Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
Anonymous - 09-11-2009, 22:53
Szukaj Tein'a.
Kleju - 09-11-2009, 23:03
Tein jest tylko do CJ0... A nie chcę się bawić w wiercenie w kielichach, nie wiadomo jak z tyłem też bedzie.
Będę szukał zawiasu z evo II, III. Może coś Ci zostało z czerwonego i czarnego?
Albo tak myśle dać sprężyny z gti a amory z evo.
harpagan - 09-11-2009, 23:04
Cytat: | Powiem Ci, że jeszcze nie sprawdzałem poszczególnych części, ale widzę że np filtr oleju, pompa wody pasuje od wersji sohc |
Mam wrazenie ze blok nei rozni sie za bardzo od sohc wiec pewnie i troche gratow od rozrzadu poza oczywiscie paskiem podejdzie od zwyklego 1.6
Zadzwon moze do Japaneze niech Ci posprawdza co i jak
Kleju - 09-11-2009, 23:05
harpagan napisał/a: | Mam wrazenie ze blok nei rozni sie za bardzo od sohc |
Sądze że w ogóle się nie różni
macieekg - 09-11-2009, 23:11
Czyli MIVEC od zwykłego 1.6 różni się tylko głowicą?
harpagan - 09-11-2009, 23:14
Glowica z calym osprzetem + tłokami
Hugo - 09-11-2009, 23:30
No, no, no Kleju pozamiatałeś wszystkich Coltmaniaków. Climatronic w CA0. Niesamowite. Pozdrawiam właściciela najciekawszego CA0 w Polsce.
Kleju - 10-11-2009, 00:14
Hugo nie przesadzajmy
Ciekawe właśnie w czym (o ile jest ) różnica w tłokach.
Bartek - 10-11-2009, 07:07
Na pewno jest różnica w tłokach. Może być minimalna i nie wpływająca na nic (tak jak we Franku - tłoki 4g93 sohc, czapka 4g93 dohc - tłoki sohc mają mniejsze podcięcia na zawory) ale nr części inny
harpagan - 10-11-2009, 08:05
Bartek napisał/a: | Może być minimalna i nie wpływająca na nic |
A to nie wplywa na kompresje ?
W opisach projektow blok 4G93 z glowica mivec pisali ze lepiej wsadzic tloki od miveca i wlasnie wydawalo mi sie ze chodzi o kompresje.
Bartek - 10-11-2009, 08:12
różnica jest może ze 3 mm3, więc bardziej na kompresję wpływa trochę nagaru na denku, niż te podcięcia - robiona prawdopodobnie na zasadzie - zawór otwiera się x, więc nie może być bliżej tłoka niż..... stąd przy większych wzniosach zaworów w dohc, większe podcięcia. Tłoki w 1.6 i 1.8 mają tę samą średnicę, więc takie kombinacje wchozą w grę - w Mivecu bardziej chodzi pewnie o kształt komory spalania niż o kompresję
harpagan - 10-11-2009, 08:22
Cenna informacja
Czyli skoro srednicha tloka w rodzinie 4G9x jest ta sama to roznia sie tylko denkiem ?
Anonymous - 10-11-2009, 09:36
Racja - szukaj zawiasu z Evo I,II lub III.
Co do silników też mi się wydaję iż jest problem tylko z paskiem jak to ma miejsce przy czy to FTO czy Galu VR4 - wszystko na półkach oprócz paska. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem w stanie odpalić takiego MIVEC'a na kompie i osprzęcie ze zwykłego a zmienne fazy wysterować ECUMajstrem - działa patent w innych zmiennofazowcach
Przy okazji obniżamy obroty przy których załącza sią zmienna faza.
harpagan - 10-11-2009, 11:08
Cytat: | Co do silników też mi się wydaję iż jest problem tylko z paskiem jak to ma miejsce przy czy to FTO czy Galu VR4 - wszystko na półkach oprócz paska. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem w stanie odpalić takiego MIVEC'a na kompie i osprzęcie ze zwykłego a zmienne fazy wysterować ECUMajstrem - działa patent w innych zmiennofazowcach |
Obniza to mocno koszty przy wykombinowaniu samej glowicy
Kleju - 10-11-2009, 15:14
autoR napisał/a: | Mogę śmiało powiedzieć, że jestem w stanie odpalić takiego MIVEC'a na kompie i osprzęcie ze zwykłego a zmienne fazy wysterować ECUMajstrem - działa patent w innych zmiennofazowcach
Przy okazji obniżamy obroty przy których załącza sią zmienna faza. |
Dobrze wiedzieć
|
|
|