Outlander III Ogólne - Outlander PHEV
Marki - 07-03-2016, 15:04
no właśnie, i ta cena. Dziś gdzieś czytałem o nowej Toyocie RAV4, hybryda, nie wiem, czy ładowana z gniazdka, ale pewnie nie, tylko czy to wada? no i dużo tańsza. Ja wybrałem Outlandera diesel, Toyota mnie nie powaliła i cenowo było lepiej, ale przy hybrydach różnia cen jest na korzyść Toyoty, i to chyba sporo (choć trzeba pewnie posprawdzać wyposażenie).
mkm - 07-03-2016, 15:24
bonito napisał/a: | Mówiąc szczerze należę raczej do kategorii miłośników dźwięku V8 (chociaż dysponuję zdecydowanie mniejszą liczbą cylindrów) - nie ma to jak dźwięk przy porządnym dociśnięciu do oporu... |
https://www.youtube.com/watch?v=nY2wB_PCEm8
wit - 07-03-2016, 15:51
Marki napisał/a: | Dziś gdzieś czytałem o nowej Toyocie RAV4, |
Faktycznie RAV4 hybryd jest dużo tańsza. Ale to zwykła typowa hybryda! Czyli napęd na przednią oś silnikiem spalinowym, a tylny silnik elektryczny. Outlander PHEV to zupełnie inny układ napędowy! I takich jak na razie nikt nie produkuje. Więc niby to hybrydy ale zupełnie inne. Jeździłem ravką i nie zamieniłbym...
Gratuluję wyboru!
PiotrKw - 07-03-2016, 15:56
Uff ... przynajmniej nie muszę niczego udawać . Ostatnio miałem kontakt z BMW X4 i 5 . Silniki 4 cylindry , pojemność 2 litry i..... dżwiek "poważniejszego" silnika generowany z głośników .
Audi ponoć wbudowuje membranę stalową w tłumik aby było lepiej słychać i na zewnątrz , nie tylko w środku .
Kończą się prawdziwe silniki , oj kończą .
rezon - 07-03-2016, 16:13
PiotrKw napisał/a: | Audi ponoć wbudowuje membranę stalową w tłumik aby było lepiej słychać i na zewnątrz , nie tylko w środku . | może w niektórych, ale raczej tylko ponoć. Raczej dąży do tego, aby silnika nie było słychać w środku
PiotrKw - 07-03-2016, 16:39
rezon napisał/a: | Raczej dąży do tego, aby silnika nie było słychać w środku |
A jednak .....
http://autokult.pl/6936,s...luzbie-kierowcy
https://www.youtube.com/watch?v=psuOSkwl66U
_tm_ - 07-03-2016, 17:48
PiotrKw napisał/a: | Uff ... przynajmniej nie muszę niczego udawać . Ostatnio miałem kontakt z BMW X4 i 5 . Silniki 4 cylindry , pojemność 2 litry i..... dżwiek "poważniejszego" silnika generowany z głośników . |
To fakt, komedia. Mam Octavię 3 RS i w niej też jest ten patent . Na szczęście jest to konfigurowalne i można wyłączyć .
Jaad - 07-03-2016, 20:46
PiotrKw napisał/a: | .... dżwiek "poważniejszego" silnika generowany z głośników .
Audi ponoć wbudowuje membranę stalową w tłumik aby było lepiej słychać i na zewnątrz , nie tylko w środku . |
Kreatywność (w sensie pejoratywnym tego słowa) nie zna granic, widzę ...żenada do sześcianu.
wit - 08-03-2016, 16:05
Jaad napisał/a: | Kreatywność (w sensie pejoratywnym tego słowa) nie zna granic, widzę |
Żeby włączyć się w dyskusję na temat dźwięku to powiem, że mój PHEV nie pozostaje tak całkiem bezgłośny i ma swój system ostrzegania pieszych! aby słyszeli, że jedzie potężne auto... jak włączę to wydaje budzący respekt dźwięk! Piszczy...
mar.pac - 06-04-2016, 17:53
Wit .dzięki za podpowiedź jak połączyć phev z telefonem. Mam jeszcze jedno pytanie. Ostatnio po raz pierwszy próbowałem opcje charge w czasie jazdy po zatrzymaniu na światłach wyczułem zapach spalenizny jak przegrane klocki. Czy u siebie zaobserwowales ten zapach . Próbowałem kilka razy i zawsze to samo zapach spalenizny.
NuMeR - 11-04-2016, 13:11
Chciał bym się dowiedzieć jakie macie spalanie przy używaniu auta tylko na napędzie elektrycznym ? Dom - Praca - Dom mam 50Km i czy na samym elektryku zrobię ten odcinek bez spalania benzyny ? W domu mam Panele Słoneczne to ładował bym auto za darmo. I teraz pytanie czy wydajać rocznie na wachę 12tys/zł ta kasa zostanie w kieszeni czy nie ma o czym mówić. Zakładając ze połowę zaoszczędzę to już będzie sukces. ??
rezon - 11-04-2016, 14:20
NuMeR, zakup PHEVA ze względów ekonomicznych nie ma większego sensu. Popatrz na różnicę ceny i policz ile lat będziesz odrabiał . Panele nie do końca Ci się sprawdzą - musiałbyś mieć aku pewnie z 500Ah, bo panele najlepiej pracują - jak jesteś w pracy . Chyba, że masz tylko nocne zmiany
NuMeR - 11-04-2016, 15:00
Z panelami jesteś trochę do tyłu bo wszedł NetMetering czyli bilansowanie i rozliczanie pół roczne a dodatkowo Taryfy gwarantowane 0,65gr płaca za KW wyprodukowany. Więc nie ma znaczenia kiedy ładuję Teraz mam większą produkcje niż zużywam to można by było to wykorzystać.
jacekk - 11-04-2016, 16:55
Cennikowo to 50 tys. różnicy w stosunku do 2.2 DID i 80 tys. różnicy do benzyny.
80 tys. zł to jest koszt paliwa na około 200 tys. km zakładając, że PHEV wyłączenie na darmowym prądzie. Do tego jeszcze różnica w ubezpieczeniu. Jeśli nie ma preferencyjnych stawek dla PHEV lekko licząc 1.5 tys zł rocznie przez pierwsze lata korzystając z maksymalnych zniżek.
rezon - 11-04-2016, 17:46
NuMeR napisał/a: | Z panelami jesteś trochę do tyłu bo wszedł NetMetering | nie jestem do tyłu. Nie pisałeś nic, że masz instalację on-grid, więc potraktowałem ją jako off-grid. A tam nie ma żadnego bilansowania półrocznego itp. Zresztą to i tak nic nie zmienia w temacie opłacalności zakupu PHEV'a. Szukanie uzasadnienia ekonomicznego tego samochodu za pomocą paneli fotowoltaicznych jest bezsensowne. Pierwsze na co zwróciłem uwagę to różnica w cenie, a później pisałem o panelach. Nawet od diesla oczekiwałbym zwrotu do 4 lat. Ponadto warto zwrócić uwagę na "łatwość" sprzedaży używanych hybryd i tym samym większą utratę wartości.
|
|
|