To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.

SPIDER-ek - 08-10-2011, 22:11

Mr_Azathoth, też planuję to zrobić odkąd kupiłem samochód i podłączyć się do kostek, ale ciągle nie mam czasu poszukać schematu z rozpiską:) Te kostki to były by idealnym miejscem do podłączenia taśm ledowych, które świecą po otwarciu drzwi.
Ja jeszcze mam pomysł, żeby one działały tak że jak otwierasz drzwi to się powoli rozjaśniają, a jak zamykasz to powoli gasisz, tak jak to jest w podsufitce.

Hugo - 08-10-2011, 23:01

SPIDER-ek to zamontuj to: http://allegro.pl/mikropr...1851767795.html i dostosujesz sobie czasy podtrzymania światła, rozjaśniania i wygaszania w zakresie od 1-60 sekund. Do woli.
Mr_Azathoth - 10-10-2011, 19:30

SPIDER-ek - Jak juz bedziesz wiedzial ktore kable to prosze zrob jakies foty czy jak. Ja jesli chodzi o samochody to wiem gdzie sie paliwo wlewa ;]]]
Komputer moge naprawic i sieci przwodowe i bezprzewodowe zainstalowac i skonfigurowac router. Ale mechanika samochodowa to jest czarna magia l ;]]

Mozesz pociagnac kabel od podswietlenia w suficie, bedziesz mial razem z tym, tylko ze ciezko by bylo chyba ten kabelek ladnie schowac. Troche kombinowania a te kostki sa z obydwu stron.

mackbeth - 23-10-2011, 17:55

Dzisiaj wyciągałem panel przeciwmgielnych, i oprócz tego że jednak udało mi się odłamać zawias kratki:) to jeszcze mam uwagę, że trzeba pamiętać także o dwóch zatrzaskach u góry po obu stronach tej małej kratki nawiewu na szybę.. :)
fj_mike - 23-10-2011, 22:35

mackbeth napisał/a:
to jeszcze mam uwagę, że trzeba pamiętać także o dwóch zatrzaskach u góry po obu stronach tej małej kratki nawiewu na szybę.. :)

Było :mrgreen:
Łatwo je zniszczyć.

m6riano - 24-10-2011, 05:21

Ja tam szarpie teraz na chama...widocznie po kilku razach juz te zaczepy tak nie trzymają i łatwiej wychodzą i sie nie łamią...;-)
yaro1976 - 02-11-2011, 12:34

powiedzcei mi prosze czy wszystkie schowki pasażera były podswietlane? bo nigdzie tam nie widze ani żarówki, ani włącznika i już trochę zwątpiłem :P
fj_mike - 02-11-2011, 15:54

yaro1976 napisał/a:
bo nigdzie tam nie widze ani żarówki, ani włącznika i już trochę zwątpiłem :P

Włącznika nie ma :wink:
Żaróweczka jest taka malutka, może nie zauważyłeś.

m6riano - 03-11-2011, 00:17

Nie ma bata..musi być..
yaro1976 napisał/a:

Nie wymieniaj na żadne żarówki tylko wal taśme...;-)

kkriss - 03-11-2011, 05:29

jak masz taśme to pokaż jak to wygląda w nocy..
m6riano - 03-11-2011, 05:48

tyle że ja mam niebieską...no i mam zamiar dodać drugi pasek bo ten całości nie obejmuje:

Szwagroz - 03-11-2011, 08:38

ja dzis odkryłem taką ciekawostę w moim galu, od kilku dni umiera mi ako, obecnie 10V na zimnym, i tak go próbuję ładować.. ale nie o tym, mam galanta 1,5 roku i jak wiadomo sporo żarówek podświelenia nie świeci, a dzis niespodzianka, rano po 1,5 roku mroku, same z siebie odpaliło się podświeltenie ustawiania lusterek. Czary jakieś czy co?

[ Dodano: 03-11-2011, 08:39 ]
a co do podświetlenia schowka, ja mam jedną żarówkę i oświetla mi cały schowek

yaro1976 - 03-11-2011, 10:05

m6riano napisał/a:
Nie ma bata..musi być..
yaro1976 napisał/a:

Nie wymieniaj na żadne żarówki tylko wal taśme...;-)

no jeżeli tak to zapodaj mi jakąś propozycję z Alledrogo, bo zielony jestem z tego

a i jeszcze jedno pytanie, czy żarówki T3 z Alle, chyba taka, dla przkładu:
http://allegro.zumi.pl/za...1881308455.html
podejdzie mi bez rzeźby do wymiany podświetlenia kokpitu, bo mam braki i muszę uzupełnić

m6riano - 03-11-2011, 15:05

yaro1976 napisał/a:
no jeżeli tak to zapodaj mi jakąś propozycję z Alledrogo, bo zielony jestem z tego

jaki chcesz kolor?
yaro1976 napisał/a:
podejdzie mi bez rzeźby do wymiany podświetlenia kokpitu, bo mam braki i muszę uzupełnić

co konkretnie chcesz oświetlić..bo R3 sa chyba 3 rodzaje:6,9 i 12 mm

yaro1976 - 03-11-2011, 15:16

m6riano napisał/a:
yaro1976 napisał/a:

jaki chcesz kolor?
yaro1976 napisał/a:

co konkretnie chcesz oświetlić..bo R3 sa chyba 3 rodzaje:6,9 i 12 mm

1.fak, powinienem się domyśleć że nie będzie łatwo :P , raczej nie odbiegający od ori
podświetlenia, nie uśmiecha mi się wymieniać wszystkich żarówek we wnętrzu

2. korzystając z tutka z 1-szej strony:
Przeciwmgłowe przód
1szt - T3
Przeciwmgłowe tył
1szt - T3
Awaryjne
1szt - T3
Pokrętło wysokości świecenia świateł
1szt - T3
Gwiazdka, Off, Nawiew mocniej, Wiatraczek, Nawiew mniej
1szt - T3
Obieg zamknięty, Regulacja miejsca nawiewu, Nawiew przedniej szyby, Ogrzewanie tylnej szyby, Napis „TEMP”, Pokrętło temperatury, Napis „AUTO”
1szt - T3
Przód kierowca
1szt - dioda LED Ø 5mm - zielona

trochę się tego uzbierało, ale jakoś do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale czas najwyższy się wziąć za to, a że z elektryką u mnie na bakier wręcz to prosiłbym o konkretne typy, które będą pasować bez rzeźby,
thx Mariano za podjęcie tematu, w zamian również na przyszłorocznym zlocie zapakuję twoje nogi z asfaltu do auta, abyś nie zmarzł przez noc :P