Forum Dla Pań - skuteczna dieta
colgate - 05-01-2010, 14:51
mojej Magdzie to juz sie troszke ulewa mięsem....
mabda - 05-01-2010, 18:18
to jest chyba najlepsza dieta dla facetow - oni w wiekszosci mieso uwielbiaja i moga jesc w kazdej ilosci
macia - 05-01-2010, 20:41
A ja zapytam znawców siłowni i nie tylko, czy znają skuteczne tricki na spalenie tłuszczu na brzuchu. Nie mam tego dużo, ale zaniedbałem się ostatnio no i oponka się pojawiła...Dodam tylko, że nie chcę się odchudzać, tylko zgubić tę oponkę! Raczej właśnie chcę nieco nabrać masy, ale też nie za dużo, wystarczy docelowo jakieś 3 kg.
karolgt - 06-01-2010, 19:48
albo masa albo spalanie brzuszka nie można się odchudzać żeby zrzucić brzuch a jednocześnie jeść żeby nabrac masy (mięśniowej).
mabda - 06-01-2010, 20:10
zeby nabrac masy miesniowej niekoniecznie trzeba jesc cwiczenia to podstawa roznego rodzaju brzuszki chyba tylko na brzuch. podciaganie nog do klatki piersiowej wiszac na drazku, brzuszki na laweczce pod katem... przy wysilku miesni spala sie tluszczy, a miesnie rozwijaja. nie znam sie na tym, ale na chlopski [babski] rozum chyba tak to bedzie
karolgt - 06-01-2010, 21:38
mabda napisał/a: | zeby nabrac masy miesniowej niekoniecznie trzeba jesc |
trzeba, mięśnie nie rosną z powietrza tylko z masy składników które trzeba dostarczyć (zjeść).
Jasne że przy intensywnym treningu (np godzina dziennie, codziennie) w końcu się schudnie jeżeli treningi będa naprawde intensywne, ale albo sie trenuje na mase, albo na rzeźbe (można uprościć do odchudzania się), nie można tych treningów łączyć bo efekt będzie żaden.
mabda - 07-01-2010, 07:18
no ale jedzenie na miesnie nieco sie rozni, prawda? wiecej bialka przede wszystkim, bo jest glownym budulcem miesni
karolgt - 07-01-2010, 09:57
mabda napisał/a: | no ale jedzenie na miesnie nieco sie rozni, prawda? wiecej bialka przede wszystkim, bo jest glownym budulcem miesni |
węglowodany też. A do treningów tez trzeba mieć energie i siłę więc trzeba jeść różne energetyczne rzeczy które nie pomagają w spalania tłuszczu.
macia - 07-01-2010, 20:34
Karol, czyli sposobem byłoby najpierw ćwiczyć na rzeźbę, żeby zgubić tłuszcz, a potem przejść na masę/siłę. Dobrze kminię?
karolgt - 07-01-2010, 23:06
macia napisał/a: | Karol, czyli sposobem byłoby najpierw ćwiczyć na rzeźbę, żeby zgubić tłuszcz, a potem przejść na masę/siłę. Dobrze kminię? |
generalnie ćwiczy się w druga stronę
najpierw ćwiczysz na mase, zdobywasz masę mięśniową, ale i tłuszcz (zawsze troche tłuszczu przybędzie), potem z tej masy robisz siłe, czyli ćwiczysz pod kątem siły, a następnie po tym wszystkim trenujesz na rzeźbę, bo po prostu masz mięśnie które możesz rzeźbić
oczywiście po treningu na rzeźbę możesz stracić troche siły ale zyskujesz wyeksponowane mięśnie które zdobyłeś w 1 cyklu treningów.
p.s polecam http://www.kfd.pl/
spiryt - 01-02-2010, 21:00
Ja od dziecka uprawiam różnorodne sporty bardzo regularnie. Tranowałam nawet plywanie ( co spowodowalo ze obecnie nie pylwam zbyt czesto bo mi barki rosna po miesiacu plywania 2 razy w tygodniu, ale to OT zwiazane z dalszym rozwazaniem) Teraz 3 razy w tygodniu pracuje przy koniach (to nie tyko jazda ale robota w stajni pochlaniajaca duuuuzo energii), 2 razy w tygodniu fitness i min. 2 razy salsa (duuzo energii). Dodatkowo rower prawie caly rok i sporty dorywcze sezonowe typu łyzwy, narty itp. Przyjaznię sie tez z instruktorką fitness i ludkami z siłowni.
Doświadczenia mam takie , że tłuszczu na brzuchu nie gubi się brzuszkami, tylko ogólna redukcja tkanki tłuszczowej (np. fat burning na fitnessie) a brzuski daja tylko plaski brzuch jak efekt dodatkowy. Nie bedzie go widac jak miesnie beda obrosniete tluszczem. Podstawa jest odstawienie alkoholu gdy chcemy schudnąć. W mojej sytuacji gdy w zeszlym roku chcialam pozbyc sie troche z wagi mialam ogromny problem. Ale zamiast diety polecono środek thermogeniczny, czyli podwyzszajacy nieco temperature ciala w polaczeniu z l-karnityna. Miesiac bez alkoholu i z regularnym braniem tego (bralam tylko 2 tygodnie bo zbyt szybko zaczelam chudnac) i waga idealna i utrzymuje sie juz rok. Ale wazne jest ze jesli zdecydujemy sie juz na zmiane trybu życia do do konca. Fitness uprawiam ok 7 lat, a od 4 regularnie. Nigdy nie mialam sama wiekszej nadwagi. Widze dziewczyny przychodzace przez miesiac, ktore nie widza efektow i rezygnuja, albo takie ktore po zajeciach ida na pizze do baru obok. Ale jest tez kilka ktore wytrwaly juz dlugo i ich cialo ogromnie sie zmienilo. Wymaga to jednak pracy i wytrwalosci. Dlatego najlepiej cwiczenia potraktowac jako dobra zabawe.
Polecam thermogeniki bo sa dobrym wyjsciem tez dla ludzi niewytrwalych, nie lubiacych ruchu lub nie majacych czasu.
Jesli chodzi o diete wspomagającą to moja instruktorka po powrocie z USA (niezle przytyla) stosowała diete bialkowa. Mozna ja znalezc latwo w necie. Nie powoduje zadnych brakow w organizmie i nie wymaga duzych wyrzeczen.
Morfi - 01-02-2010, 22:21
spiryt napisał/a: | Polecam thermogeniki |
Chodzi ci o cos takiego http://www.rossnet.pl/ofe...86&prId=35466#1 ??
Jassmina - 01-02-2010, 22:29
"Winston. Karma dla kotów z drobiem"
No tej diety jeszcze nie próbowałam...
spiryt - 01-02-2010, 22:51
nie o to ...thermogeniki to suplementy
np ten http://www.suplementy.com...r_produktu=1367
Kaleid - 01-02-2010, 22:57
Jedyna, najlepsza i najskuteczniejsza - M.Ż. (mniej żryj) Innych cudów nie znam.
|
|
|