[02-06]Lancer CS0 - lancer 1.6 czy 2.0 - moc to nie wszystko
.TM - 03-02-2010, 08:31
sla napisał/a: | Myślę że jest to lepsze rozwiązanie niż wstawianie rozpórki, kierownicy z 2,0 i dodatkowych spojlerów w celu poprawienia osiągów i komfortu w 1,6. |
poziom Twojego komentarza mówi wszystko...
Artii - 03-02-2010, 10:41
krzychu napisał/a: |
szybko się nagrzewa zimą. |
Niestety z tym się nie zgodzę. W porównaniu do starego lancera C62 z 4G15 trwa to wieki. Jak już się nagrzeje to temperatura ciepłego powietrza też jest dużo niższa.
krzychu - 03-02-2010, 10:45
to znaczy ile zajmuje? Bo w zimie tak przy -5 stopniach po 3km mam ciepło w kabinie. A po 500-1000m zaczyna mi odtajać przednia szyba. Kiedyś tylko miałem zoonka jak było ponad -20 to potrzebował z 5-8km żeby nagrzać kabinę.
Artii - 03-02-2010, 10:52
Myślę że ok 4-5km przy 0st C trzeba przejechać aby silnik osiągnął normalną temp pracy - co nie jest równoznaczne z tym iż leci gorące powietrze.
puntspusy - 03-02-2010, 11:00
w moim CBO tez szybciej leci cieple powietrze i przede wszystkim wiecej go leci w aucie przy wiekszych mrozach jest cieplo w CSO jest chlodniej a z tylu jest zima mimo ze nawiew na 2ce non stop czasami na 3ce ( w CBO na 1ce jest super)
krzychu - 03-02-2010, 11:06
Może mam inną nagrzewnicę (klima automatyczna).... A ciepło mam jak chce w zimie przeważnie jeżdżę w koszulce z krótkim rękawem (nie lubię długiego rękawa a w kurtce się źle jeździ).
Jak silnik osiąga temperaturę roboczą (połowa wskaźnika) zawsze mam już ciepło w aucie tak że wentylator ucisza się (temperatura dość długo stoi na 1/4 wskaźnika i dopiero po nagrzaniu wnętrza idzie wyżej) co może wskazywać na inna nagrzewnicę.
Pytanie czy nie ma różnicy też w wielkości przestrzeni pasażerskiej sedan/kombi?
puntspusy - 03-02-2010, 11:19
krzychu napisał/a: | Pytanie czy nie ma różnicy też w wielkości przestrzeni pasażerskiej sedan/kombi? |
napewno buda kombi dziala na niekorzysc jesli chodzi o utrzymanie ciepla w aucie
ApAcHoS - 03-02-2010, 18:49
krzychu napisał/a: | Może mam inną nagrzewnicę (klima automatyczna).... |
Ja podobnie, ciepło mi leci w zasadzie prawie od razu a silnik się nagrzewa momentalnie a ogólnie leci tak skwar że majtki mokre
pestek - 03-02-2010, 23:02
Byc może to faktycznie ta nagrzewnica (u mnie klima manualna) bo faktycznie zauważyłem że gorącem nie bucha. Ale ja miałem drzwi rozszczelnione wiec może i tu troszkę straty było, no i mrozy ekstremalne.
Acha, skoro taki ogólny temat o wadach i zaletach się zrobił to mnie negatywnie zaskoczył promień skrętu.
ApAcHoS - 04-02-2010, 08:10
pestek napisał/a: | mnie negatywnie zaskoczył promień skrętu. |
auto jest jednak długie...przewiózłbym cie Pt Cruiserem taty-tam to jest promień skrętu jak w polonezie trucku
Artii - 04-02-2010, 10:49
ApAcHoS napisał/a: | Ja podobnie, ciepło mi leci w zasadzie prawie od razu a silnik się nagrzewa momentalnie |
Od razu czyli po ilu km masz wskaźnik temp na polowie i po jakim czasie jest cieplo 5min, 15min?
[ Dodano: 04-02-2010, 10:54 ]
Jeśli chodzi o promień skrętu da się zauważyć iż nie jest jakiś super (gdzieś wyczytałem iż przekładnia kierownicza jest jak w evo i to jest powód) aczkolwiek nie jest źle.
Największym mankamentem jest to iż zawieszenie strasznie skrzeczy, i nie jest tak trwałe jak w C62.
W ogólnym rozrachunku nie ma co narzekać, wszelkie mankamenty rekompensuje prowadzenie autka , oraz jego niezawodność.
|
|
|