To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników

Anonymous - 01-03-2007, 08:30

swistak81 napisał/a:
1.Czy do wymiany żarówki w popielniczce trzeba ściągać cały środkowy panel??
To zależy. Można częśćiowo, podważając tylko dolną część konsoli. Jeślli masz uchwyt na napoje, musisz go wymontować i próbować dostać się do tej żarówki od tyłu, sięgając pod konsolę od strony silnika. Żarówka z oprawką jest wsunięta w odpowiedni otworek w blasze. Jeśli jednak rozbierzesz konsolę, będzie zdecydowanie wygodniej.
swistak81 napisał/a:
2.Czy aby dostać się do podświetlenia włącznika tylnej wycieraczki trzeba coś więcej rozbrajać czy tylko wydłubać sam przycisk (jest on wogóle podświetlany?) ?
Musisz wyciągnąć przycisk i go rozebrać.
swistak81 napisał/a:
3.Hmm... skoro popielniczka jest podświetlona to musi być podświetlony i schowek...a u mnie nic i tam nie świeci.Co więcej - szukałem żarówki a nawet szukałem którędy miałoby się tem światło dostawać i nic nie znalazłem. Gdziejest ta żarówka?? (jeśli jest...)
Nie ma. Schowek nie jest podświetlany.
Hugo - 01-03-2007, 09:47

swistak81, jeśli Ci pomogłem to wciśnij mi "pomógł".
harpagan - 01-03-2007, 11:36

Hugo tylko Ty w tym temacie masz taka mozliwosc ;)

[ Dodano: 01-03-2007, 11:39 ]
gregorbu napisał/a:
swistak81 napisał/a:
1.Czy do wymiany żarówki w popielniczce trzeba ściągać cały środkowy panel??
To zależy. Można częśćiowo, podważając tylko dolną część konsoli. Jeślli masz uchwyt na napoje, musisz go wymontować i próbować dostać się do tej żarówki od tyłu, sięgając pod konsolę od strony silnika. Żarówka z oprawką jest wsunięta w odpowiedni otworek w blasze. Jeśli jednak rozbierzesz konsolę, będzie zdecydowanie wygodniej.

O matko co on wymyslil :D
Moim zdaniem zdecdydowanie szybciej "naturalna" metoda

Hugo - 01-03-2007, 11:46

harpagan napisał/a:
Hugo tylko Ty w tym temacie masz taka mozliwosc
Ups ale wyskoczyłem :mrgreen:
Anonymous - 01-03-2007, 13:22

harpagan napisał/a:
Hugo tylko Ty w tym temacie masz taka mozliwosc ;)

Ale i tak hugo zasłużył na punkcik i dałem mu go po prostu w innym moim temacie (w którym również się udzielał...)...

Hugo - 08-03-2007, 23:03

Jestem ciekawy czy ktoś z Was (np. gdy się nudził :wink: ) zamontował sobie podświetlenie jakiegokolwiek przycisku, włącznika tudzież przełącznika, który standardowo nie jest podświetlony? A jak wygląda sprawa podświetlenia popielniczki dla pasażerów siedzących na tylnej kanapie? Jest czy go nie ma? A może ktoś sobie "zrobił"?
Anonymous - 09-03-2007, 08:11

Hugo napisał/a:
A jak wygląda sprawa podświetlenia popielniczki dla pasażerów siedzących na tylnej kanapie? Jest czy go nie ma?
W tylnej popielniczce podświetlenia nie ma.

A pytanie z mojej strony: na jako kolor standardowo jest podświetlany przycisk tylnej wycieraczki? Wstawiłem białą diodę, a przycisk świeci na jasnoniebiesko. :mrgreen:

Hugo - 09-03-2007, 10:30

gregorbu napisał/a:
na jako kolor standardowo jest podświetlany przycisk tylnej wycieraczki? Wstawiłem białą diodę, a przycisk świeci na jasnoniebiesko.
Jak wstawisz niebieską diodę to będzie świecił tak jak powinien.
Anonymous - 25-04-2007, 00:08

Ja właśnie dzisiaj kupiłem czerwone kapturki. Wygląda to ślicznie.Kolor wyszedł taki, jak w audi.Piękna czerwień.Nawet zegarek zrobiłem czerwony :) Namęczyłem się tylko przy rozkręcaniu konsoli środkowej. Bardzo niewygodne dojście do "zatrzasków". Czy ktoś z was wymieniał może żarówkę w konsoli do szyberdachu na podsufitce? Bo tam też chciałbym uzyskać czerwony kolor,a nie mam pomysłu jak się tam dostać. :idea:
Krzyzak - 25-04-2007, 09:47

a jaki miales wczesniej kolor??? - bo ja wlasnie usuwam z Colta wymysly poprzedniego wlasciciela: zegary juz wymienilem (byly niebieskie i strasznie oczoj...bne); pozostaly mi jeszcze niebieskie wlaczniki i czerwone pokretla - chetnie sie wymienie, bo mnie akurat czerwone strasznie wk..ia i meczy oczy - pod warunkiem, ze masz zielone zaroweczki na wymiane (ew. same zielone kapturki - bo u mnie powkladal diody i musze wymienic na zarowke + kapturek - swieci to duuuzo mocniej niz dioda).
Anonymous - 25-04-2007, 19:56

Dobrze że mówisz, bo ja mam właśnie żarówki z kapturkami i zastanawiałem się nad zakupem diod(myślałem,że świecą lepiej).Stare oświetlenie - żarówki białe+niebieskie kapturki,co dawało białe podświetlenie:)
Krzyzak - 25-04-2007, 20:31

mozliwe, ze kwestia jest jaka to dioda, bo wiem, ze sa przeciez konstrukcje flux i tego typu o wiekszej mocy swiecenia, jak i diody luxeon o ogromnej mocy swiecenia; rozniez kat rozsylu swiatla jest tu wazny
Anonymous - 02-05-2007, 18:29

A czy przy elektrycznych szybach jest podświetlenie przycisku do opuszczania szyby ? i czy w panelu do otwierania szyberdachu(elektryczny) jest podświetlenie ? Mi sie tam nic nie swieci i nie wiem czy mam rozkręcać.
Anonymous - 03-05-2007, 10:56

szyberdachu nie mam więc nie wiem, jeśi chodzi o przyciski.. nie ma możiwości żeby się tam cos świeciło
Anonymous - 25-06-2007, 22:41

wymienialem zarowki pod konsola szlak by trafil linke ale sie udalo tylko mnie zdziwila popielniczka gdzie i jak wymienic