[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zawieszenie przednie, diagnoza luzów, stukanie w zawi
robertdg - 27-02-2011, 17:23
marcinzam, poważnie
Hugo - 27-02-2011, 17:28
Luz na sworzniu "banana" jest niewykrywalny na szarpakach.
Jarcev - 12-03-2011, 12:07
łączniki (tył) jak chwyce za łącznik to ręką poruszam nim i całym stabilizatorem , normalne to jest ??
robertdg - 12-03-2011, 13:50
Jarcev, nie
mmaciekk - 03-04-2011, 19:03
wyżej pisałem o moim problemie cytuje: "czy możliwe żeby nowe banany YAMATO wytrzymały 8tyś KM? bo ponownie zaczyna u mnie stukać przód... to co zauważyłem to to że rano po postoju ciężko chodzi kierownica, stuki słychać w większych dziurach, w małych nie. Prosty?"
dodatkowo teraz zaczyna coś trzeszczeć podczas hamowania lub skręcania, jakaś konkretniejsza diagnoza?
Jarcev - 03-04-2011, 22:21
a wiec nie zrobiłem tego o czym pisałem wczesniej i wyszło stuka prawy przód , kierownica - jak leciałem dzis po autostradzie i skrecałem w prawo to na kierownicy odczucie jakbym walczył z siłą odśrodkową przy 250 km/h , jak na postoju ruszam gwałtownie kierownica prawo / lewo to przy ruchu w prawo stuka ( koncówki drązków wygladają na zdrowe) i najlepsze jak jade po takich dziurach ze słychac te stukanie to dziewczyna mi dzis powiedziała ze czuje to pod nogami z ciekawości sprawdziłem i rzeczywiscie czuc to na glebie jak sie siedzi na miejscu pasazera przypomne ze stuka głownie na małych dziurach , wie ktos moze co mam kupić albo oddac do regeneracji?
Owczar - 03-04-2011, 22:29
Jarcev, mam identycznie jak Ty.
Jarcev napisał/a: | te stukanie to dziewczyna mi dzis powiedziała ze czuje to pod nogami |
Moja mi powiedziała identycznie.
A stuka zacisk hamulcowy. Wrzuć 2 bieg, przejedź się po dziurach. Jeśli będzie stukało na nich to przejedź jeszcze raz na tym samym biegu z wciśniętym hamulcem. Wciśnij go dość mocno tak by auto odczuwało, że hamujesz, ale nie zgasło. Jeśli ucichnie to masz odpowiedź. Sprawdzałem zawieszenie i nic. Okazało się, że zacisk ma spore luzy. Czekam na zestaw naprawczy.
wasiu89 - 03-04-2011, 22:35
stuka tylko przy skręcaniu w prawo? jak mi na zakrętach "coś" stukało (ale w obie strony) to się okazało, że płyn od wspomagania wyciekał przez dziurawy wężyk
Jarcev - 04-04-2011, 16:47
Owczar, dzieki kolego test zrobiony i miałes racje a z tą siłą odśrodkową to chyba sobie wkreciłem moze taka jest przy 170 km/h. PS jak ktos bedzie robił taki test z hamulcem to uwaga na naciskanie lewą nogą hamulca bo jakies wyczucie słabe na początku i prawie mnie wbiło w szybe a taki zestawik to w IC zamawiałes??
Owczar - 04-04-2011, 16:50
Zamówiłem u Japaneze 20zł za stronę.
adt81 - 04-04-2011, 19:53
Dzisiaj zauważyłem a właściwie usłyszałem niepokojącą rzecz - mianowicie wyjeżdżając ze stacji benzynowej i skręcając w lewo przy bardzo małej prędkości i w momencie naciskania hamulca usłyszałem takie jakby skrzypienie, taki sam objaw jak stałem pod garażem i kręciłem kierownicą i wydaje mi się, że to z lewej strony. Czytając FAQ wychodzi na to, że to może być sworzeń wahacza dolnego prostego. Trochę się przestraszyłem pamiętając co się przydarzyło kolegom po wypięciu tego sworznia. Dodatkowo po najechaniu na większą dziurę z lewej strony słychać taki głuchy metaliczny dźwięk. Prawa też czasami lekko się odzywa :/. Ale to podobno z kolei mogą być "banany". Zauważyłem też, że lewy dolny wahacz jest jakby nowszy od prawego (pewnie już coś było wymieniane) ma czerwono białą naklejkę ale już przerwana i nie odczytam z niej nic konkretnego. Teraz już sam nie wiem za co się zabrać na początku - dolny jest raczej najważniejszy ale nie mam pewności który jest do wymiany. Można to jakoś sprawdzić bez rozpinania ? Jak wybiję go ze zwrotnicy to równie dobrze mogę wymienić na nowy . Ledwie 4 miesiące na naszych "drogach" i całe zawieszenie leci - amorki z przodu też już lekko się pocą - masakra jakaś
Hugo - 04-04-2011, 23:57
adt81 napisał/a: | sam nie wiem za co się zabrać na początku | Naładuj smaru pod osłonę gumową sworznia wahacza prostego, albo wstrzyknij najpierw oleju przebijając igłą na strzykawce gumową osłonę. Jak objawy skrzypienia miną to masz sprawcę zamieszania...
adt81 - 05-04-2011, 16:59
Dzisiaj po pracy jak kręciłem kołami na kostce brukowej (auto stało 8h) to trzeszczało ale jak już przyjechałem do domu to cisza a wczoraj było odwrotnie na "zimnym" cisza a po jeździe jęczało - no ręce opadają . W sobotę muszę się temu dokładnie przyjrzeć - jak rozepnę wahacz i założę go ponownie to zbieżność się rozleci ? - bo na takie próby to majątek wydam i lepiej będzie po prostu wymienić tylko żeby wymienić właściwy element . Jak wymontuję wahacz to po czym poznam że sworzeń jest kiepski ? - sorki za takie pytania ale w tej kwestii jestem kapkę zielony
Hugo - 05-04-2011, 17:52
adt81 napisał/a: | jak rozepnę wahacz i założę go ponownie to zbieżność się rozleci ? | Nie, jak wybijesz tylko sworzeń to nic sie nie stanie. adt81 napisał/a: | Jak wymontuję wahacz to po czym poznam że sworzeń jest kiepski ? | Jak będzie miał luzy góra-dół, jak będzie się zupełnie swobodnie obracał lub gdy będzie się obracał z chwilowymi oporami to jest do wymiany. Musi sie dać obrócić z lekkim, płynnym oporem.
dawido - 05-04-2011, 18:12
witam,podepne sie do tematu.
generalnie wymienilem banana i drazek kierowniczy bo masakra, jakis misiac temu koncowke.
ale nie w tym problem
wiadomo ze i tak musze jechac na zbierznosc i tu mam mega problem bo pojawily sie jakies dziwne dzwieki jakby metal w metal
poprostu masakra,(wczesniej tylko stukanie wahacza) jak hamuje to skrzypienie poprostu wstyd i zlosc i strach
czy jak pojade zrobic zbierznosc to sie cos poprawi czy moze cos w przegubie?
to chrobotanie mnie dobija
help
|
|
|