Lubelskie - Zlot 2014
Jaro1974 - 05-08-2013, 23:43
Ale podejrzewam że większość i tak będzie korzystała z własnych zasobów i grilli tak jak była m. in. na Wawrzce. Tam też była budka z hot-dogami i tym podobnymi rzeczami i z tego co wiem tragedii nie było.
Seichan - 05-08-2013, 23:49
Tomku, ośrodek ma ponad 300 miejsc noclegowych + ewentualnie ośrodki ościenne w oddaleniu ok. 100-200 m od naszego - o ile w ogóle zajdzie taka potrzeba.
Dziękuję bardzo za statystykę, znacznie nam to naświetli obraz całej imprezy.
A co do ilości osób, to z samej lubelszczyzny spodziewamy się około 60 osób, albo i więcej. W Wawrzce było nas 37 osób z tego co pamiętam, a spora liczba nie dojechała, np. z Białej Podlaskiej czy z samego Lublina. Chciałabym, aby również coltmania zawitała do Firleja, jak również miłośnicy diamentów z forum MitsuFan, których sporo wywodzi się z lubelszczyzny.
inq - 05-08-2013, 23:57
Seichan napisał/a: | Myślę, że jeśli będą mieli określoną z góry liczbę osób, które będą zapisane na śniadania/obiady/kolacje, to nie powinno być problemów z ogranięciem tematu przez ośrodek. A przynajmniej do tego będziemy z całych sił dążyć |
O to chodzi, że mieli wszystko rozpisane i podzielone na grupy wg. godzin. Średnio to wychodziło, ale: Jaro1974 napisał/a: | podejrzewam że większość i tak będzie korzystała z własnych zasobów i grilli |
Poza tym u mnie to jeździło pod 1000 osób, także inna skala
Seichan - 05-08-2013, 23:59
Dawid, to nie siej zamętu
300 osób to nie 1000, więc ośrodek powinien dać radę
inq - 06-08-2013, 00:02
O to, że da radę jestem spokojny. Chciałem tylko napisać jak było bo kilka razy miałem przyjemność tam gościć. Przepraszam
_Slawek_ - 06-08-2013, 00:02
Jeśli chodzi o śniadania, to mamy pełne wsparcie i zrozumienie ze strony ośrodka. Tzn. sami wyszli z propozycją x litrów żurku i x kg jajecznicy co podobno wg amerykańskich naukowców najlepiej wspomaga walkę z kacem i pokrewnymi dolegliwościami
mkm - 06-08-2013, 00:06
Seichan napisał/a: | Chciałabym, aby również coltmania zawitała do Firleja, jak również miłośnicy diamentów z forum MitsuFan, których sporo wywodzi się z lubelszczyzny. |
To nie jest dobry pomysł.
U nas jesteśmy wszyscy posiadaczami lub byłymi posiadaczami Mitsubishi, bez względu kto na jakim Forum się udziela lub jakim modelem jeździ, bez podziału na Kluby.
Nawet zbanowani przyjeżdżają i świetnie się bawią
Jak zaczniemy zapraszać klub "A", Klub "B" to KLuby "C" i "D' poczują się obrażone.
Mamy przecież Klub Eclipsa, 3000gt, Coltmanię, EVO, Węgrzy mówili, że może oni przyjadą większą grupą, a w tej chwili nie pamiętam jak się ich Klub nazywa, Niemcy są chyba z dwóch i jeszcze wiele wiele innych.
Nie ma co rozgraniczać.
Chcesz przyjechać? Przyjeżdżaj, bez względu czy jesteś z jednego czy drugiego Klubu.
Seichan - 06-08-2013, 00:09
Masz rację Maćku - kto chce, to przyjedzie.
A pisząc o klubach myślałam o naszych lokalnych miłośnikach 3 diamentów A tych na pewno nie zabraknie
Bartek - 06-08-2013, 00:10
W tym tempie organizacji 300 miejsc zajmiecie do końca roku.
Pomyślcie o szerszej ofercie atrakcji dla dzieci - tego w Krakowie zabrakło przynajmniej moim dziewczynom.
Kolejny punkt to zainteresowanie lokalnych choćby mediów, co bardzo ułatwi kontakt ze sponsorami, a wiadomo że o kasę na sponsoring jest ciężko.
Jak będziecie negocjować z ośrodkiem terminy i kasę, poproście o dobrą ofertę na cały tydzień przed Zlotem, zwiększy to mocno frekwencję osób "z daleka" i zapewni wam dodatkową pomoc organizacyjną w najgorętszym okresie.
Tyle z moich przemyśleń, moje pełne poparcie macie.
Seichan - 06-08-2013, 00:16
Bartek napisał/a: | W tym tempie organizacji 300 miejsc zajmiecie do końca roku. |
Osobiście chciałabym jak najszybciej ogarnąć ten temat. Nie ma po co zwlekać, bo o terminie w ostatni weekend sierpnia wiadomo co najmniej od 11 lat
Bartek napisał/a: | Pomyślcie o szerszej ofercie atrakcji dla dzieci - tego w Krakowie zabrakło przynajmniej moim dziewczynom. |
Animatorzy, zamek dmuchany-zjeżdżalnia dla dzieci, plaża, rowery wodne. Nadto ośrodek jest w stanie zorganizować czas dla dzieci nawet w razie gorszej pogody.
Bartek napisał/a: | Kolejny punkt to zainteresowanie lokalnych choćby mediów, co bardzo ułatwi kontakt ze sponsorami, a wiadomo że o kasę na sponsoring jest ciężko. |
Myślimy o Browarach Perła, gazecie Kurier Lubelski i/lub Dziennik Wschodni, Radiu Lublin, Prezydencie Miasta Lublina. Może ktoś jeszcze zachce nas wspomóc
Bartek napisał/a: | Jak będziecie negocjować z ośrodkiem terminy i kasę, poproście o dobrą ofertę na cały tydzień przed Zlotem, zwiększy to mocno frekwencję osób "z daleka" i zapewni wam dodatkową pomoc organizacyjną w najgorętszym okresie. |
Zaznaczyliśmy to w dzisiejszej rozmowie. Dlatego będziemy chcieli jak najszybciej ogarnąć temat rezerwacji, żeby ośrodek miał czas na przygotowanie się na dłuższy pobyt MM.
Bartek napisał/a: | Tyle z moich przemyśleń, moje pełne poparcie macie. |
Dziękujemy, Bartku
Marcin-Krak - 06-08-2013, 07:53
Ja bym się zastanowił jednak nad zwróceniem się do Pajero Owners Clubu, czy jednak nie byliby zainteresowani uczestnictwem. Dlaczego akurat oni - szczególnie w Strykowie (jak dla mnie i nie tylko) super sprawą był przejazd off roadowy. Może pojawiliby się u nas na Zlocie, sami pomogli w znalezieniu trasy i załatwieniu formalności no i wzięli na swój pokład posiadaczy plaskaczy;)
Seichan, pisała wcześniej, że Ośrodek zaproponować może zorganizowanie wycieczki. Jak tak rozmawiam z ludźmi, widzę co się dzieje (pomijam specyfikę Krakowa) - to mimo, że przyjeżdżamy się spotkać - może warto pomyśleć nad sobotnią wycieczką zorganizowaną - po oczywiście wcześniejszym rozeznaniu tematu wśród MM.
W kwestii konkursów - dochodzę do wniosku, że więcej powinno być tych drużynowych - więcej osób wtedy w nich może uczestniczyć i automatycznie robi się większa widownia, a co za tym idzie integracja. Dlatego warto ze wszystkich boisk nie robić parkingów
Już nie mędrkuję
koszmarek - 06-08-2013, 07:56
Zlot 2014.Organizatorzy:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. mjsystem(podpowiem, gdzie my daliśmy ciała, unikniecie tego) oraz sprzątanie puszek po browarze
7. tomek84 już deklarował chęć pomocy, wszystko co mogę i potrafię zdalnie to ogarnę, no i na miejscu służę uprzejmie
8. grzesiopol: pomożecie - pomożemy, w czym sie da i jak się da.
9 ciotka - merytorycznie, informacyjnie
pamar - 06-08-2013, 08:55
O rany!!! Toż to normalnie szaleństwo jest
Ja już zamawiam miejscówkę od 28.08.2014 na co najmniej tydzień!
Zdecydowanie na mnie też możecie liczyć, tym bardziej, że Lublin to siedziba paru moich przyjaciół z którymi można sporo załatwić, jeśli kalendarz imprez rajdowych nie pokryje się z terminem zlotu to obiecuję co najmniej 3 evki na zlocie
W temacie innych klubów - o 9 zlocie, informowałem osobiście 90% z wyżej wymienionych, oczywiście trzeba to zrobić ale już po rezerwacjach na MM
Miejsc bankowo zabraknie!
Zlot 2014.
Organizatorzy miejscowi:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. grzesiopol
7. W@sio
8.
Organizatorzy zdalni:
1. mjsystem(podpowiem, gdzie my daliśmy ciała, unikniecie tego) oraz sprzątanie puszek po browarze
2. tomek84 już deklarował chęć pomocy, wszystko co mogę i potrafię zdalnie to ogarnę, no i na miejscu służę uprzejmie
3. koszmarek
4. vendetta
5. emada - jak będzie trzeba to też pomogę
6. pamar - szpila
Morfi - 06-08-2013, 09:00
Ale ruszyło z kopyta, to bedzie chyba tygodniowy zlot dla wielu
My się juz piszemy na tydzień.
Im szybciej zaczniecie tym później będzie Mniej roboty.
Ważne aby jak najszybciej rozpocząc rozmowy z domniemanymi sponsorami.
koszmarek - 06-08-2013, 09:06
Bartek napisał/a: | o dobrą ofertę na cały tydzień przed Zlotem |
i po również
My też się zapiszemy na tydzień W końcu zasłużony urlop będzie !
|
|
|