To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - FTO LHD LPG

Seichan - 05-04-2011, 21:11

Cieszę się, że Perła niepasteryzowana smakowała. Przywieźliśmy to, co w naszej subiektynej ocenie jest najlepsze w regionie ;)
Jeszcze raz serdeczne podziękowania dla Ciebie i Kamila :)

FTO z progami i zderzakiem wygląda super :mrgreen: Przymierzaliśmy je wczoraj. Trzeba trochę nad nimi popracować (np.usunąć poprzedni klej), ale patrząc na fotki innych FTO z tymi elementami, ostateczny efekt może być powalający :twisted:

tomasek - 05-04-2011, 22:48

Przyjedz do Lublina a zobaczysz co znaczy promocja Lublina :P
Seichan - 06-04-2011, 11:31

Coś czuję, że na zlot do Wawrzkowizny trzeba będzie zabrać kilka skrzynek Perły i promować region ;) Do FTO trochę wejdzie, Tomek do Twojego galanta też się trochę zmieści :mrgreen:
Jeszcze Łukaszowi i Andrzejowi się coś wrzuci i zlot upłynie na degustacji najlepszego wyrobu lubelszczyzny :mrgreen:

Andrew - 06-04-2011, 11:38

Seichan napisał/a:
Jeszcze Łukaszowi i Andrzejowi się coś wrzuci i zlot upłynie na degustacji najlepszego wyrobu lubelszczyzny :mrgreen:
Bardzo dobry pomysł :idea:
swinks_UK - 06-04-2011, 13:55

Perła niepasteryzowana... hmmmm.... mniód !!
Wspomnienia z dawnych lat i wizyt spędzonych w Świdniku... :D

_Slawek_ - 06-04-2011, 14:30

swinks_UK napisał/a:
Perła niepasteryzowana... hmmmm.... mniód !!
Wspomnienia z dawnych lat i wizyt spędzonych w Świdniku... :D

Jeśli z dawnych lat to była to perła chmielowa lub mocna ;)
Niepasteryzowana pojawiła się na rynku dopiero w grudniu 2010 i bije na głowę swoje starsze siostry :D

EDIT: I nie żeby to jakieś OT było, można dyskusję przecież podciągnąć pod kwestię ile butelek perły zmieści się w bagażniku FTO i jak bezpiecznie je przetransportować na zlot ;)

Andrew - 06-04-2011, 14:50

_Slawek_ napisał/a:
EDIT: I nie żeby to jakieś OT było, można dyskusję przecież podciągnąć pod kwestię ile butelek perły zmieści się w bagażniku FTO i jak bezpiecznie je przetransportować na zlot ;)
Bagażnik w FTO nie mały :mrgreen:
Seichan - 18-04-2011, 13:24

Dziś zadzwoniłam do sądu i niestety - sprawy z Allianz będzie ciąg dalszy. Złożyli sprzeciw co oznacza, że teraz będzie normalne postępowanie sądowe :roll:
Andrew - 18-04-2011, 13:25

Seichan napisał/a:
Dziś zadzwoniłam do sądu i niestety - sprawy z Allianz będzie ciąg dalszy.
Bronią się jak mogą :roll:
bastek - 18-04-2011, 14:19

witam
widziałem na żywo, podotykałem...
fajny
wątku nie czytałem jeszcze, ale jest już w ulubionych więc przeczytam

a pytania mam, owszem, pozwolicie, że zadam tu, nie na spocie?
dlaczego FTO?
czym się różni od np. eclipse? w wyglądzie wiem, w parametrach technicznych - w zasadzie mniej mnie interesują. w jeździe czym się różni?
eclipse wydaje mi się - mniej "tzw zachodu" - np. z kierownicą, częściami

rosomak1983 - 18-04-2011, 15:27

bastek1 napisał/a:
dlaczego FTO?

unikat... :wink:

Seichan - 18-04-2011, 16:03

rosomak1983 napisał/a:
bastek1 napisał/a:
dlaczego FTO?

unikat... :wink:

Dokładnie ;) FTO to unikat :mrgreen:
Bastek, jak ktoś mówi mitsubishi, to od razu masz skojarzenie z galantem, coltem, lancerem itd, prawda?
Mitsubishi sportowe? W 99% usłyszysz: eclipse.
FTO? Przeważnie pojawiało się pytanie "a co to?"
Rejestrowaliśmy samochód, musieliśmy czekać ponad 2 tygodnie na polisę, bo oczywiście FTO ubezpieczyciel w systemie nie miał, a my nie zgadzaliśmy się, żeby z FTO zrobić eclipse dla potrzeb ubezpieczenia. Podobnie przy sprowadzeniu. FTO od początku miało być FTO, a nie eclipse.
FTO to unikat na rynku europejskim kontynentalnym. Jako że nigdy nie wyszło z kierownicą po lewej stronie, tylko mieszkańcy UK i Irlandii, jako jedyni europejczycy, mogli korzystać z jego uroków.
Nie wiem ile obecnie jeździ w PL przełożonych i dopuszczonych do ruchu FTO. 3? 4? Jak rejestrowaliśmy nasz, to ta liczba była taka sama, a nie słyszałam o żadnym nowym FTO z przekładką, dopuszczonym legalnie do ruchu.
A poza tym FTO to FTO, jakkolwiek lakonicznie by to nie zabrzmiało ;)

bastek - 18-04-2011, 17:49

czyli-maniaki jednym słowem.... zamiast iść po łatwiźnie - to lepeij FTO? :)
Seichan - 18-04-2011, 18:08

bastek1 napisał/a:
czyli-maniaki jednym słowem.... zamiast iść po łatwiźnie - to lepeij FTO? :)

Dokładnie :mrgreen:

Seichan - 04-05-2011, 11:16

Odebrałam dziś zawiadomienie o terminie rozprawy z Allianz. Termin w czerwcu. Akurat będę w trakcie egzaminów :evil:
Ale odebrałam również wezwanie dla Sławka do stawienia się w sądzie w charakterze świadka w sprawie z powództwa xx przeciwko Allianz :shock: :badgrin: Najwyraźniej pan, który spowodował kolizję, nie otrzymał w ogóle lub w zaniżonej wysokości odszkodowanie z AC za wypadek. Skoro u nas Allianz zakwestionował uszkodzenia jako pochodzące z tej kolizji, to najwyraźniej u tego pana zrobili to samo :roll:

Przecież to już jakaś paranoja :!: