Nasze Miśki - Galant Avance 2,5v6
tresorex - 30-11-2012, 22:14
Świetnie obszyta kierownica!!! Nie wiem dlaczego 99% obszywa samo koło bez połączeń ze środkiem... Tutaj jest opad szczęki!
krzychuzzz - 27-12-2012, 11:58
W Wigilie Misiek dostał nie do końca trafiony prezent tzn strzał hakiem holowniczym w drzwi kierowcy.
Roztargniony Tata cofając z garażu zapomniał że stoi tam moje auto.
Jade dziś do lakiernika żeby wycenił mi naprawę.
Najchętniej kupiłbym drzwi pod kolor i przełożył wszstko bo nie chce mieć szpachli na samochodzie.
Może ma ktoś do sprzedania dzwi w kolorze T07 ?
krzychuzzz - 11-01-2013, 10:16
Galant od poniedziałku stoi u lakiernika.
Okazało się że wgniecenie jest idealnie na wysokości belki w drzwiach i nie da się tego zrobić bez szpachlowania/cynowania więc zapadła decyzja o zakupie drzwi pod kolor.
Wszystko ładnie pięknie, dzwi zakupione na Allegro w stanie idealnym tylko zakładać
Przesyłkę kazałem wysłać bezpośrednio do lakiernika.
Wczoraj otrzymałem telefon że paczka owszem dotarła ale niestety uszkodzona w transporcie
Jest zagięcie na dolnej krawędzi drzwi takie że niestety bez lakierowania od listwy w dół się nie obędzie (jak to zobaczyłem to ćisnienie mi skoczyło 220/180 )
Protokół z kurierem spisany, będzie reklamacja
Jak pech to pech.
A drzwi naprawdę przyszły ekstra, bez rys wgniotek tylko zakłądać.
Przy okazji robię pęknięcie w zderzaku i polerkę całego auta, regenerację lewego nadkola które kiedyś w czasie jazdy się odczepiło i niestety przednia opona go trochę zjadła.
Na zamontowanie czekją też łąłczniki stabilizatora tył + gumy
Coś zaczeło pukać w prawym tylnym kole
na szarpakach okazało się że łącznik stabilizatora. wahacze ok
We wtorek Galant powinien być u mnie
robertdg - 11-01-2013, 20:23
krzychuzzz napisał/a: | Wszystko ładnie pięknie, dzwi zakupione na Allegro w stanie idealnym tylko zakładać
Przesyłkę kazałem wysłać bezpośrednio do lakiernika.
Wczoraj otrzymałem telefon że paczka owszem dotarła ale niestety uszkodzona w transporcie | Standard, z gabarytami w dodatku podatnymi w newralgicznych punktach na uszkodzenia tak zawsze
krzychuzzz - 12-01-2013, 09:31
Tylko zastanawiam się jak będzie z reklamacją.
W sumie to firma kurierska może się wykręcić tłumacząc że przewozili część używaną i że taka mogła być już wysłana.
Ktoś przerabiał podobny temat?
major - 12-01-2013, 11:29
Ja przerabiałem i.... nic z tego nie wyszło. Kupiłem błotnik do carismy w "idealnym stanie bez malowania" przyszedł do mnie błotnik z rysą do gołej blachy.
Kurier odrzucił reklamacje bo opakowanie nie było uszkodzone. Za to sprzedający podczas kłótni powiedział, że:" wg niego ten element nie jest do malowania a ja sobie mogę myśleć inaczej" oraz, że mogę to mu odesłać na mój koszt gdzie koszty przesyłek w obie strony przekraczały wartość towaru praktycznie o
dpuściłem temat
krzychuzzz - 12-01-2013, 14:31
Zobaczymy jak będzie u mnie. Nie było mnie przy otwieraniu przesyłki ani spisywaniu protokołu bo zrobił to za mnie lakiernik. Tak czy inaczej dam znać jak coś się wyjaśni.
sveno - 14-01-2013, 01:06
krzychuzzz, nie chcę Cię martwić, ale nie spodziewaj się za wiele. Pracowałem w firmie kurierskiej i wiem, że różowo nie będzie. Reklamację uwalą najszybciej za złe zapakowanie towaru, bo podejrzewam, że koleś zapakował to jak wszyscy robią: owinął w karton a potem streczem dookoła?
Co to za firma kurierska?
krzychuzzz - 14-01-2013, 08:52
Kolporter.
Ja się nie nastawiam że coś ugram bo zdaję sobie sprawę że stoje na przegranej pozycji. W zaden sposób nie jestem w stanie udowodnic że drzwi nie były wysłane już uszkodzone.
Jeśli chodzi o pakowanie to były zabezpieczone naprawdę solidnie. Dużo gąbek z siedzeń itp.
Najbardziej szkoda mi tego że drzwi będą malowane od listwy w dół bo oprócz robionych nadkoli Galant jest w 100% w oryginalnym lakierze
krzychuzzz - 16-01-2013, 18:44
Dziś Galant odebrany od lakiernika.
Pierwsze wrażenia...WOW, po polerce wygląda jakby wczoraj wyjechał z salonu
Drzwi i zderzak zrobione naprawdę profi no ale robił to najdroższy lakiernik w mieście więc inaczej być nie mogło
fj_mike - 16-01-2013, 20:10
Bez fotek, nie wierzę
krzychuzzz - 16-01-2013, 20:11
Będzie pogoda będą fotki
krzychuzzz - 04-02-2013, 09:55
Korzystając z wolnej niedzieli zebrałem się w sobie i dokończyłem obklejanie podsufitki sztuczną alcantarą (alicante)
Wyszło całkiem przyjemnie.
Teraz muszę poczekać na lepsza pogodę żeby zdemontować i obkleić słupki taką samą tkaniną.
Myslę że całość tj. czarne skóry czarna konsola podsufitka i słupki powinna wyglądać zacnie
fj_mike - 04-02-2013, 10:54
krzychuzzz napisał/a: | Myslę że całość tj. czarne skóry czarna konsola podsufitka i słupki powinna wyglądać zacnie |
Sam jestem ciekawy efektu. Faktycznie może być zacnie.
krzychuzzz - 04-02-2013, 12:06
Niestety nie mam garażu więc na dalesze postępy prac trzeba będzie poczekać do wiosny.
|
|
|