To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - reVOLV(O)er

Matejko - 30-08-2013, 10:34

a wszystko przez to, że zostałes objechany przez bidną alfę :p :p :p :p :p
Rafal_Szczecin - 30-08-2013, 13:11

mjsystem - 30-08-2013, 13:54

Fragu napisał/a:
Rafal_Szczecin, współczuję całej sytuacji :/ Oby wszystko udało się poskładać i niech śmiga już bez takich niespodzianek.

Rafałku, lepiej się przyznaj, że Galant był lepszy 8)
PS. Tak na poważnie, to stresu się ładnie najadłeś. Trzymam kciukasy, aby to była już ostatnia awaria :wink:

Rafal_Szczecin - 30-08-2013, 14:00

mjsystem napisał/a:
Rafałku, lepiej się przyznaj, że Galant był lepszy

galant w ciagu 5 lat ,dwa razy jechal na lince - raz myslalem ze doturlam sie do stacji, drugi raz to rozwalilem miske olejowa.

volvo mam 2 tygodnie i juz polecialo na linke :? ... mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni raz, bo auto jest naprawde fajne !

czy byl lepszy ,ciezko ocenic, nie byl zly ;)

tak stresu bylo co nie miara, Dominik ,Matejko i Łukasz mieli dobra zabawe i kupe smiechu, ja troszke mniej. portfel tez mocno odczul cala ta impreze...

Torp12 - 30-08-2013, 14:30

Niechce dobijać ale rozumiem ze Ci co hamowali auto nie ponieśli żadnych kosztów pierwszej wymiany turbiny?
Rafal_Szczecin - 30-08-2013, 14:35

nie , nie poniesli. to nie jest jego wina . oczywiscie mozecie sobie myslec inaczej,macie do tego prawo,najlatwiej jest zgonic wine na goscia ktory chipuje, bo przeciez przyjechalem dobrym autem. za to zachowal sie bardzo wporzadku, po pierwsze sam szukal turbiny, dzwonil, jezdzil ze mna swoim prywatnym samochodem, zaproponowal pozyczenie swojego samochodu, by jechac na poznan po czesci

cisnienie doladowania praktycznie nie zostalo podniesione.
wina pekniecia starej turbiny bylo jej zuzycie - zatarcie oski- wiem to , poniewaz rozebralem w firmie turbo na czesci pierwsze - glownie wina nie studzenia turbiny po jezdzie.

mjsystem - 30-08-2013, 14:54

Rafal_Szczecin napisał/a:
glownie wina nie studzenia turbiny po jezdzie.

No, ale chyba poprzedniego właściciela? :shock:

Rafal_Szczecin - 30-08-2013, 14:58

mjsystem napisał/a:

No, ale chyba poprzedniego właściciela? :shock:

ja mialem za krotko auto , by je skrzywdzic, za kazdym razem jest studzone ;)

volve - 30-08-2013, 15:21

Rafal_Szczecin napisał/a:
glownie wina nie studzenia turbiny po jezdzie.

Cóż, jak sam mówiłeś, Volvo jeżdżą głównie "dziadki" (patrząc na ich forum), oni pewnie nawet nie wiedzą, że coś takiego trzeba robić :evil: :p

Obyś po tej przygodzie przejechał pareset tysięcy km bez problemów ;)

Rafal_Szczecin - 30-08-2013, 18:14

auto lata :mrgreen: do tego bardzo przyjemnie wciska w fotel :mrgreen: oczywiscie sprawdzone o tyle ile mozna. zadne tam wcisniecie gazu do konca , i nie przekraczane 3krpm. turbo w wartosciach rzczywistych dmucha idealnie .
jutro pierwsza podroz do poznania, zeby turbinka sie dotarla :)
oby tak dalej !

londolut - 30-08-2013, 18:48

3mam kciuki, żeby to była pierwsza i ostatnia przymusowa wizyta u mechesów wszelkich :wink:
yaro1976 - 30-08-2013, 19:48

niech MOC będzie z tobą!!!
deejay - 01-09-2013, 01:34

Rafał ja powiem tylko tyle , ze przy każdej awarii turbiny demontuje miske olejową i pompę oleju i sprawdzam cały układ olejowy , plus obowiązkowo nowe przewody zasilania i odprowadzania oleju z turbo . Nie chce byc złym prorokiem , ale moze byc nieciekawie w przyszłości i obym sie mylił Szerokości .
stary alfer - 01-09-2013, 12:53

Rafal_Szczecin, felgi już nie czarne?
Rafal_Szczecin - 01-09-2013, 13:06

deejay napisał/a:
afał ja powiem tylko tyle , ze przy każdej awarii turbiny demontuje miske olejową i pompę oleju i sprawdzam cały układ olejowy , plus obowiązkowo nowe przewody zasilania i odprowadzania oleju z turbo . Nie chce byc złym prorokiem , ale moze byc nieciekawie w przyszłości i obym sie mylił Szerokości .

miska byla zdejmowana, uklad olejowy sprawdzony, nowy olej,nowy filtr, w oleju nie bylo grama sladu turbo
przewody zasilania i odprowadzania oleju sa z "nowej" turbiny .
wg mnie bedzie latal .

Marcin felgi z jednej strone srebrne, z drugiej czarne :)