Chcę Kupić Outlandera - NOWE PROMOCJE W SALONACH
Mont - 18-04-2009, 20:58
U Sobczyka w Katowicach stoją 2 szt. 2.0 DI-D ale osobowe.
Jeden czarny z jasną skórą
didku - 18-04-2009, 21:00
hej, dab. a diler od czasu do czasu oddzwanial do mnie a teraz dalej to obiecuje ale nie robi juz tego. Pozostaje go nekac telefonami...
[ Dodano: 18-04-2009, 21:01 ]
mont, a ja chcialbym odwrotnie czarna skora i srebro...
dab - 19-04-2009, 01:08
dzwonie sredni 2x w tygodniu....zawsze ta sama adka ze formalnoscie sie przedluzaja...zobaczymy co bedzie w nadchodzacym tygodniu....
PS. A jeszcze nie tak dawno temu byl tu gdzies poruszany watek o tym jak podchodza do swojej roboty salonowi sprzedawcy...jak mowilem ze to sciemniacze to ktos tam sie oburzal... he he he a tu prosze nawet bez szukania, mamy tu calkiem pokazny wianuszek osob notorycznie sciemnianych przez tych panow w pieknych garniturach
sciemniacze i tyle, tylko dlaczego nie powiedza otwarcie o co chodzi zamiast od miesiaca zwalac wine na innych
a ty didku miales ustalony jakis konkretny termin na odbior?
Mont - 19-04-2009, 07:40
dab napisał/a: | mowilem ze to sciemniacze to ktos tam sie oburza |
też tak uważałem dopóki nie zadbali o mój tyłek, który woże teraz nowiutkim Coltem
didku - 19-04-2009, 08:57
niestety to bylo tylko powiedziane za jaki mniej wiecej okres czasu, potem zostalo to przedluzane, coraz miej konkretnie
mk - 19-04-2009, 12:24
Ja podpisałem umowę (2,0 Int+) 3.03 z terminem realizacji 2-3 tygodnie - czyli max. do 24.03.
Po 2 tygodniach zadzwonił handlowiec dealera z propozycją zamiany na 2,2, co miało przyspieszyć realizację (dostał taką sugestię z centrali /MMC Car Poland/) - odbiór miał nastąpić w ciągu 10 dni (a więc do 27.03).
Od końca marca dzwonię do dealera prawie codziennie, otrzymując odpowiedź, że nie może on uzyskać konkretnej informacji z centrali w związku z:
- przeciągającą się zmianą systemu informatycznego w warszawskiej centrali
- ogromną ilością zaległych faktur do wystawienia
Dzwoniłem również kilkakrotnie do BOK MMC Car Poland - Pan Robert Jeżak równiez nie był w stanie udzielic mi konkretnej odpowiedzi, a dodatkowo dowiedziałem sie od niego, że MMC Car Poland nie jest stroną umowy zawartej między mną a dealerem, a więc nie jest to problem MMC tylko dealera i mój (formalnie to prawda, ale nie uważam , aby taka odpowiedź była w porządku...).
Dodam jeszcze, że w międzyczasie namówiłem członka rodziny do zakupu Lancera - złożył zamówienie 3 tygodnie po mnie u tego samego dealera i od kilkunastu dni juz jeżdzi...
A mnie pozostaje oczekiwanie (może do jesieni..) lub rezygnacja z umowy (niedotrzymanej) i zakup SUVa konkurencji...
pozdrawiam
mk
Mont - 19-04-2009, 14:51
Wydaje się, że dealerzy łakomi na kasę podzielili "skórę na niedźwiedziu"
Student - 19-04-2009, 21:57
Ale jak zrezygnujesz to co z zadatkiem,
A My nie JA zamówiliśmy Outka w Grafixie tylko cisza o tym....
Będzie piękny taki czarny ale nam się nie śpieszy i odbieramy pod koniec Maja.
didku - 19-04-2009, 23:45
Właśnie przeczytałem na stronie mitsubishi pl,że te auta z promocji 2,2 z 2008 były do końca marca i się sprzedały 250 szt
Anonymous - 19-04-2009, 23:49
dab napisał/a: | dzwonie sredni 2x w tygodniu....zawsze ta sama adka ze formalnoscie sie przedluzaja...zobaczymy co bedzie w nadchodzacym tygodniu....
PS. A jeszcze nie tak dawno temu byl tu gdzies poruszany watek o tym jak podchodza do swojej roboty salonowi sprzedawcy...jak mowilem ze to sciemniacze to ktos tam sie oburzal... he he he a tu prosze nawet bez szukania, mamy tu calkiem pokazny wianuszek osob notorycznie sciemnianych przez tych panow w pieknych garniturach
sciemniacze i tyle, tylko dlaczego nie powiedza otwarcie o co chodzi zamiast od miesiaca zwalac wine na innych
a ty didku miales ustalony jakis konkretny termin na odbior? | Gdybyś ty mi coś sprzedawał i nie był byś w stanie się wywiązać bo ktoś tam inny zawalił to by mnie to nic nie obchodziło. Myślisz że dealerowi nie zależy na tym aby Ci samochód wydać? Gdyby to był jeden przypadek to można się zastanawiać dlaczego, ale widać że tak nie jest.
Mont - 20-04-2009, 07:44
Dealer też powinien uwzględnić sytuację klienta i zrozumieć, że auta z homologacja na ciężarowe są kupowane do firm by pracować a nie jeździć na pikniki.
Uważam, że bezwzględnie powiini zwracać zaliczki na żądanie klienta bo sami też nie są bez winy określając terminy odbioru auta z sufitu.
Anonymous - 20-04-2009, 21:54
Ależ oczywiście masz prawo do zwrotu zaliczki gdyż sprzedający nie wywiązał się z umowy, ba, jeżeli jest to zadatek to powinni zwrócić jego dwukrotną wartość.
Jestem święcie przekonany (ba, pewny z doświadczenia) że wina nie leży po stronie dealera.
didku - 21-04-2009, 19:55
poraz kolejny powiedzieli że w tym tygodniu. Czy zaliczka nie powinna leżeć na koncie oprocentowanym ktore otrzymuje dopisane klient
dab - 21-04-2009, 21:59
didku napisał/a: | poraz kolejny powiedzieli że w tym tygodniu. Czy zaliczka nie powinna leżeć na koncie oprocentowanym ktore otrzymuje dopisane klient |
he he didku, wiesz ze mi tez tak dzisiaj powiedzieli
ze wlasnie zaczynaja otki faktorowac a ze przyjechao ich kolo 80 to znow sie nie wyrabiaja...
w tym tygodniu nie ma szas na odbor chocby ze wzgledu na formalnosci..zanim otrzymasz papiery do rejestracji, zanim przygotuja ci auto do wydania...przy odrobinie fuxa odbior w przyszla srode
didku - 22-04-2009, 09:55
ze mna jest gorzej powiedzeili ze moje jeszcze nie przyjechalo a maja transport za transportem, poza tym chcialem z alarmem, ale w maju dilerzy chca isc na urlop...
|
|
|