To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diesel z GTL czy ktoś z zalał nim OII DiD 2.0?

Wazzi - 06-01-2010, 00:59

wtedy to bylo tylko 1.9 TDI dla uscislenia:)
Gunner - 06-01-2010, 08:28

a
dab napisał/a:
tu wlasnie sie z toba nie do konca zgodze
Jesli mowimy o docieraniu to na pewno odradza sie jazde nowym autkiem ze stala predkoscia przez dluzszy czas. Zalecana jest wlasnie jazda z wykorzystaniem dostepnych przelozen oczywiscie nie wykraczajac ponad 2-2,5tys obr/min

Ok.Tyle ze, mam na mysli polskie realia!!!
Stala predkosc? W Polsce? (moze tempomat?) W ktorym miejscu ,na ktorej trasie? Da sie?
Albo stoisz w zajefajnych korkach,albo jedziesz z miasta A do miasta B ,chcac nie chcac wykorzystujac dostepne przelozenia -bo innaczej sie nie da! Nik nie mowi o stalej predkosci.
Reasumujac, wolal bym docierac auto na trasie niz stac w korkach.O to mi chodzilo.

Przyczepnosci

Anonymous - 09-01-2010, 13:30

Ale banda oszustów.....ropa miała zdrożeć maxymalnie do 20 gr.....dzisiaj zapłaciłem za Golda 32 gr. więcej....... :evil: :evil: :evil:

Ale pięknie mi się jeździ tym moim turboklekotem w taką pogodę........ :D :D :D Jak czołg...... :D

mitsu00 - 16-03-2010, 12:25

Cholera, wczoraj na Katowickiej przed Rawą azowiecką zatankowałem GTL-ka za, o zgrozo - 4,46 zł/l :shock: Szukałem Shella jak szalony i w końcu jak znalazłem to wlałem 59 l do baku :rolleyes: Stresa miałem jak już dojechalem do stacji bo od zapalenia się żółtej, pulsującej kontrolki rezerwy przejechałem 85 km.....
Anonymous - 16-03-2010, 12:50

mitsu00 napisał/a:
Cholera, wczoraj na Katowickiej przed Rawą azowiecką zatankowałem GTL-ka za, o zgrozo - 4,46 zł/l :shock: Szukałem Shella jak szalony i w końcu jak znalazłem to wlałem 59 l do baku :rolleyes: Stresa miałem jak już dojechalem do stacji bo od zapalenia się żółtej, pulsującej kontrolki rezerwy przejechałem 85 km.....

:shock: :shock: :shock:

No to jesteś Miszczem Świata.....mój rekord to 52 litry............. :lol:

mitsu00 - 16-03-2010, 13:01

AlCapone napisał/a:
No to jesteś Miszczem Świata.....mój rekord to 52 litry.............

Gwarantuję ci że jak tak jechałem, jechałem i jechałem a tu nie było stacji paliw to o mało w portki nie zrobiłem jak widziałem że prawie 100 km na 2-giej żółtej rezerwie przejechalem. A przecież tażółta kontrolka to ostrzeżenie że pozostało 5 l paliwa...... Leciałem 110 na 6-biegu i komp. pokazywał spalanie 7,7 l/100 km, więc to chyba dlatego dał radę taki dystans przejechać :twisted:

Steff - 16-03-2010, 13:50

mitsu00, jesteś hardkorem zaraz po Alu :wink:
rezon - 16-03-2010, 13:51

mitsu00 napisał/a:
Stresa miałem jak już dojechalem do stacji bo od zapalenia się żółtej, pulsującej kontrolki rezerwy przejechałem 85 km.....
a zaczęła Ci pulsować szybciej i zapikała drugi raz? jak nie - to spoko Maroko, jeszcze min. 50km
mitsu00 - 16-03-2010, 13:57

rezon napisał/a:
a zaczęła Ci pulsować szybciej i zapikała drugi raz? jak nie - to spoko Maroko, jeszcze min. 50km

Kolego>>> ja mówię o 2-gim poziomie rezerwy czyli żółtej pulsującej kontrolce rezerwy. Nie o pierwszej która zapala się przy 50 km do końca. Właśnie na tej żółtej przejechałem 85 km. Jeśli miałbym liczyć od kiedy zapaliła mi się ta czerwona migająca rezerwa to chyba zrobiłem w sumie ze 150 km na rezerwie. jak juz dojechałem do Shell-a to w baku zostało dokładnie 0,95l paliwa :badgrin:

[ Dodano: 16-03-2010, 14:00 ]
Jak byliśmy z kobitą w zeszłym roku na urlopie na Riwierze Tureckiej, to stacje paliw są tam co 2 km. W PL na Gierkówce na niektórych odcinkach co 150 km :mrgreen: (oczywiście nie liczę stacji NO NAME gdzie nigdy nie tankuję).

Anonymous - 16-03-2010, 14:06

mitsu00 napisał/a:
AlCapone napisał/a:
No to jesteś Miszczem Świata.....mój rekord to 52 litry.............

Gwarantuję ci że jak tak jechałem, jechałem i jechałem a tu nie było stacji paliw to o mało w portki nie zrobiłem jak widziałem że prawie 100 km na 2-giej żółtej rezerwie przejechalem. A przecież tażółta kontrolka to ostrzeżenie że pozostało 5 l paliwa...... Leciałem 110 na 6-biegu i komp. pokazywał spalanie 7,7 l/100 km, więc to chyba dlatego dał radę taki dystans przejechać :twisted:

I takich twardzieli jak ty Shell powinien nagradzać przynajmniej tankowaniem gratis raz na miesiąc........Niechbym miał pchać ze 20 km ale musi być GTL.......... :D :D :D

[ Dodano: 16-03-2010, 14:10 ]
rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Stresa miałem jak już dojechalem do stacji bo od zapalenia się żółtej, pulsującej kontrolki rezerwy przejechałem 85 km.....

Sam fakt że wlał 59 litrów powinno ci wyjaśniać ogrom emocji.......... :lol:

rezon - 16-03-2010, 14:14

AlCapone napisał/a:
Sam fakt że wlał 59 litrów powinno ci wyjaśniać ogrom emocji..........
to mi wcześniej umknęło. Mój rekord to marne 55l.
Anonymous - 16-03-2010, 14:18

rezon napisał/a:
AlCapone napisał/a:
to mi wcześniej umknęło. Mój rekord to marne 55l.

No mój to 52 i to też mnie wtedy zdziwiło że tak mało weszło bo mrugało mi już od długiego czasu i w pory robiłem pewnie podobnie jak mitsu......... :lol:

mitsu00 - 16-03-2010, 14:18

AlCapone napisał/a:

Emocje to ja wolę takie jak śmigam na nartach na jakiejś czarnej ściance. takich z brakiem stacji paliw juz nie...... :twisted:

[ Dodano: 16-03-2010, 14:21 ]
AlCapone napisał/a:
No mój to 52 i to też mnie wtedy zdziwiło że tak mało weszło bo mrugało mi już od długiego czasu i w pory robiłem pewnie podobnie jak mitsu.........

Od zapalenia 1 czerwonej kontrolki rezerwy można śmiało przelecieć 100 km. ja natomiast przeleciałem jeszcze dodatkowe 50 km i dlatego lekko się pociłem.... :mrgreen:

sylb - 16-03-2010, 20:41

Ja wiem, że takie rozwiązanie stosowane jest w wielu samochodach, ale brakuje mi to, co było w modeno, czyli odliczanie do 0 km na liczniku. I w tedy do 52l zbiornika tankowało się 54l :)
bono - 17-03-2010, 00:00

wracajac do GTL-a... nie wiem jak to jest w 2.0 DiD i jego pompowtryskach (ten klekot to dla mnie nowosc), natomiast rozmawialem swego czasu z czlowiekiem, ktory w mojej opinii zna sie na rzeczy - powiedzial, ze do mojego innego samochodu (common rail) nie powinienem lac GTL-a (ale tez innych: Verva, Ultimate), dlatego, ze maja wyzsza temperature spalania i komputer w pewnych momentach moze ograniczac moc

pozdr