFC

Anonymous - 06-07-2006, 12:47

juz sie poprawilem :)
KaWu - 06-07-2006, 13:38

JCH napisał/a:
Matejko napisał/a:
Grześku napisał/a:
BTW - dodatkowo 8 czekolad i smycz dla Honorowego Dawcy
u mnie jeszcze 5.20zl za bilet autobusowy

A ja dostałem konserwę turystyczną :) Taką zieloną .... opakowanie zielone znaczy :lol:

Konserwe dawali tylko w dzien honorowego krwiodawcy :)
Tez wtedy trafilem. J/w dodatkowo 2 lizaki, paczka kawy, paczek. No i oczuywiscie zawsze kawa lub herbata.
Ale jak kiedys nic nie dali to tez oddalem. Przeciez nie o to tutaj chodzi.

Anonymous - 06-07-2006, 14:30

Uwaga - niezbędne są jednak zaświadczenia o oddaniu krwi - musimy je dostarczyć jakoś do Michała. Osoby z Wawy - mogę je wysłąć ja, osoby z Krakowa - moga dostarczyć osobiście albo też podesłać na adres dostępny u mnie, osoby z innych miast - mogę podać adres na PW/maila. Najlepiej by było zebrać całą "paczkę" i wysłać :-)
akbi - 06-07-2006, 14:38

Proponuję osobom z 3miasta o wspólny wypad w przyszłym tygodniu do ośrodka krwiodawstwa i wyślemy razem zaświadczenia na adres, który poda nam Azrael, Jeśli będzie ktoś chętny to proszę o info na PW lub niech stworzy osobny temat w naszym regionie odrazu z zaproponowanym terminem i godziną zbiórki.
Anonymous - 06-07-2006, 19:12

poprosze o adres szpitala w ktorym lezy oraz dane, a najlepiej jego numer telefonu, w zwiazku z tym postem, ktory umiescilem na forum nikona:

http://forum.nikon.org.pl...p=268472#268472

Anonymous - 06-07-2006, 19:18

Michał Luboń

oddzial hematologii, szpital kliniczny CM UJ

Anonymous - 07-07-2006, 11:15
Temat postu: Chory kolega
Też się dorzucam.
Bedzie dobrze trzymam kciuki...

Anonymous - 08-07-2006, 15:18

Siema,

Powrótu do zdrowia Michale - chciałbym spotkać się z Tobą na jakimś krosie wkrótce ;-) Czerwone - Żółte - Go! I rozstrzygnąć wreszcie Nissan czy Mitsu ;-)

Postaram się pomóc Tobie i sobie.

Pozdrawiam
Kosman

Anonymous - 08-07-2006, 23:41

Dostalem wlasnie wiadomosc od pewnej, chetnej pomocy osoby z innego forum. Jest to kobieta i postanowilem obulikowac tego posta, glownie dla Michala. Azraelu, jezeli mozesz to pokaz prosze tego posta Michałowi.

piszę w sprawie pomocy dla Michała.Akcja jest organizowana imiennie, czyli podane jest imię i nazwisko chorego.Procedura przekazania krwi nie jest taka prosta jakby się nam wydawało i dlatego trzeba trochę poczekać.Wszystko będzie zależało od ilości osób chętnych oddać krew.W Oświęcimiu w stacji krwiodawstwa parę dni temu zakończyła się podobna akcja dla dziewczynki z naszego szpitala.Ogłoszenia poszły w regionalnej TV i "zaprzyjażnionych" gazetach, teraz możemy tylko czekać na chętnych......
Jesteś dobrym kumplem, fakt napisania przez Ciebie posta w którym prosisz o pomoc dla Michała świadczy o Tobie naj...naj....
Wiem coś o tym, bo jestem 6lat po przeszczepie szpiku, właśnie w tej klinice, dlatego napisałam że będę mogła pomóc. Michał trafił do najlepszej kliniki hematologicznej.Byłam trochę trudniejszym przypadkiem niż on, ale z tą samą diagnozą i grupą krwi .Mi udało się z tego wyjść, więc jemu też musi.Nie wiem czy z forum Michał będzie mnie kojarzył...mogę z nim porozmawiać jeżeli będzie miał taką potrzebę.
Krew będzie zbierana dla Michała i innych chorych, musimy ich jakos podzielić, oby było czym. Pozdrowienia ...