To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2010 - Pytania i odpowiedzi

Cezar - 05-01-2010, 13:44

Potwierdzam to co napisal Patryk
Cytat:
przez Ostrołękę-Rozogi-Mrągowo jest bardziej malownicza

moze i malownicza, ale w sezonie bardziej polecam
cns80 napisał/a:
Ostrów-Łomżę-Pisz
ktora moim zdaniem jest szybsza :wink:
xjacobs - 05-01-2010, 14:28

cns80 napisał/a:
xjacobs napisał/a:
kazałem wracać przez łomżę, żeby wyskoczyli na ekspresowke i cieli szybciutko na wawe, to pomylili zjazdy w łomży i pojechali po czesci droga, ktora przyjechali... tragedia panowie i panie :D
Pierwsze rondo w Łomży ma drogowskaz na Warszawę i tam pewnie zrobili błąd, bo to trasa przez Ostrołękę :) Wszyscy się nabierają :D
no dokładnie :D

[ Dodano: 05-01-2010, 14:31 ]
Cezar napisał/a:
Potwierdzam to co napisal Patryk
Cytat:
przez Ostrołękę-Rozogi-Mrągowo jest bardziej malownicza

moze i malownicza, ale w sezonie bardziej polecam
cns80 napisał/a:
Ostrów-Łomżę-Pisz
ktora moim zdaniem jest szybsza :wink:
nic dodać nic ując, za to droga przez rozogi caly rok jest niebezpieczniejsza...

ps sorry cezar, kliknalem za szybko i nie chcacy sie edytowało, poprawione 8)

Anonymous - 05-01-2010, 22:26

koszmarek napisał/a:
Na tymże grillu obowiązują pakiety grillowe..., do kupienia na miejscu alkohol......

mam pytanie bo nie wiem czy mi umknelo czy nie bylo omawiane, co to oznacza powyzej?
tzn. ze brak mozliwosci wniesienia czegokolwiek "swojego"?

koszmarek - 05-01-2010, 22:45

Grillem zarządzać będzie obsługa ośrodka, będzie można dokupić jedzonko u ubsługi- poza bonem. Można przynieść swoje jedzonko, ale dodatkowo do zakupionego bonu. Natomiast alkohol można kupić u obsługi grilla :) . Gdyby nie bony na piątkowego grilla, ceny za noclegi byłyby zupełnie inne, dlatego polecam zakup bonu :) W sobotę natomiast grill/ognisko jest do pełnej naszej dyspozycji :)
halbog - 06-01-2010, 13:09

koszmarek napisał/a:
Gdyby nie bony na piątkowego grilla, ceny za noclegi byłyby zupełnie inne, dlatego polecam zakup bonu
Aha, w tę mańkę :wink: . No dobrze, zapisałem się, zarezerwowałem pokój, na koniec stycznia, jak dostanę 13-kę, to przeleję kasę, ale czy dobrze zrozumiałem, że o tym, czy się będzie miało gdzie spać, decyduje zasada "kto pierwszy zapłaci, ten lepszy"?
Pozdrawiam
Bogdan

Jassmina - 06-01-2010, 13:20

Halbog jeśli ktoś wpisze się na listę i będzie do 31 maja (czyli do dead line'u wpłat) siedział i się zastanawiał, to oczywiste, iż na jego miejsce wskoczy osoba, która opłatę uiści.
Nie przewidujemy jednak tak dramatycznego przebiegu rezerwacji, gdyż jak widzisz pokoi jest full, a każdy wpisujący się na listę robi to nie w celu zaprezentowania swojego nicka, tylko w celu faktycznego zaklepania i opłacenia miejscówki :)

Pozdrawiam

cns80 - 06-01-2010, 14:24

Jassmina, mam wrażenie że zrobi się burdel. Bo ja sobie miejsce zarezerwowałem i np. zapłacę 31.05, a ktoś inny mimo że przespał zarezerwowanie miejsca to poleci wpłacić natychmiast żeby "wypchnąć" kogoś z listy. Skutkiem tego 01.06 będzie awantura niczym Kotek i Kołek w "Alternatywy", którzy dostali to samo mieszkanie :)
Jassmina - 06-01-2010, 14:45

O nie, nie - nikt bez dachu nad głową nie zostanie :) Ani z niechcianym lokatorem.
Ta informacja ma na celu pozbycie się tzw "martwych dusz" o ile gdzieś się taka biedna zabłąka.
Osoby, które będą zbyt długo zwlekały (do tego magicznego 31 maja) zostaną poinformowane przez Pe Wu, iż ich pozycja w chałupie jest mocno zagrożona.
Jak do tej pory nie było takiej sytuacji, by ktoś toczył batalię o pokój.
Zwłaszcza, że jest ich dość konkretna ilość.
Te emocje możemy zostawić sobie na koniec i tak jak pisałam wyżej - nikt bez dachu nad głową nie zostanie.
Póki co uzupełniamy listę, lista jest święta, a spóźnialskimi zajmować będziemy się w okolicach czerwca.

JCH - 06-01-2010, 19:09

Już miałem zadawać jakieś śmieszne pytania na temat Zlotu a tu "buch" - mailik w poczcie :) a w nim wszystko kawę na ławę.
:thumbleft: dla organizatorów.

Ciekawi mnie tylko jeszcze czy herbata w piątek przy ognisku będzie z prądem, czy też trzeba zabrać akumulator :?: :roll:
Aha, w sumie .... nieistotne bo wyjmujemy aku z Patrykowego Spejsa ;)

DJwiewiórka - 06-01-2010, 21:03

informuję, że o bzdetach rozmawiamy tu :arrow: http://forum.mitsumaniaki...f5e1997eaeca4a8
w tym temacie tylko pytania i tylko poważne odpowiedzi

[ Dodano: 06-01-2010, 21:06 ]
JCH - prąd z aku będzie do kupienia na miejscu (pewnie nalewak) przy grillu
prąd z agregatu przynosisz sam :)

jeśli się pomyliłam, koszmarku - proszę o sprostowanie :wink:

koszmarek - 06-01-2010, 21:45

DJwiewiórka napisał/a:
JCH - prąd z aku będzie do kupienia na miejscu (pewnie nalewak) przy grillu
prąd z agregatu przynosisz sam :)

śpieszę z poprawą.
Nalewak, owszem będzie, piwny. Do tego kupić można będzie piwo butelkowe, możliwe że inne %% :)

romero - 07-01-2010, 22:05

A dlaczego temat gdzie należy się zapisywać nazywa się "WPŁATY NA ZLOT" ?
Pozdrawiam.

Jassmina - 07-01-2010, 22:10

Ponieważ równolegle z wpisywaniem się do konkretnych pokoi/domków deklarujemy ile za dane lokum zapłacimy.
Kiedy ten fakt (wpłacenie) nastąpi zostajemy zaznaczeni kolorem czerwonym na tejże liście/w tymże temacie.
I jedyne co nam pozostaje to niecierpliwe oczekiwanie na Zlot :)
A ogólną listę chętnych znajdziesz Romero w tym temacie:

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Pozdrawiam.

halbog - 12-01-2010, 09:24

Pytanie techniczne dotyczące pobytu zwierzaków na Zlocie: w temacie "wpłaty na zlot" była informacja, że płacimy za całość naszego pobytu, czyli ja to rozumiem, że za zwierzaka też, a właśnie znalazłem taki temat: http://forum.mitsumaniaki...85ea7620#621709 , w który kolega Piwor pisze, że za pupila płatne na miejscu, w recepcji. To z całością, czy osobno? :shock:
Pozdrawiam
Bogdan

Jassmina - 12-01-2010, 13:10

Halbog niestety nie dostaliśmy od Ośrodka jeszcze jednoznacznej odpowiedzi.
Jak już się tak stanie z pewnością sprostujemy temat.
Jeśli zależy Ci na tym by ogarnąć się w tym momencie z całością opłat, to możesz śmiało wpłacać do mnie również za swojego Czworonoga.
Dopilnujemy by i On znalazł się na liście Zlotowiczów :)

Pozdrawiam