Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!
Anonymous - 04-10-2009, 18:14
Panocki spokojnie to honda my fani Misków wiec nic nas nie zgasi bo to potęga 3 Diamentów
P.S
odnosnie silnika czepie sie chlodnicy - za mala do takiego grzejnika ,bo lekko pewnie nie ma
rosomak1983 - 04-10-2009, 19:37
Browar napisał/a: | odnosnie silnika czepie sie chlodnicy - za mala do takiego grzejnika ,bo lekko pewnie nie ma |
no własnie dziwne to... U Paweły tez taka mała...
macieekg - 04-10-2009, 20:44
rosomak1983 napisał/a: | Browar napisał/a: | odnosnie silnika czepie sie chlodnicy - za mala do takiego grzejnika ,bo lekko pewnie nie ma |
no własnie dziwne to... U Paweły tez taka mała... |
To fakt z tym że u paweły jest 1.6 i one faktycznie miały takiej wielkości chłodnice.
Tutaj jest 1.8 i wydaje mi się że powinna być ciut większa.
Może był swap ale tylko silnika, a może w hondach tak już jest.
kartomaniak gti - 04-10-2009, 20:58
Cytat: | Tutaj jest już po montażu u chłopaka w Hondzie Civic Coupe. | haha to silnik u Karolka w hondzie, ponoć ma ładnego kopa
mkm - 04-10-2009, 21:32
kartomaniak gti napisał/a: | to silnik u Karolka w hondzie, ponoć ma ładnego kopa |
Jak ma nie mieć jak ma ponad 160KM? Oczywiście, ze ma.
Rozbawilo mnie tylko, ze na poprzednich stronach pojawiaja się bardzo mocne silniki, moce rosna lawinowo od 160KM przez 200, 400+ do 600KM, a tu nagle kolega odkrywa Hondowskie 1.8 montowane w rodzinnych kombi… ba! To odkrycie ma tylko 9KM wiecej od omawianego w tym temacie 1.6…
Anonymous - 04-10-2009, 23:37
Chłodnice takie są i różnią się jedynie grubością. Hondzie w zupełnosci wystarczają
A kolega mógłby co nieco ugasić jakby K-serię sobie zapodał Swap B-serii to chleb powszedni...
P.S. A kolega mój się ostatnio mnie pochwalił, ...ma zakute 1.8 i moc... przy 2.0 bar 630KM.Auto z Lublina! Jakby ktoś chętny auto na sprzedaż - szczegóły na PW.
pawela - 05-10-2009, 15:27
hehehe chyba zgaszenie nastąpiło w drugą stronę
Kilka fotek z wczorajszej sesji, zero obrabiania:
i dzisiejsza nowość, czy są jdmowe czy nie, ambery bardzo mi się podobają:
misiek-misiek - 05-10-2009, 21:24
P1r4t napisał/a: | Obrotomierza nie mialy tylko D13 ale za to nie mialy komputerowego ogranicznika obrotow, jednakze seryjnie gorszy od d15 a spalanie takie samo |
No i tu jest pomyłka
Brata wersja to totalny golas przywieziony z Kanady. Zero wspomagania kierownicy, szyby na korby, bez szyberdachu...totalny golec. Obrotomierza nie miał na bank, no i nie ma
Mało takich w Polsce, jedną tylko taką widziałem jeszcze (mowa o hatchbacku D15B7).
No i tak oglądając i jeżdżąc róznymi samochodami uważam, że samochody z tamtych lat i oczywiście japońskie były najlepsze. Małe, lekkie, ekonomiczne i z takim kopytem że hej Nowe to już nie to samo
Ciekawe, który nowy benzyniak przejedzie 500tys. km bez remontu i jakiejkolwiek awarii
Fajne foty, dwa rasowe wózki, przepiękny widoczek
Pozdrawiam i szerokości życzę
macieekg - 05-10-2009, 21:38
Fajne fotki, hance bardzo ładnie na tych nowych kółkach.
Fajny plener pod zdjęcia.
Anonymous - 05-10-2009, 22:23
Ten silnik był wymontowany z Kombi po dzwonku w tył.
Lakier zszedł z klawiatury po myciu tego silnika przez właściciela. Ale nie wiem dlaczego tak się stało. Może ze starości. Albo od preparatu którym był myty. Ale napeno nie z przegrzania. Ponieważ ten motor był sprawdzany na kompresji i short block rozbierany w celu zajrzenia co tam jest w środeczku.
Autor tego tematu ma Civica 1.6l i 160KM a egzemplarz który kupiłem a później sprzedałem bardzo podobną - 1.8l i 169KM.
A motory które opisujecie nie są dostępne od ręki (szczegolnie te 600KM). Poza tym po co osobie prywatnej silnik z tak wielką mocą skoro u nas można legalnie pojechać 130km/h ?
Natomiast te zdjątko które wkleiłem przedstawia zwykły seryjny silnik. Poza tym jest on rzadziej stosowany niż 1.6l i 160KM. Dlatego uważam że jest to ciekawe zdjecie poglądowe.
Jak chcecie mogę Wam pokazać Power Pack z PZL o mocy 1000KM albo mój silnik o pojemności 17,2cm3 o mocy 520KM w układzie V8 z 32 zaworkami i dwoma sprężarkami ?
Olivia - 05-10-2009, 22:33
Ładne autka
rosomak1983 - 05-10-2009, 23:25
Cichanos napisał/a: | Jak chcecie mogę Wam pokazać Power Pack z PZL o mocy 1000KM albo mój silnik o pojemności 17,2cm3 o mocy 520KM w układzie V8 z 32 zaworkami i dwoma sprężarkami ? |
poka poka mnie zaciekawiło
pawela - 06-10-2009, 12:50
Cichanos napisał/a: | Jak chcecie mogę Wam pokazać Power Pack z PZL o mocy 1000KM albo mój silnik o pojemności 17,2cm3 o mocy 520KM w układzie V8 z 32 zaworkami i dwoma sprężarkami ? |
ale nie w tym temacie, szkoda OT, wielkością silników i nie tylko chwalimy się na FRK
pawela - 06-10-2009, 19:14
mankamenty jak na razie - wyższa pozycja za kierownicą (co akurat baaardzo odpowiada mojej Karoli) i brak cupholdera z przodu - jest za to z tyłu
Olivia - 07-10-2009, 10:47
Odnośnie zdjęć które ostatnio dodałeś. Bardzo dobrze dobrana sceneria. Podoba mi się szczegolnie to zdjęcie na tle wagonów towarowych. Specjalnie dobierasz akurat taki odcień alufelg czy to tylko wypadkowa poszukiwań ?
Pozdro od byłem właścicielki Hondy Civic Coupe 1.5l, 16V i gazem
|
|
|