[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.
Janek_W - 20-04-2012, 11:18
bombel18018, a jak z głośnością tego Ultera? Dużo głośniejszy niż oryginalny?
prosto - 20-04-2012, 11:38
bombel18018, ja rowniez czekam na zdjecie, a moze nagrasz tez jakis krotki filmik zebysmy slyszeli jak ten tlumik brzeczy ?
maciej79 - 20-04-2012, 19:13
ja też ja też ja też chcę zobaczyć
bombel18018 - 30-04-2012, 16:06
witam Panowiee. przepraszam ze tyle czasu mnie nie byloo no aleee tak jakos wyszlo:) ponizej linki do zdjęć autka po obnizeniu gwintem przerobce przodu oraz zdjecia z dyfuzorem. postaram sie wrzucic jakies lepsze zdjecia dyfuzora na czasie:)
http://imageshack.us/phot...4/dscf1384.jpg/
http://imageshack.us/phot.../152/dfffp.jpg/
http://imageshack.us/phot...4/ddddddde.jpg/
http://imageshack.us/phot...220/ddeede.jpg/
maciej79 - 30-04-2012, 18:31
bombel18018 a gdzie kupiles podkladke pod tablice?
bombel18018 - 30-04-2012, 23:02
w ASO:) od EVO tylko wymagała drobnej przeróbki:)
[ Dodano: 30-04-2012, 23:04 ]
janwno napisał/a: | bombel18018, a jak z głośnością tego Ultera? Dużo głośniejszy niż oryginalny? |
fajnie delikatnie mruczy:) jak masz zamkniete szyby to prawie roznicy nie slychac:) jak otworze oknaa to troche pomrukujee:)
Maciek6778 - 03-05-2012, 00:25
Hey wszystkim!
Właśnie przeglądałem sobie forum w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie i znalazłem ten temat. Zainteresował mnie bo też lubię sobie coś tam "pogrzebać" i pozmieniać w autku:)
Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam:
http://www.flickr.com/photos/maciek6778/
Z chęcią wysłucham komentarzy, uwag i rad:)
No i może coś tu jeszcze podpatrzę dla siebie:)
Pozdrawiam!
bombel18018 - 03-05-2012, 11:44
Fajnie doinwestowany lancer:) gratuluję:) powieszalemdz mi teraz gdzie zakupiłeś lampy przedniee??:) i jak jest z tym stożkiem bo slyszałem ze są problemy z pracą silnika i spalaniem. aha i jaki masz silnik?? bo mowia ze w 1.8 wlasnie stozek sie nie sprawdza:/ aaa i ta nawigacjaa jak sie spisuje?? jak oceniasz jej wykonanie?? masz nagłośnienie rockforda jak ja czy zwykłe??
Maciek6778 - 03-05-2012, 18:53
Hey!
Dziękuję:)
Lampy przednie kupiłem na tej stronce:
http://www.dashzracing.co...subishi-Lancer/
Było sporo kombinowania z przesyłkami i długo na nie czekałem, ale są!
Jeśli chodzi o stożek to jest to zestawik robiony typowo pod Lancera, więc powinno być ok. Na razie mam go chwilkę (zakładałem w zeszłym tygodniu) i dźwięk na pewno jest miły dla ucha, a ponoć podnosi też troszkę moc (niewiele;)).
Jak chwilę pojeżdżę to dam znać jak się sprawuje. Silnik 1.8, bez rockforda.
Nawigacja działa bardzo fajnie, można ustawić ścieżkę do dowolnego programu działającego pod Windowsem 5.0 lub 6.0, Tv działa, radio działa, mp3/mp4/jpg/avi/mpg działa. Mam problem z kamerą cofania, ale dochodzę do wniosku, że to kamerka jest uszkodzona bo zmienia się obraz po włączeniu wstecznego, ale nie pokazuje nic oprócz czarnego:( Będę nad tym jeszcze pracował. Wykonanie ładne, bardzo dobrze pasuje i nic nie odstaje i nie skrzypi itp.
Chciałem na początku zrobić tył jak u Ciebie (ten dolny spojler i dwa wydechy), ale koniec końców nie znalazłem wtedy ładnych spojlerków i dałem Mitsubishowski..
tyku - 03-05-2012, 19:54
Maciek6778, Fajnie to wygląda, ale prawdopodobnie te lampy nie mają homologacji i jak będzie kontrola to i będzie wymiana i kłopoty. Obym się mylił. Też o tym myślałem, ale muszę mieć samochód sprawny technicznie. Aha i nie zachwycajcie się chińczykami i nie wypisujcie jakie to są świetne i lepsze od MMCSa, tym bardziej, że teraz to już idzie kupić w przyzwoitych cenach. (made in "tokyo").
Maciek6778 - 03-05-2012, 20:31
Do tej pory złapali mnie 2 lub 3 razy i nie powiedzieli ani słowa, odpukać oby tak dalej;)
Nie zachwycam się chińczykiem i nie piszę, że jest świetny - tylko, że bardzo dobrze pasuje i działa bez zarzutu. Nie wiem, gdzie znalazłeś oryginał w "przyzwoitej cenie", ale daj znać, chętnie skorzystam. Bo najtańszy jaki ja znalazłem był 5 razy droższy od tego...
bombel18018 - 03-05-2012, 23:11
PAnowie droższy jak droższy ale nie czyta prawie nicc poza oryginalnymi plytkami DVD itp,,, o filach avi mozna zapomniec.... mialem u siebie wstawiony ekran JVC ale rockford nie brzmial juz tak fajnie i wymontowałem ekranik.... ekrany w zagłówkach zostały i teraz kombunuję.... o lampy pytalem bo koles chcial a ja lamp nie wymianiam bo boje sie o homologacje a mam oryginalny xenon.... a teraz strach zeby mnie trzebali za autoo bo żeby było miloo zabrali mi dzisiaj prawo jazdy... na mocy wyroku z przed 3 lat za punkty.... mialem zdac psychotesty ktore zdallem i oddali mi prawko a teraz sie okazuje ze dziwnym trafem jezdze 3 lata bez prawka i bylem kontrolowany chyba z 30 razy od tamtej pory... Cyrk na kółkach ale jeżdzić muszę dalej... jutro zobacze co powiedza w wydziale komunikacji... ahh ta nasza piekna biurokracja....
Maciek6778 - 04-05-2012, 00:23
No to masz szczęście, nie ma co:(
Jeśli chodzi o lampy to gdybym miał oryginały z xenonem na pewno bym ich nie ruszał. W każdym razie oryginały tak czy siak będą cały czas w garażu gdyby coś.. Zapomniałem w sumie napisać wcześniej, ale w zagłówkach też mam zamontowane monitorki, sam rzadko z nich korzystam bo jeszcze zazwyczaj z przodu hehe;)
Powodzenia w wydziale komunikacji, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni..
Silverrr - 04-05-2012, 08:24
Maciek, jesteś moim herosem Właśnie takiej strony szukałem
Jako, że tam kupowałeś to może podpowiesz mi co nieco? TE LAMPY nie są ksenonami, prawda? Kieruję się ostatnim zdaniem "The 08-11 Mitsubishi Lancer EVO X Halo LED DRL Projector Headlights are with OEM standard quality and are designed for stock lights direct replacement for models without OEM HID System."
Powiedz mi jeszcze ile Cię skasowali za przesyłkę i jak długo czekałeś?
mjsystem - 04-05-2012, 12:19
bombel18018 napisał/a: | witam Panowiee. przepraszam ze tyle czasu mnie nie byloo no aleee tak jakos wyszlo:) ponizej linki do zdjęć autka po obnizeniu gwintem przerobce przodu oraz zdjecia z dyfuzorem. postaram sie wrzucic jakies lepsze zdjecia dyfuzora na czasie:) |
Gratki pomysłu i wykonania. Napisz, proszę, jakiej firmy wykorzystałeś dyfuzor i jak go mocowałeś. Wielu z nas chce tak zrobić, a każdy pomysł, wiedza i doświadczenie na wagę złota.
|
|
|