Outlander II Ogólne - [II 2.4 MIVEC] Prośba o informacje.
Komandor - 17-09-2010, 08:13
O problemach z O2 czytam tylko na forum. Na liczniku ponad 20 tys i jak na razie wszystko hula. Sporo czasu przed zakupem spędziłem na forum wiec wiedziałem na co sie decyduję (mimo ze info na temat 2.4 CVT tutaj niewiele). Zawodowo zajmuję się silnikami diesla i dlatego kupna klekota nigdy nie brałem pod uwage O2 nabyłem dla siebie ale żona po wypróbowaniu automatu już nie chce jeździć swoim vanem. Najbardziej O2 sprawdził się podczas ostatniej zimy... Przymierzałem się do CX7 ale cena etyliny 98, brak automatu i taki sobie bagażnik spowodowały, że dolączyłem do grona mitsumaniaków
Pozdro
Dario_W - 17-09-2010, 08:26
Miałem podobnie kolego. Forum śledzę od 1,5 roku i szukam opinii na temat 2.4 CVT. Przejechać się tym nigdzie nie można było. Teraz podobno w Mitcarze mają testówkę. W sumie z ostatnich opinii na forum wynikało, że jest ok, a że firma dojrzała do zamówienia kataryny, to wybrałem 2.4 CVT i czekam. Podobno ma być do odbioru na koniec września.
Komandor - 17-09-2010, 16:08
Myslę że będziesz zadowolony z O2. U mnie "poślizg" z dostawą auta wyniósł 1.5 miesiąca. Potem się dowiedziałem, że sprytny dealer specjalnie podał wcześniejszy termin obawiając się mojej rezygnacji (Auto-Club Szczecin). Na otarcie łez wytargowałem parę bajerów więcej z dodatkowego wyposażenia.
Pozdro
rezon - 17-09-2010, 18:32
Komandor napisał/a: | Potem się dowiedziałem, że sprytny dealer specjalnie podał wcześniejszy termin obawiając się mojej rezygnacji (Auto-Club Szczecin). Na otarcie łez wytargowałem parę bajerów więcej z dodatkowego wyposażenia. | To nie sprytny dealer tylko oszust, przecież mógł zadeklarować wcześniejszy jako możliwy i późniejszy jako maksymalny. Po doświadczeniach z Outkiem przy ostatnim zakupie autka dla żony wstawiłem do umowy o wpłatę zadatku karę finansową za przekroczenie terminu dostawy (deklarowany + dwa tygodnie zapasu) nawet o 1 dzień oraz poprosiłem przy odbiorze o pomiar grubości lakieru na wszystkich blachach, aby uniknąć sytuacji, jaką mam z Outkiem. Ponieważ nie było jednego uzgodnionego drobiazgu zaproszono żonę do szafy z gadżetami do wybrania sobie upominków, a ja dlatego nie wspominałem, że samochód jest niekompletny. Brakujący drobiazg przysłano kurierem 4 dni później. Można profesjonalnie? - można. Z czystym sumieniem mogę polecić GEZET z Gorzowa - przynajmniej część zajmującą się Suzuki . W tym samym salonie mają też Mitsu, ale czerwone diamenty przestały mnie zachwycać. Pytanie dlaczego żaden model Mitsu nie był w tym przypadku brany pod uwagę pozostawiam do rozwagi MMC.
Komandor - 17-09-2010, 22:33
Umowe podpisalem pod koniec maja 2009, ostateczny termin odbioru auta dealer wyznaczył na sierpień zaznaczając, ze auto na 99% bedzie w drugiej połowie czerwca. O2 odebralem na poczatku sierpnia... Ze strony dealera niby wszystko ok bo przeciez terminu dotrzymał...
lexus - 17-09-2010, 22:41
Nie wiem czy wiecie że w Polsce nie można kupić już outka III z kratką .moich dwóch znajomych postanowiło zakupić sobie w lisingu po autku na firme i nie mogli tego nigdzie zalatwić w kraju ,firma lisingowa ma im sprowadzić auta z niemiec z ceną 130k za 2,4automat w benzynie bez navi ,ciekawi mnie ile takie autko kosztuje u nas bo wydaje mi sie to trochę duża jak na benzynę.oczywiście chodzi mi o czas do końca roku aby załapać się na odpis od podatku
rezon - 18-09-2010, 08:44
Komandor napisał/a: | Ze strony dealera niby wszystko ok bo przeciez terminu dotrzymał... | Przy takim podejściu to z jego strony OK. Na wiele spraw nie ma wpływu. Chyba, że ta połowa czerwca to była zwykła ściema.
Dario_W - 18-09-2010, 13:39
Koledzy. Zauważyłem w nowym OII, że nie ma tylnych nadkoli z tworzywa. Mam na myśli nadkole wewnątrz. Jest jakiś materiał podobny do filcu. Z przodu jest nadkole wyłożone plastikiem. Czy można zamówić na tył też takie plastikowe nadkole?
Komandor - 19-09-2010, 01:06
Hej Rezon
Jasne że ściema, inne salony proponowały termin realny czyli sierpień... Przy następnym aucie będę bardziej rygorystyczny i nie koniecznie w salonie mitsubishi...
Pozdro
rezon - 19-09-2010, 08:54
Komandor napisał/a: | Jasne że ściema, inne salony proponowały termin realny czyli sierpień... | podobną z objawów miałem sytuację w Suzuki. Wszyscy obiecują SX'y na koniec września/październik, a jeden salon deklaruje na połowę sierpnia - na czym mi z różnych względów zależało. Dlatego do umowy o zadatek na moje żądanie wprowadzono punkt o dodatkowym upuście 1000,-zł za dostawę samochodu po 31.08 z przyczyn nie leżących po stronie kupującego. Nie chcieli się zgodzić, to powiedziałem, że we wrześniu to sobie kupię w innym salonie i zostało wpisane. Samochód był 26.08 do odbioru - brakowało tylko uzgodnionej w umowie wykładziny bagażnika, za co żonę tak jak pisałem zaproszono do szafy z upominkami. Wg mnie pełny profesjonalizm - dla mnie ważniejsze jest przestrzeganie pewnych zasad niż kilka złotych. Dlatego polecam uwadze GEZET w Gorzowie, a zdecydowanie nie polecam Automarket Boguchwała. I dlatego zamiast zachwycać się całkiem fajnym ASX'em (wykonanie znacznie powyżej Outka)- żona jeździ SX4 Moonlight Edition, a Mitsubishi zostało skreślone z listy potencjalnych dostawców, a parę samochodów to jeszcze planuję w życiu kupić - podobnie jako moi klienci .
Trik - 19-09-2010, 22:53
Dario_W napisał/a: | że nie ma tylnych nadkoli z tworzywa. Mam na myśli nadkole wewnątrz. Jest jakiś materiał podobny do filcu. Z przodu jest nadkole wyłożone plastikiem. Czy można zamówić na tył też takie plastikowe nadkole? |
Prawdopodobnie chodzi o takie jakieś dodatkowe wyciszenie. Od roku modelowego 2009 Lancer też posiada takie cosie zamiast zwykłego gładkiego plastikowego nadkola.
Dario_W - 04-10-2010, 08:35
Czy ktoś wie, o co chodzi z tą homologacją dla OII?
Dostałem info od dealera, że auto już jest w salonie ale homologacji nie ma na samochód. Rzekomo robią dopiero... Przecież OII miał homologację ciężarową! Ściema, czy mówią jak jest?
mitsu00 - 04-10-2010, 10:25
Dario_W napisał/a: | Czy ktoś wie, o co chodzi z tą homologacją dla OII?
Dostałem info od dealera, że auto już jest w salonie ale homologacji nie ma na samochód. Rzekomo robią dopiero... Przecież OII miał homologację ciężarową! Ściema, czy mówią jak jest? |
Auto przyjeżdża jako osobowe, potem tu dodają kratkę i homologują na ciężarowe.
Dario_W - 04-10-2010, 10:58
nie no to ja wiem, że tak jest ale oni mówią, że nie ma homologacji i jest w trakcie robienia nowej... wynika z tego, że stara albo się skończyła, albo nie może być stosowana do nowego modelu 2011. tak to rozumiem i pytam, czy ktoś wie, czy tak jest naprawdę, czy to tylko ściema dealera
mitsu00 - 04-10-2010, 11:00
Dario_W napisał/a: | nie no to ja wiem, że tak jest ale oni mówią, że nie ma homologacji i jest w trakcie robienia nowej... wynika z tego, że stara albo się skończyła, albo nie może być stosowana do nowego modelu 2011. tak to rozumiem i pytam, czy ktoś wie, czy tak jest naprawdę, czy to tylko ściema dealera |
Ty lepiej sprawdź czy auto nie zostało porysowane w transporcie i czeka na lakierowanie
|
|
|