To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.

rezon - 08-10-2010, 13:34

mitsu00 napisał/a:
wersja Intense+ z półskórzaną tapicerką ma skórę ekologiczną wszędzie tam gdzie są wstawki skórzane.
może w glonojadach, bo u mnie jakoś nie widzę nawet tzw. ekologicznej (gdzie tu ekologia, gdy to jest po prostu tworzywo, to już chyba lepiej ze świniaka ;) )
mitsu00 - 08-10-2010, 13:51

rezon napisał/a:

może w glonojadach, bo u mnie jakoś nie widzę nawet tzw. ekologicznej (gdzie tu ekologia, gdy to jest po prostu tworzywo, to już chyba lepiej ze świniaka )

Oczywiście że chodzi o glonojada, bo takowego ma kolega z Polic :wink:

janekzpolic - 08-10-2010, 18:30

są różne rodzaje ekologicznych skór panowie ,np Bmw też oferuje za 6000 pln skóre ekologiczną do swoich pojazdów która przypomina normalną skórę i właśnie takowa jest w "glonojadzie " na siedziskach a z tyłu jest zwykły plastik
regon - 08-10-2010, 19:29

skóra to skóra - ekologiczna czy prosto ze zwierzaka niema znaczenia. Aby miała wygląd ok i była mocna. Mi na przykład podoba się bardzo skóra w vw alkantara czy jakoś tak (wygląda jak zamsz). Nawet jeżeli jest to skóra ekologiczna to i tak jest o niebo lepsza od tej, która była kiedyś w samochodach - gruba i taka nie wyjściowa.
rezon - 09-10-2010, 08:54

regon napisał/a:
bardzo skóra w vw alkantara czy jakoś tak (wygląda jak zamsz). Nawet jeżeli jest to skóra ekologiczna
Alcantara nie jest "ekologiczna" tylko naturalna. Nawet w połowę tańszym od Outka, ale wypasionym SX4. Faktycznie miła w dotyku, wygodna, z dziurkami do wentylacji, więc nawet w upały nie przywiera się do fotela.
mitsu00 - 09-10-2010, 11:35

Do Janka z Polic i innych pesymistów>>>> Wiesz po czym poznaje się dobrą skórę naturalną? Że starzeje się nie pękając, jest coraz miękksza i nie świeci się jak cerata w Żuku na fotelu kierowcy. A teraz pytanie za tysiaka: Zgadnij jak wyglada skóra w moim aucie po prawie 100 tys. km nalotu? :twisted:
janekzpolic - 09-10-2010, 13:34

mitsu00 napisał/a:
Do Janka z Polic i innych pesymistów>>>> Wiesz po czym poznaje się dobrą skórę naturalną? Że starzeje się nie pękając, jest coraz miękksza i nie świeci się jak cerata w Żuku na fotelu kierowcy. A teraz pytanie za tysiaka: Zgadnij jak wyglada skóra w moim aucie po prawie 100 tys. km nalotu? :twisted:
nie mam pojęcia jak wygląda u Ciebie ,natomiast wiem jak wygląda u mnie po 3000 km
mitsu00 - 09-10-2010, 13:41

janekzpolic napisał/a:
nie mam pojęcia jak wygląda u Ciebie ,natomiast wiem jak wygląda u mnie po 3000 km

Jest jak nowa, mięciutka, bez spękań, odbarwień etc. Tak nie wygląda jakiś sztuczny twór po dosyć intensywnej eksploatacji. A analogicznie do starego powiedzenia Vikingów: Jak się dba tak się ma..... :wink: Dywan sam się nie oczyści i będzie brudny. Trzeba go odkurzać.

rezon - 09-10-2010, 14:08

mitsu00 napisał/a:
Jest jak nowa, mięciutka, bez spękań, odbarwień etc. Tak nie wygląda jakiś sztuczny twór po dosyć intensywnej eksploatacji. A analogicznie do starego powiedzenia Vikingów: Jak się dba tak się ma.....
a bo niektórzy to chyba nie robią nic innego jak dbają. Dla innych samochód to narzędzie pracy,, takie samo jak laptop, długopis, czy gumofilce ;)
mitsu00 - 09-10-2010, 14:21

rezon napisał/a:

a bo niektórzy to chyba nie robią nic innego jak dbają. Dla innych samochód to narzędzie pracy,, takie samo jak laptop, długopis, czy gumofilce

Nie no bez jaj..... Raz na miesiąc czy dwa przetrzeć frotką fotele mleczkiem do czyszczenia i impregnacji skóry to chyba nie pedantyzm :mrgreen:

rezon - 09-10-2010, 17:36

mitsu00 napisał/a:
Raz na miesiąc czy dwa przetrzeć frotką fotele
do tego mycie co tydzień, czyszczenie wentylków co dwa miesiące, ... :biggrin: to nie jest pedantyzm, to jest MEGAPEDANTYZM, i tego wam zazdrościmy ;)
mitsu00 - 09-10-2010, 17:49

rezon napisał/a:
do tego mycie co tydzień, czyszczenie wentylków co dwa miesiące, ... to nie jest pedantyzm, to jest MEGAPEDANTYZM, i tego wam zazdrościmy

No to cię zdziwię kolego: mycie raz na 2 tygodnie jako nagroda po koszeniu dzialeczki u siebie.... :D Co do wentylków to były juz czarne z fabryki, więc tam nie trzeba nic wahlować :finga:

michu300 - 12-10-2010, 10:03

Generalnie narzekanie na wygłuszenie jest już nudne tutaj. Ja wiedziałem, ze to auto nie jest najcichsze i najbardziej dynamiczne przed zakupem, ale i tak się zdecydowałem na pewien kompromis. Jeżdże szybciej po autostradach niż 130 i da się żyć... Nie oczekiwałem super wygłuszenia. Co do tapicerki - mam teraz prawie 14 tys. i ekologiczna w stanie idealnym. Gorzej z tym czarnym filcem na podłodze - do tego wszystko się czepia...
Aha w porównaniu z Passatem z 2007 z tym samym silnikiem, to jest wzór bezawaryjności.
W S-maxie trzeci rząd wprawdzie jest wygodniejszy, ale tam też siedzi się na podłodze, jak na sedesie, po prostu fotele są bardziej miękkie.

13zbyszek13 - 13-10-2010, 12:39

michu300 napisał/a:
Generalnie narzekanie na wygłuszenie jest już nudne tutaj. Ja wiedziałem, ze to auto nie jest najcichsze i najbardziej dynamiczne przed zakupem, ale i tak się zdecydowałem na pewien kompromis. Jeżdże szybciej po autostradach niż 130 i da się żyć... Nie oczekiwałem super wygłuszenia. Co do tapicerki - mam teraz prawie 14 tys. i ekologiczna w stanie idealnym. Gorzej z tym czarnym filcem na podłodze - do tego wszystko się czepia...
Aha w porównaniu z Passatem z 2007 z tym samym silnikiem, to jest wzór bezawaryjności.
W S-maxie trzeci rząd wprawdzie jest wygodniejszy, ale tam też siedzi się na podłodze, jak na sedesie, po prostu fotele są bardziej miękkie.

Ja swoim przejechałem 34kkm i jestem również zadowolony i to bardzo !!!! :lol: