To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Zlot 2014

Jaro1974 - 05-08-2013, 23:43

Ale podejrzewam że większość i tak będzie korzystała z własnych zasobów i grilli tak jak była m. in. na Wawrzce. Tam też była budka z hot-dogami i tym podobnymi rzeczami i z tego co wiem tragedii nie było.
Seichan - 05-08-2013, 23:49

Tomku, ośrodek ma ponad 300 miejsc noclegowych + ewentualnie ośrodki ościenne w oddaleniu ok. 100-200 m od naszego - o ile w ogóle zajdzie taka potrzeba.
Dziękuję bardzo za statystykę, znacznie nam to naświetli obraz całej imprezy.

A co do ilości osób, to z samej lubelszczyzny spodziewamy się około 60 osób, albo i więcej. W Wawrzce było nas 37 osób z tego co pamiętam, a spora liczba nie dojechała, np. z Białej Podlaskiej czy z samego Lublina. Chciałabym, aby również coltmania zawitała do Firleja, jak również miłośnicy diamentów z forum MitsuFan, których sporo wywodzi się z lubelszczyzny.

inq - 05-08-2013, 23:57

Seichan napisał/a:
Myślę, że jeśli będą mieli określoną z góry liczbę osób, które będą zapisane na śniadania/obiady/kolacje, to nie powinno być problemów z ogranięciem tematu przez ośrodek. A przynajmniej do tego będziemy z całych sił dążyć :)

O to chodzi, że mieli wszystko rozpisane i podzielone na grupy wg. godzin. Średnio to wychodziło, ale:
Jaro1974 napisał/a:
podejrzewam że większość i tak będzie korzystała z własnych zasobów i grilli

Poza tym u mnie to jeździło pod 1000 osób, także inna skala :wink:

Seichan - 05-08-2013, 23:59

Dawid, to nie siej zamętu :twisted:
300 osób to nie 1000, więc ośrodek powinien dać radę ;)

inq - 06-08-2013, 00:02

O to, że da radę jestem spokojny. Chciałem tylko napisać jak było bo kilka razy miałem przyjemność tam gościć. Przepraszam :oops:
_Slawek_ - 06-08-2013, 00:02

Jeśli chodzi o śniadania, to mamy pełne wsparcie i zrozumienie ze strony ośrodka. Tzn. sami wyszli z propozycją x litrów żurku i x kg jajecznicy co podobno wg amerykańskich naukowców najlepiej wspomaga walkę z kacem i pokrewnymi dolegliwościami :mrgreen:
mkm - 06-08-2013, 00:06

Seichan napisał/a:
Chciałabym, aby również coltmania zawitała do Firleja, jak również miłośnicy diamentów z forum MitsuFan, których sporo wywodzi się z lubelszczyzny.

To nie jest dobry pomysł.
U nas jesteśmy wszyscy posiadaczami lub byłymi posiadaczami Mitsubishi, bez względu kto na jakim Forum się udziela lub jakim modelem jeździ, bez podziału na Kluby.
Nawet zbanowani przyjeżdżają i świetnie się bawią :mrgreen:

Jak zaczniemy zapraszać klub "A", Klub "B" to KLuby "C" i "D' poczują się obrażone.
Mamy przecież Klub Eclipsa, 3000gt, Coltmanię, EVO, Węgrzy mówili, że może oni przyjadą większą grupą, a w tej chwili nie pamiętam jak się ich Klub nazywa, Niemcy są chyba z dwóch i jeszcze wiele wiele innych.
Nie ma co rozgraniczać.
Chcesz przyjechać? Przyjeżdżaj, bez względu czy jesteś z jednego czy drugiego Klubu.

Seichan - 06-08-2013, 00:09

Masz rację Maćku - kto chce, to przyjedzie.
A pisząc o klubach myślałam o naszych lokalnych miłośnikach 3 diamentów ;) A tych na pewno nie zabraknie :mrgreen:

Bartek - 06-08-2013, 00:10

W tym tempie organizacji 300 miejsc zajmiecie do końca roku.

Pomyślcie o szerszej ofercie atrakcji dla dzieci - tego w Krakowie zabrakło przynajmniej moim dziewczynom.

Kolejny punkt to zainteresowanie lokalnych choćby mediów, co bardzo ułatwi kontakt ze sponsorami, a wiadomo że o kasę na sponsoring jest ciężko.

Jak będziecie negocjować z ośrodkiem terminy i kasę, poproście o dobrą ofertę na cały tydzień przed Zlotem, zwiększy to mocno frekwencję osób "z daleka" i zapewni wam dodatkową pomoc organizacyjną w najgorętszym okresie.

Tyle z moich przemyśleń, moje pełne poparcie macie.

Seichan - 06-08-2013, 00:16

Bartek napisał/a:
W tym tempie organizacji 300 miejsc zajmiecie do końca roku.

Osobiście chciałabym jak najszybciej ogarnąć ten temat. Nie ma po co zwlekać, bo o terminie w ostatni weekend sierpnia wiadomo co najmniej od 11 lat ;)

Bartek napisał/a:
Pomyślcie o szerszej ofercie atrakcji dla dzieci - tego w Krakowie zabrakło przynajmniej moim dziewczynom.

Animatorzy, zamek dmuchany-zjeżdżalnia dla dzieci, plaża, rowery wodne. Nadto ośrodek jest w stanie zorganizować czas dla dzieci nawet w razie gorszej pogody.

Bartek napisał/a:
Kolejny punkt to zainteresowanie lokalnych choćby mediów, co bardzo ułatwi kontakt ze sponsorami, a wiadomo że o kasę na sponsoring jest ciężko.

Myślimy o Browarach Perła, gazecie Kurier Lubelski i/lub Dziennik Wschodni, Radiu Lublin, Prezydencie Miasta Lublina. Może ktoś jeszcze zachce nas wspomóc ;)

Bartek napisał/a:
Jak będziecie negocjować z ośrodkiem terminy i kasę, poproście o dobrą ofertę na cały tydzień przed Zlotem, zwiększy to mocno frekwencję osób "z daleka" i zapewni wam dodatkową pomoc organizacyjną w najgorętszym okresie.

Zaznaczyliśmy to w dzisiejszej rozmowie. Dlatego będziemy chcieli jak najszybciej ogarnąć temat rezerwacji, żeby ośrodek miał czas na przygotowanie się na dłuższy pobyt MM.

Bartek napisał/a:
Tyle z moich przemyśleń, moje pełne poparcie macie.

Dziękujemy, Bartku :)

Marcin-Krak - 06-08-2013, 07:53

Ja bym się zastanowił jednak nad zwróceniem się do Pajero Owners Clubu, czy jednak nie byliby zainteresowani uczestnictwem. Dlaczego akurat oni - szczególnie w Strykowie (jak dla mnie i nie tylko) super sprawą był przejazd off roadowy. Może pojawiliby się u nas na Zlocie, sami pomogli w znalezieniu trasy i załatwieniu formalności no i wzięli na swój pokład posiadaczy plaskaczy;)

Seichan, pisała wcześniej, że Ośrodek zaproponować może zorganizowanie wycieczki. Jak tak rozmawiam z ludźmi, widzę co się dzieje (pomijam specyfikę Krakowa) - to mimo, że przyjeżdżamy się spotkać - może warto pomyśleć nad sobotnią wycieczką zorganizowaną - po oczywiście wcześniejszym rozeznaniu tematu wśród MM.

W kwestii konkursów - dochodzę do wniosku, że więcej powinno być tych drużynowych - więcej osób wtedy w nich może uczestniczyć i automatycznie robi się większa widownia, a co za tym idzie integracja. Dlatego warto ze wszystkich boisk nie robić parkingów ;)

Już nie mędrkuję :P

koszmarek - 06-08-2013, 07:56

Zlot 2014.Organizatorzy:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. mjsystem(podpowiem, gdzie my daliśmy ciała, unikniecie tego) oraz sprzątanie puszek po browarze :twisted:
7. tomek84 już deklarował chęć pomocy, wszystko co mogę i potrafię zdalnie to ogarnę, no i na miejscu służę uprzejmie
8. grzesiopol: pomożecie - pomożemy, w czym sie da i jak się da.
9 ciotka :) - merytorycznie, informacyjnie :)

pamar - 06-08-2013, 08:55

O rany!!! Toż to normalnie szaleństwo jest :D
Ja już zamawiam miejscówkę od 28.08.2014 na co najmniej tydzień!
Zdecydowanie na mnie też możecie liczyć, tym bardziej, że Lublin to siedziba paru moich przyjaciół z którymi można sporo załatwić, jeśli kalendarz imprez rajdowych nie pokryje się z terminem zlotu to obiecuję co najmniej 3 evki na zlocie ;)
W temacie innych klubów - o 9 zlocie, informowałem osobiście 90% z wyżej wymienionych, oczywiście trzeba to zrobić ale już po rezerwacjach na MM
Miejsc bankowo zabraknie!

Zlot 2014.
Organizatorzy miejscowi:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. grzesiopol
7. W@sio
8.

Organizatorzy zdalni:
1. mjsystem(podpowiem, gdzie my daliśmy ciała, unikniecie tego) oraz sprzątanie puszek po browarze
2. tomek84 już deklarował chęć pomocy, wszystko co mogę i potrafię zdalnie to ogarnę, no i na miejscu służę uprzejmie
3. koszmarek
4. vendetta
5. emada - jak będzie trzeba to też pomogę :)
6. pamar - szpila ;)

Morfi - 06-08-2013, 09:00

Ale ruszyło z kopyta, to bedzie chyba tygodniowy zlot dla wielu :)
My się juz piszemy na tydzień.

Im szybciej zaczniecie tym później będzie Mniej roboty.

Ważne aby jak najszybciej rozpocząc rozmowy z domniemanymi sponsorami.

koszmarek - 06-08-2013, 09:06

Bartek napisał/a:
o dobrą ofertę na cały tydzień przed Zlotem

i po również :)

My też się zapiszemy na tydzień :D W końcu zasłużony urlop będzie !