To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - marzenie się spełniło..... Sport Edition

fck - 21-03-2010, 22:47

amorki wymienione, łączniki i olej także. Teraz zaczynam zbierać kasę na jakieś radyjko.
Tak dla ciekawostki mogę napisać, że w sobotę był u mnie Hipis i galant będzie na fotkach w Auto Świecie w używanych (nie znam jeszcze niestety dokładnego terminu)

emefe - 23-03-2010, 00:21

KYB są ok, mam z przodu i z tyłu w mojej Megi. Ale reklamowałem ostatnio bo sie za szybko zajechały (w pół roku), reklamacja uwzględniona i teraz juz jest cacy.

fck, dlaczego przesiadłes się z Gala kombi na sedana? I z innej beczki - czy jak komuś powiększa się rodzina to zamienia w drugą stronę, tzn Gala sedana na kombiaka? :mrgreen:

fck - 23-03-2010, 15:14

emefe kombiaka kupiłem tylko dla tego, że miał go wcześniej kolega przez 1,5 roku, sprowadził osobiście z przebiegiem 90 tys. jak coś trzeba było zrobić to wymianiał od razu i ogólnie dbał o samochód. Poza tym oczarował mnie ten wielki szklany dach. A już w momencie jak kupowałem kombiaka marzyłem o sport editionie, tyle że nie miałem kasy bo były wtedy ciut droższe.
Ciekawe rzeczy się dzieją. Dostałem w ubiegłym tygodniu nową pracę i samochód służbowy którym mogę jeździć w świątek , piątek i niedzielę także rozpocząłem poszukiwania garażu dla galancika :) pewnie będę teraz zobić nim przebiegi rzędu 5 tys km na rok

fck - 06-04-2010, 22:32

jeśli ktoś pamięta, galant miał robione fotki do auto świata jednak nie zdążył się załapać do poradnika, może zawita w przyszłości. Aby narobić troszkę smaczku wrzucam przykładowe foto autorstwa Hipisa. Inne w weekend

robertdg - 06-04-2010, 22:35

fck, piękne zdjęcie w ruchu :-) Gratulejszyn
Kaucz - 07-04-2010, 10:22

No nie pogadasz :) Klasa :)
Owczar - 07-04-2010, 12:17

Przyznam, że Hipis robi świetne zdjęcia, bez tuningu w PS.

fck, piękny SE ;)

fck - 07-04-2010, 20:34

Owczar napisał/a:
Przyznam, że Hipis robi świetne zdjęcia, bez tuningu w PS.

fck, piękny SE ;)

dokładnie, szacunek dla niego właśnie za to, że nie upiększa fotek photoshopem. A galant jak go fabryka stworzyła poza grillem. Sporty zawsze tak mi się podobały łącznie z felgami, że nie mam zamiaru niczego w nim zmieniać

Kaucz - 07-04-2010, 21:59

Oj, nikogo nie urażając, ale w to, że nie korzysta z PSa nie uwierzę. Zawsze jakaś drobna korekta musi być zrobiona ;)
Owczar - 07-04-2010, 22:00

Kaucz, widziałem foto prosto z aparatu... :)
fck - 08-04-2010, 16:34

Także potwierdzam, rozmawiałem z nim i mówił, że mają zakaz w firmie (AŚ) stosowania "fotoszopa"
Wszyc - 08-04-2010, 16:40

Jak ma się dobry sprzęt oraz przede wszystkim wiedzę i dryg o fotografii to na co photoshop :) no chyba że się chce osiągnąć jakieś specyficzne efekty ale to raczej nie do gazety :P a jak ma się taki aparat jak ja i to jeszcze pożyczony od sąsiada do tego wiedza znikoma to się walczy w photoshopie hehe
pawela - 08-04-2010, 19:37

pierwsze foto niczym z folderu reklamowego - genialne ;)
Kaucz - 08-04-2010, 23:26

fck napisał/a:
Także potwierdzam, rozmawiałem z nim i mówił, że mają zakaz w firmie (AŚ) stosowania "fotoszopa"

Kurcze, aż wierzyć mi się nie chce... Balansy bieli ? Kontrasty ? Ostateczne wykadrowanie ? Nic ? Nie oszukujmy się, ale obraz z puchy często pozostawia wiele do życzenia. W końcu to tylko cyfra :roll:

Chyba, że ja po prostu taki n00b jestem na tym polu :P

Hipis - 09-04-2010, 01:03

nie jestem zwolennikiem szopkowania zdjęć, przekazywane nie są poddawane żadnym obróbka,nawet kadrowania czy zabaw z balansem bieli. Owszem jak ktoś sobie życzy mogę mu to zrobić. Jednakże :) wychodzę z założenia ze z brzydkiej kobiety cudo zrobisz ale to nie o to chodzi. Trzeba tak zrobić zdjęcie żeby nie było potrzeby poprawiania i cudowania.