To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - Poszukiwane osoby do filmu o motoryzacji

Guga_deLux - 16-02-2012, 18:59

Jogurt napisał/a:
ja mogę jechać rowerkiem :mrgreen:

Na 3 kółkach (jak 3 diamenty) :D

k@rol - 16-02-2012, 20:38

może i ja dołączę jak przejdę casting :wink:
misjonarz. - 17-02-2012, 00:04

jogurt ty to syrenką... :P
alex87 - 17-02-2012, 00:23

@Kct .. heh, spadasz z nieba. szkoda ze to nie 4g63T (214 : -D) ale wazne ze Ecli 2 : -P
@Karol .. po miniaturce przeszedłeś. witaj na liscie = w produkcji.
@CarlPR - przyszla niedziela (26.02) siemianowice slaskie - spot na ktorym bedzie dyskusja na temat filmu. co do miejsca ktore podales .. sie zobaczy. z tego wzgledu iz poki co docelowo filmik 5 minut takze nie wiem czy gorskie serpentyny się załapią. jesli zas miales na mysli malowniczy krajobraz wtedy bardziej prawdopodobne choc i w naszym gopie nie brakuje ladnych miejsc. ale to wszystko do dogrania/ustalenia o czym bedzie dyskusja na spocie.

jak ktos sledzi temat od poczatku to wie iz chcialem aby kazdy podal jakis swoj pomysl.
generalnie na poczatku tematem byly ujecia pokazujace uniwersalnosc samochodow spod trzech diamentow + nadanie im duszy, ukazanie iz dla wlascicieli to cos wiecej niz tylko metalowe pudelko na czterech kolkach sluzace do przemieszczania z a do b (dla mnie osobiscie jezdzenie jest wielką frajdą a moje dwa miśki jednością).
potem jednak z braku chetnych pomysl produkcji zostal okrojony tylko do pokazowki na pamiatke na przyszle lata i do pokazania potomnym.
ale widze iz chetni sie zbierają dlatego tez projekt moze jednak urosnie.
wstepnie chcialem zrobic material filmowy w ciagu jednego dnia.
ale nie ukrywam iz cieszy mnie wasza ochota i chęć zaangazowania wiec jest szansa iz bedzie to wiecej czasu. poza tym kazdy jest z innej miesciny i ma rozny tryb zycia wiec moze byc tak iz pewne ujecia beda krecone w roznych miejscach i czasie indywidualnie z danymi osobami. aczkolwiek wielkie rzeczy wymagają poswiecien - tym poswieceniem moze byc urlop lub regynacja z obejrzenia kolejnego odcinka "na dobre i na zle" gdyz na pewno pewnego dnia wszyscy razem bedziemy musieli byc w jednym miejscu na jednym ujeciu - nie wyobrazam sobie by osoby biorace udzial w filmiku na jego koncu nie stanely obok siebie.

mozna tez pomyslec o jakims grupowym polerowaniu w kontekscie rabatu. : -)
generalnie jesli bedzie odwilz i sloneczne dni w marcu moglyby byc nagrania.

Kct - 17-02-2012, 16:01

alex87, no wiem ze szkoda, ale jak wyjade wiosna to mam w planach polerke na lustro, wiec bedzie sie jakos prezentowac ;)
co do pomyslu, pewnie znasz tworczosc Format67, bardzo inspirujace filmiki, mozna z nich cos zaczerpnac :)

alex87 - 17-02-2012, 19:17

@up.
znam, zgadzam sie : -)
tak samo zresztą jak adrenaline.

jak moj kamezysta sie sprawdzi to bedziemy kolejni : -P

carlRP - 20-02-2012, 12:54

Niestety 26.02 nie ma opcji żebym się pojawił:/ walczę z sesją :P ale jak będą jakieś ustalenia to piszcie :)
Kct - 20-02-2012, 16:01

ja na spota raczej rowniez nie dotre, autko ma problemy z zawieszeniem i poki co zbiera sily na mechanika
sveno - 21-02-2012, 18:04

mkm napisał/a:
U nas", chyba sveno zajmuje się podobną produkcją i z tego co wiem problemy są bardziej "sprzętowe", niż "reżyserskie" :wink:
ano prawda, stwierdziłem, że jeżeli ma to być produkcja z prawdziwego zdarzenia, to sprzęt też powinien być konkretny a nie zwykły kompaktowy aparat :( póki co całą luźną kasę ładuję w Galanta i nie stać mnie na lepszy sprzęt foto-video.

Co do samego pomysłu: gratuluję zapału, ale ostrzegam, że jeżeli macie gotowy scenariusz i chcecie się go ściśle trzymać to na każdą minutę filmu musicie policzyć teoretycznie godzinę kręcenia (praktycznie może uda się w pół) albo nawet więcej.
Do fajnych ujęć przydają się uchwyty do przymocowania kamery do auta (kręcenie z ręki nie ma sensu) coś takiego zmontowałem z uchwytu do szyb: http://www.youtube.com/wa...feature=related możliwości są naprawdę duże bo można to zamontować dosłownie wszędzie.

alex87 - 23-02-2012, 11:25

"zmontowałem z uchwytu do szyb"
czyli ?
: -)

mjsystem - 23-02-2012, 11:34

Był taki temat na ogólnym jak pamietam. takie uchwyty do aparatu/kamery jak mają np. w tvn turbo. 8)
sveno - 23-02-2012, 14:10

Cytat:
czyli ?
: -)
czyli tak :)

By galv6 at 2011-05-26
to wyszło z koniecznosci, bo na allegro chwilowo nie było tego:
http://allegro.pl/samocho...2041547534.html chociaż bałbym się tego uzywać bo nośność tylko 1.5kg, ten uchwyt do szkła ma ponad 50kg nośności :)

Major93 - 26-02-2012, 21:28

jezeli znajdzie sie miejsce na filmiku do colta z imitacją radiowozu :D syrena, kogucik :P na spocie mozna było dostrzec ;P to ja sie chętnie pisze :D Trzeba cos robic z soba ;D a nie tylko siedziec na forum haha :D
mjsystem - 27-02-2012, 16:04

tomi4love napisał/a:
jezeli znajdzie sie miejsce na filmiku do colta z imitacją radiowozu syrena, kogucik na spocie mozna było dostrzec ;P to ja sie chętnie pisze Trzeba cos robic z soba ;D a nie tylko siedziec na forum haha

Jest taki film, parodia, bodajże "Naga broń", tam jest taki epizod z syreną w tle :mrgreen:

Major93 - 22-03-2012, 22:39

czyzby temat filmu ucichł?:(