To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Luźne gadki w małopolsce.

mystek - 02-02-2011, 18:52

No to w takim razie już tam nie będę parkował :D 100zł na ulicy nie leży :) . A swoją drogą, to jeśli jest tam parkomat, to mogę z niego korzystać, czy muszę mieć tą kartę na strefę żeby tam w ogóle wjechać i dopiero mogę korzystać z parkingu?

Kiedyś tam chyba nie było strefy, czy mi się zdaje?

#Pyjte - galeria fajna, ale masę ludzi się tamtędy przewija i niesamowicie nie trawię iść korytarzem bodajże na 1 czy 2 piętrze, tam gdzie są te wszystkie żarła porobione. Idziesz i milion ludzi siedzi i żre fast foody, blah!! I tak się gapią jeszcze na Ciebie, jakby chcieli też zeżreć! :D . Za to jest dużo studentek, o! ;)

Rondo niby ma być jakoś na lipiec/sierpień, ale nie widzi mi się to :) . Radko - wykonawca - nigdy jeszcze nie robił takich projektów, przed tym kontraktem nakupował maszyn i przejął całą kadrę jakiejś konkretnej firmy budowlanej, bo by się nie uporali z tym projektem.

Marcin-Krak - 02-02-2011, 19:35

mystek, zdaje Ci się. Chyba, że masz czasy wózka na 4 kółkach na myśli :twisted:
Z parkometrów możesz korzystać o ile jest to strefa, do której nie musisz mieć pozwolenia na wjazd :wink:
Rondo zrobią jak będzie, a potem mam nadzieję, że się nie zawali i po roku nie trzeba będzie robić naprawy generalnej w ramach gwarancji :evil:

mkm - 02-02-2011, 20:00

Marcin-Krak napisał/a:
że się nie zawali i po roku nie trzeba będzie robić naprawy generalnej w ramach gwarancji :evil:

Widzę, że nie ja jeden mam takie obawy :doubt:

mystek - 02-02-2011, 20:24

#Marcin - lol, a ja tam parkowałem jeszcze jako przedstawiciel jeździłem do Jubilatu właśnie :P . Dobrze, że mnie nie ciapnęli.

A wiecie może do którego momentu będą robić nową nawierzchnię? Tylko do salonu Subaru? Bo od tego skrzyżowania zaczyna się średnio fajny odcinek drogi aż w zasadzie po środek estakady przy Azorach, a w drodze od Huty do Makro słabej jakości asfalt zaczyna się od skrzyżowania przy którym jest ten komis luksusowych samochodów, a od początku estakady jest baaardzo kiczowaty asfalt aż po skrzyżowanie z salonem Subaru właśnie. Tamtędy jadę 50km/h najczęściej. Dobrze, że ścięli tą hopę na szczycie estakady... szkoda tylko, że na lewym pasie, a prawy nadal taki sam :/

Adaho_krak - 02-02-2011, 22:21

mkm napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
że się nie zawali i po roku nie trzeba będzie robić naprawy generalnej w ramach gwarancji :evil:

Widzę, że nie ja jeden mam takie obawy :doubt:

To już niestety rzeczywistość i niechlubny standard naszych drogowców. Terminy wyżyłowane ze względu na przetargi i żeby zdążyć robi się byle jak byle było na czas. Poprawki są mniej uciążliwe finansowo niż kary za niedotrzymanie terminu :(

Termin ukończenia ronda Ofiar Katynia to 2012 kwiecień lub czerwiec ;(

jaca71 - 03-02-2011, 07:23

Adaho_krak napisał/a:
Termin ukończenia ronda Ofiar Katynia to 2012 kwiecień lub czerwiec ;(

A miał być grudzień 2010 :shock:

Adaho_krak - 03-02-2011, 08:55

jaca71 napisał/a:
A miał być grudzień 2010 :shock:

Jakiś tam etap, cała inwestycja ma trwać 2,5 roku.

DjQuest - 03-02-2011, 09:05

2011-01-16 - W udzielonym ostatnio wywiadzie, prezydent Krakowa zapewnił, iż tarcza przebudowanego ronda (poziom zero) będzie ukończona w okolicach marca 2011 r., a estakada i tunel w lipcu.
Adaho_krak - 03-02-2011, 09:33

Zanim rozpoczęto inwestycje ktoś z ZIKiT udzielał wywiadu na TVP Kraków i w tym wywiadzie była mowa o utrudnieniach przez 2,5 roku. W rok można było to zrobić ale przy całkowitym zamknięciu ronda co jest niemożliwe z powodu braku dróg objazdowych.

Generalnie jaca71, i DjQuest, mają racje, a ja żyje dawnymi informacjami :roll:
Więcej na ten temat tu:

http://krakow.naszemiasto...ero-w,id,t.html

mystek - 05-02-2011, 09:10

Nie wiecie przypadkiem, jak p. Leszek liczy sobie za wymianę oleju i filtrów - oleju i paliwa? Za samą robociznę.
Marcin-Krak - 05-02-2011, 12:58

mystek, na pewno się nie wypłacisz :twisted:
mystek - 05-02-2011, 14:09

#Marcin - haha, tego się obawiam :mrgreen: . Ale tak na poważnie pytam, bo mam mocno okrojony budżet na luty, a zrobione już 11tyś, choć czytałem o takich, co robią i po 50tyś na jednym oleju, albo i więcej. Z 80zł muszę mieć na robociznę?
Adaho_krak - 05-02-2011, 15:27

mystek, zadzwoń do Leszka i zapytaj, przecież nie będziemy spekulować. Leszka ceny są uzależnione od samochodu i trudności zadania.
Marcin-Krak - 05-02-2011, 16:05

Adaho_krak napisał/a:
mystek, zadzwoń do Leszka i zapytaj, przecież nie będziemy spekulować. Leszka ceny są uzależnione od samochodu i trudności zadania.

Nie zadzwoni - bo to kosztuje - a Kolega oszczędza :twisted:

mystek - 05-02-2011, 16:51

Hehe, po prostu nie chciałem dzwonić, skoro nie będę się umawiać, ale chyba zadzwonię sobie w poniedziałek i się dowiem :) . Muszę jeszcze obczaić ile filtry kosztują u mnie w pracy. O ile będą.