Nasze nieMiśki ;-) - Jak śliwka w kompot
koszmarek - 18-09-2013, 10:42
Torp12, proszę uprzejmie
Jeździ
Czeka mnie wymiana wahacza (gumek?) i załatwiam sobie śrubkę w ASO. Wnastępnej kolejności chyba sprzęgło do wymiany (silnik musi poczekać), amorki i opony zimowe
Xsystoff - 18-09-2013, 21:15
Mialem dwa Swifty (czyli Justy fwd), ten typ tak ma jesli chodzi o duze predkosci. Auto jest strasznie lekkie i samo odjecie gazu przy 120 powoduje, ze jadacy za nami malo nam w tylek nie wjezdzaja, swiatla stopu sie nie zapalaja, a samochod mocno zwalnia. W GTi mialem opony R15 ale to raczej kosmetyczna zmiana. Tak czy siak Justy/Swift totalnie nie nadaje sie na trasy. Duzo pali, jest glosno, problemy z utrzymaniem kierunku jazdy przy wymijaniu sie z TIRami, do tego marne osiagi (dopiero GTi zapewnialo normalne wyprzedzanie). Do miasta rewelacja, maly spryciarz.
Co do ceny czesci w ASO to niestety marki japonskie juz tak maja, a Suzuki/Subaru/Nissan w szczegolnosci. O ile jeszcze jest tego sporo na szrotach/ogloszen aut na czesci to nie ma takiego problemu, gorzej jak zaczynaja wymierac. Nigdy wiecej starego japonczyka (20+ lat). Dramat.
koszmarek - 18-09-2013, 21:35
Xsystoff napisał/a: | Duzo pali, jest glosno |
nie pali dużo, nie jest głośny
Xsystoff napisał/a: | Nigdy wiecej starego japonczyka (20+ lat) |
śliwka jest 15letnia
Xsystoff - 18-09-2013, 22:53
koszmarek napisał/a: |
nie pali dużo, nie jest głośny
|
Zalezy od punktu odniesienia ale nie zaklinaj rzeczywistosci, auto ma blachy grubosci papieru A4 i brak wygluszen nie liczac tego smiesznego czegos na podlodze Nawet jak jedziesz po mokrej drodze/piasku to slyszysz jak sie obija po nadkolach. Porownujac z np. Saxo to jest masakra. Troche sie tymi autami najezdzilem.
Xsystoff napisał/a: | Nigdy wiecej starego japonczyka (20+ lat) |
śliwka jest 15letnia [/quote]
Ale konstrukcyjnie to lata `80 ze wszystkimi wadami i zaletami. Swift zadebiutowal jeszcze w latach `80, a Justy to nic innego jak Mk2 z inna maska i zderzakami. No i airbagiem.
Maretzky85 - 19-09-2013, 12:00
Xsystoff, fakt, to nie jest luksusowa limuzyna, ale tez jakoś strasznie głośne nie jest.
Samochód jest typowo do miasta, w trasy się nie bardzo nadaje, bo przy wyższych prędkościach pewnie będzie sporo palić, ale poza tym jest rewelacyjnym autem i nie można mu ujmować
Poza tym z tego co wiem to jest Mk3
koszmarek - 22-09-2013, 21:49
Marek próbował wczoraj pospawać mi podłogę, ale niestety autko pójdzie do blacharza. Jest tego więcej niż myśleliśmy I mniej dostępne miejsca też są nagryzione
Przy okazji może uda mi się w końcu zmienić to okropne wnętrze, dorwać kolektor i rozpórki. Jeszcze do wymiany będzie na "cito" sonda lambda i niebawem sprzęgło.. może pod koniec roku amory.
Mam też fele w SMM leżące, w końcu je muszę oddać na piaskowanie i malowanie i kupić zimówki
Fragu - 23-09-2013, 11:49
koszmarek, mam swifta 96, taki wół roboczy. Powiem Ci, że z zewnątrz to wygląda, ale pod spodem to trup straszny. Blachy jak papier, dobrze kopnąć to by się rozpadł. Zwróć uwagę na mocowania wahaczy przód.
Sztywność nadwozia jest porażająca, mojego jak postawie gdzieś jednym kołem wyżej to od razu trudniej drzwi otworzyć
Ogólnie nie wyobrażam sobie mieć tym jakiejkolwiek stłuczki Podziwiam za chęci inwestowania
koszmarek - 23-09-2013, 15:09
Fragu napisał/a: | ale pod spodem to trup straszny. Blachy jak papier, dobrze kopnąć to by się rozpadł. |
Nigdzie nie napisałam, że nie mam podłogi Jest tego więcej niż wcześniej oglądaliśmy. Tyle w temacie. Lepiej reanimować ten samochód, niż colta Nie tylko tego zielonego co miałam.
koszmarek - 29-09-2013, 19:10
Dzisiaj zakupiłam dwie rozpórki do śliwki Będzie sztywniej Lecą też do mnie nowe pasy bezpieczeństwa. Nadal nie mam śruby mimośrodowej nie wiem gdzie ją mam dostać
Bizi78 - 29-09-2013, 20:10
Prawdopodobnie na przód masz tutaj: śruba do regulacji pochylenia koła.
Wcześniej sprawdź czy na 100% o to chodzi i czy do twojego modelu .
Tak wygląda śruba.
koszmarek - 29-09-2013, 20:17
Bizi78, potrzebuje na tył Marek mówi, że na przód nie ma ?
Tylna rozpórka
Marcino - 29-09-2013, 23:15
koszmarek napisał/a: | Nadal nie mam śruby mimośrodowej nie wiem gdzie ją mam dostać |
Dprobić,..:)
koszmarek - 30-09-2013, 09:50
Marcino napisał/a: | Dprobić,..:) |
trzeba mieć na wzór. jak chcesz ją wyjąć z wahacza to trzeba wyciąć..
Misiek :) - 01-10-2013, 21:00
Gratuatuluje rozpórek. Jeszcze tylko dobra felga, alu o rozmiar większe... i silnik ze swifta GTi
koszmarek - 01-10-2013, 21:21
Misiek napisał/a: | Jeszcze tylko dobra felga, alu o rozmiar większe... i silnik ze swifta GTi |
List tdo świętego Mikołaja muszę wystosować
|
|
|