To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - MIVEC i LPG

michal84 - 13-12-2015, 08:40

Czy miał już ktoś styczność ze Stagiem w tych silnikach i czy jeździł na nim bezproblemowo 100 tys. km. Pytam się bo nigdy nie miałem składaka, jak narazie mam Lovato i jeździło bardzo dobrze i nadal jeździ?
brylekVFR - 13-12-2015, 12:11

Ja jestem świeżo po zagazowaniu w KliniceLPG, mi założyli sterownik Tech 224, reduktor KME Tur i do tego wtryski Barracuda.
Gazowali już Outlandery wiec możesz podjechać do nich i pogadać. Robią powoli, bo z moim zeszło im prawie 4 dni, ale robią dokładnie.

michal84 - 13-12-2015, 13:15

brylekVFR napisał/a:
Ja jestem świeżo po zagazowaniu w KliniceLPG, mi założyli sterownik Tech 224, reduktor KME Tur i do tego wtryski Barracuda.
Gazowali już Outlandery wiec możesz podjechać do nich i pogadać. Robią powoli, bo z moim zeszło im prawie 4 dni, ale robią dokładnie.

Ile zrobiłeś już km Lancerem, jak Ci się jeździ? Silnik masz wzmacniany?

brylekVFR - 13-12-2015, 17:36

Świeżo zamontowana instalacja, po świętach jadę na pierwszą regulacje czyli po 1tys. km. Silnik ze zwykłą głowica. Bez żadnych dotryskow benzyny, lubryfikacji i innych czarów. Te silniki tak naprawdę nie potrzebują tego. Przy strojeniu od niskich obrotów aż do czerwonego pola mieszanka gazu prawidłowa.
staszq2 - 13-12-2015, 19:47

brylekVFR napisał/a:
KliniceLPG...Robią powoli, bo z moim zeszło im prawie 4 dni

Bez jaj, zresztą wystarczy na forum LPG poczytać o nich, nie mówię, że Tobie źle zrobili ale 4 dni :?:
brylekVFR napisał/a:
Bez żadnych dotryskow benzyny, lubryfikacji i innych czarów. Te silniki tak naprawdę nie potrzebują tego.

Żaden silnik nie potrzebuje lubryfikacji przecież nikt nigdy i nigdzie nie udowodnił, że lubryfikacja "pomaga" ale o tym, że mogła zaszkodzić to już tak...
michal84, proponuję zajrzeć na fora z LPG i tam poczytać co nie co, Stag jest OK, ja mam u siebie, TECH to można rzec kopia Staga tylko w innym pudełku :wink:
Miałem Staga w Primerze 1.8 która jest niby nie polecana do tych silników ( czyt. LPG ) ale jakoś 80 000 km bez żadnego problemu a tego auta akurat nie żałowałem w jeździe w ogóle... Także Staga polecam

brylekVFR - 13-12-2015, 20:56

staszq2 napisał/a:
brylekVFR napisał/a:
KliniceLPG...Robią powoli, bo z moim zeszło im prawie 4 dni

Bez jaj, zresztą wystarczy na forum LPG poczytać o nich, nie mówię, że Tobie źle zrobili ale 4 dni :?:

Nie wiem, nie znam się. Dla mnie miło być zrobione dokładnie. Instalacje jest tak ukryta ze tylko jeden filtr widać po otwarciu maski, wtryskiwacze na króciutkich przewodach schowane pod osłona na silniku. Przełączanie benzyna-gaz niezauważalne gdyby nie pęknięcie centralki. Co do negatywnych opinii to jestes pierwszy o jakim słyszę. Do tej pory słyszałem tylko pozytywy. Robią drogo i długo ale dobrze. Pisze swoją opinię po montażu u Nich, a nie wyczytane na forum. Chociaż tam ich znalazłem, a nie znalazłem negatywnych opinii. Ja tam montowalem i jestem zadowolony jak narazie, ale nikogo nie namawiam.

staszq2 - 13-12-2015, 22:14

brylekVFR napisał/a:
Pisze swoją opinię po montażu u Nich, a nie wyczytane na forum

Nie mam nic do tej firmy ale Twoja opinia teraz jest tak samo umieszczona na forum jak te o których ja pisałem wyżej :P
W każdym bądź razie bezawaryjności życzę :) z opinii 2 moich klientów Lancer z 1.8 jest nie do zajechania ... Przynajmniej przez pierwsze 100 kkm, tyle zrobili na LPG :wink:

Misiu 1975 - 17-09-2016, 18:03

Mam zalozonego Princea i zero problemów poki co :) ) :D
staszq2 - 18-09-2016, 21:08

Misiu 1975 napisał/a:
Mam zalozonego Princea

Łał a co to?
Misiu 1975 napisał/a:
zero problemów poki co

To może Prins ?? :P

Michał2712 - 13-02-2017, 10:28

Pytanie.Jakie spalanie LPG...? Ja uzytkuje 2.4 mivec ałtomatyczna skrzynia... Po pierwszym tankowaniu wyszło 20l/100km...to normalne..?
radek79 - 13-02-2017, 15:22

Michał2712 napisał/a:
Pytanie.Jakie spalanie LPG...? Ja uzytkuje 2.4 mivec ałtomatyczna skrzynia... Po pierwszym tankowaniu wyszło 20l/100km...to normalne..?

jak jeździsz na krótkich odcinkach to jak najbardziej

LouisQ - 21-05-2017, 16:47

Weźcie nie straszcie.
Przy dłuższych trasach wychodzi chyba jak na autocentrum 12 L ?