[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Wyciek oleju
satsun - 21-03-2012, 15:16
Linkę gazu odpinasz poprzez naciśnięcie przepustnicy palcem do oporu i wtedy bez problemu się ją wyciąga, nie ma się czego bać
Przy dokręcaniu kolektora sugeruje nie przesadzać z siłą.
Jarcev - 21-03-2012, 19:16
fredfm , Dzieki Wam bardzo , to lece jeszcze sie pobawić a cos gdzies czytałem ze na któąś pokrywe sie daje sylikon tak ponoc pisze w manualu , orientujecie sie??
Anonymous - 21-03-2012, 19:24
nie silikon tylko pastę uszczelniającą Dirco, warto dać na tylnej uszczelce, nie zaszkodzi, a uchroni przed ew ponownymi wyciekami...
Jarcev - 22-03-2012, 19:20
mozna powiedziec ze uszczelki założone ale ciemno sie zrobiło i kolektor skrecał bede jutro a boje sie nadwyraźiscie tyle odczepiłem węzyków, węzy i kabli ze mam nadzieje ze jutro uda sie to połapać , wylał mi sie tez płyn z chłodnicy po wypięciu jednego z węzy idącego do przepustnicy. A tak na marginesie to mam troche inny silnik niz na zdeciu , ta pierwszą komore mam chyba szerszą i idą do niej fajki. Panowie co mam sprawdzic czy poskładałem zanim załoze kolektor , pamietam o węzu idącycm do przepustnicy z którego wylał sie płyn i dokreceniu łap za pokrywą ( musiałem je poluzowac bo mi nasadka nie chciała wejsc) założyłem tez wąż który idzie do pokrywy i 3 fajki .
edit. ok , wszytko poskładane , jutro zaleje płyn i zobacze czy pali
czekoladka_1981 - 29-03-2012, 14:10
Trzy dni temu zuważyłam wyciek oleju z pod korka wlewu , czym to może być spowodowane? czy wystarczy wymienić uszczelkę , czy szukać innego korka na szrocie. Mam też problem z wykręceniem tej śrubki z nakrętką , gdyż frez na krzyżak jest całkowicie zjechany. Jaką i gdzie mogę kupić samą uszczelkę korka wlewu oleju.
Owczar - 29-03-2012, 14:12
Ja kupowałem uszczelkę u Japaneze. Chyba nawet oryginał to był. Korek w zamienniku wytrzymał... a w zasadzie to nic nie wytrzymał, bo ciekło dalej
czekoladka_1981 - 29-03-2012, 14:27
Owczar napisał/a: | Korek w zamienniku wytrzymał... a w zasadzie to nic nie wytrzymał, bo ciekło dalej |
Ja nastawiam się na korek orginalny uzywany po galu...
Owczar napisał/a: | Ja kupowałem uszczelkę u Japaneze. Chyba nawet oryginał to był. |
Jaki był jej koszt?
Owczar - 29-03-2012, 14:46
czekoladka_1981 napisał/a: | Ja nastawiam się na korek orginalny uzywany po galu... |
Kup przy okazji do niego uszczelkę bo używka i tak zacznie cieknąć...
Sprawdziłem w mailu i płaciłem wtedy 13zł ale było to jakiś rok temu.
Tomek - 29-03-2012, 14:49
Owczar napisał/a: | Kup przy okazji do niego uszczelkę bo używka i tak zacznie cieknąć... |
tak, dokładnie
czekoladka_1981, możesz też rozwiercić tą śrubkę i dać nową
a jak będziesz kupować korek, to tylko ori
u mnie zamiennik od razu lał i to ostro
i tak jak pisze Owczar, od razu uszczelka nowa
czekoladka_1981, jak chcesz to ja gdzieś powinienem mieć taki korek
czekoladka_1981 - 29-03-2012, 15:20
tomek84 napisał/a: | czekoladka_1981, jak chcesz to ja gdzieś powinienem mieć taki korek |
A gdybyś jeszcze mógł do niego kupić i założyć nową uszczelkę , byłabym wdzięczna i oczywiście pokrywam wszystkie koszty z tym związane + na czteropak
Tomek - 29-03-2012, 15:22
czekoladka_1981 napisał/a: | tomek84 napisał/a: | czekoladka_1981, jak chcesz to ja gdzieś powinienem mieć taki korek |
A gdybyś jeszcze mógł do niego kupić i założyć nową uszczelkę , byłabym wdzięczna i oczywiście pokrywam wszystkie koszty z tym związane + na czteropak |
mogę się postarać, po starej znajomości
sprawdzę wieczorem czy mam ten korek i jeśli mam to napisz do Malika o uszczelkę
Krzyzak - 29-03-2012, 15:25
czekoladka_1981 napisał/a: | czy wystarczy wymienić uszczelkę | w zupełności
ta stara bardziej będzie przypominać plastik niż gumę
czekoladka_1981 - 29-03-2012, 15:59
Krzyzak napisał/a: | ta stara bardziej będzie przypominać plastik niż gumę |
I taką właśnie mam w korku.
fj_mike - 29-03-2012, 16:04
Jestem świeżo po zakupie uszczelki korka w ASO. Też wyszło 13zł. Dostałem zniżkę z 15zł
Tomek - 29-03-2012, 16:10
czekoladka_1981 napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | ta stara bardziej będzie przypominać plastik niż gumę |
I taką właśnie mam w korku. |
dokładnie taka sama sprawa u mnie
stara uszczelka już jak próbowałem wyjąć to się rozleciała w rękach
u japaneze płaciłem 20 zł z przesyłką
|
|
|