Galant - Ogólne - [EA5A/W 2.5] Realne koszty związane z zakupem EA5W.
bbandi - 16-01-2014, 02:15
arturj123 napisał/a: | londolut napisał/a: | Staram się rękami i nogami bronić przed Niemcami, Francuzami, Włochami a na ropę mam alergię |
|
Ale Saaba rozważał a to łopel
bialyjayz - 16-01-2014, 02:31
bbandi napisał/a: | londolut, - pewnie się zaśmiejesz ale..ja bym do 20K popatrzył na na Laguny II w kombi, za te kase masz auto z 2006 roku po FL (sporo rzeczy poprawili), niezłe wyposażenie i zero rdzy.
Mi się podoba Laguna III 2.0T ale 30K trzeba wyłożyć za ładną z 2007. |
co prawda nigdy nie byłem w posiadaniu francuza ale wszyscy moi znajomi widzę jak ładują w nie kasę, nie chodzi mi tutaj o silniki( wyjątkiem 19dci) ale podzespoły można by rzec chińskiej jakości. Wiele bajerów, mnóstwo elektroniki gdzie połowa zaraz przestanie działać. Bo przepraszam bardzo, ale 2007 rok za 30 tys ? ? ? Samo mówi za siebie, że w dobrej jakości materiały raczej to wyposażone nie jest. Gdzie znajdziesz niemca 2007 czy japońca za takie pieniądze? Oczywiście mowa o autach nie trupach.
bbandi - 16-01-2014, 02:54
bialyjayz napisał/a: | Samo mówi za siebie, że w dobrej jakości materiały raczej to wyposażone nie jest. Gdzie znajdziesz niemca 2007 czy japońca za takie pieniądze? Oczywiście mowa o autach nie trupach. |
Kupisz bete za 50K a i tak bedziesz ładował chińszczyzne bo za oryginalny wahacz nie dasz 3K w ASO. Takie są realia a o Lagunie III gen poczytaj sobie opinie bo ludzie się pozytywnie wypowiadają, cene może trochę zaniżyłem ale tak z 35k i coś by znalazł.
bialyjayz - 16-01-2014, 03:03
bbandi napisał/a: | Kupisz bete za 40K a i tak bedziesz ładował chińszczyzne bo za oryginalny wahacz nie dasz 3K w ASO. Takie są realia a o Lagunie III gen poczytaj sobie opinie bo ludzie się pozytywnie wypowiadają, cene może trochę zaniżyłem ale tak z 35k i coś by znalazł. |
ok tylko przypominam, że rozmawiamy o aucie 6-7 letnim Poczekajmy na opinie ludzi jak auto osiągnie 10-12 lat. Ciekawe jaka będzie przeważała ? Niestety terazniejsze Renault to już nie te same z lat 80 i początku 90. Przypominam o tym, bo autor ma zamiar chwile jednak pojezdzić, a nie czekać w kolejkach do warsztatów.
Hugo - 16-01-2014, 07:50
Owczar napisał/a: | podeśłij foto gdzie to dokleić, przetestuję | W wyżej wklejonym przeze mnie temacie, pierwszy post od góry kolegi sampler, ostatnie zdjęcie. Owczar napisał/a: | Ale komfort na wielki - | Co ciekawe to nie, mam porównanie i naprawdę nie ma jakiejś ogromnej różnicy na minus po obniżeniu jeśli chodzi o komfort. arturj123 napisał/a: | Jedynym problemem jaki może Ci się pojawić (choć nie musi) to tak jak u Juiceman - drgania z półosi | No niestety u mnie też to jest, obecnie mam standardowe sprężyny i nic nie wibruje.
radek8622 - 16-01-2014, 08:32
[/quote]Jestem tego samego zdania . Powiem tak , sporo siedzę w "nowej" motoryzacji i widzę jakie mamy obecnie "buble" auta max na 3-4 lata . Strach pomyśleć co kupić po Mitsubishi jak nadejdzie ten dzień . Auto oczywiście ma swoje wady jak każde inne wiadomo , ale cenie je za bezawaryjność Rdza to norma prawie w każdym Japończyku i trzeba z tym sie uporać lub walczyć niestety . Pamiętajcie szanujcie to co pozostało , bo takich aut już nie produkują , szkoda .[/quote]
Jeździłem wcześniej carismą ale galant bez porównania.W ogóle jego stylistyka,wygląd.. ludzie to auto produkcja lata 90' 96 rok w górę wyprzedzało swoją epokę stylistyczną o lata... w dzisiejszych czasach wieeele aut japońskich jak i innych są nie udolnie stylizowane poprostu jak by nieudacznik projektował,naszpikowane elektroniką i tandetnymi częściami bo liczą się koszta,czas,ilość jak najtańszym kosztem jakości.Auto które ma w moim przypadku z roku 98' 16lat auto!!!! nie wierzę że któreś z tych nowych szmelców wytrzyma tyle lat i będzie tak zachowane.Wiadomo jak każde auto ma wady i zalety,nie ma rzeczy idealnych jeśli kupujesz to auto to powinieneś wiedzieć co kupujesz jedni chwalą sobie bezawaryjność,wygląd inne rzeczy mnie ogólnie on odpowiada w 100% choć bym miał w niego włożyć 5000tys co jest nie racjonalne w stosunku do wieku i ceny auta to to zrobię bo uważam że to auto jest tego warte.JAPAN RULES!!!
Krzyzak - 16-01-2014, 08:34
Owczar napisał/a: | prowadzenie to jakaś porażka | rozwiń temat
miałem okazję jechać np. a6 szwagra czy mercem ML i prowadzi się podobnie - on po przesiadce z bmw 320 był zachwycony prowadzeniem tego auta a jak dla mnie nic nadzwyczajnego - Galant jeździ tak samo
sampler - 16-01-2014, 08:43
Owczar napisał/a: | sampler napisał/a: | Koszty napraw? Galant to pikus. Beemka pusci was z torbami 2x szybciej. |
W ciągu tych lat wydałem na utrzymanie galanta 2x więcej niż brat na BMW. Rdza? Jedynie tylna listwa pod klapą koroduje. Podwozie w idealnym stanie. Rdzewieją przeważnie rozbitki. |
ja mam inne doswiadczenia wrecz odwrotne. Na 4 beemki zadna nie byla bezawaryjna. E39 4.4 V8 full opcja: wymiana silnika 1x, strzal chlodnicy 2x (ogolnie b slaby uklad chlodzenia) b awaryjna elektronika ktorej serwis pochlonął majątek ; 2 szt E39 525 TDS: przegrzanie silnika standart (wiskoza) do tego wymiana pomp wtryskowych bo nie odpala na cieplym. No i E46 2.0 td4: turbo, dolot, walka z szyną CR która można diagnozować tylko w serwisie.
Rdza tylnej klapy w e39 to standart, podloga rowniez zgnita a auto kupione w polskim salonie.
Acha mondeo 96 do galanta nawet sie nie umywa. Wyciszenie jest slabsze ale mondeo ma glosny silnik ktory zaglusza wiaterek pozornie dajac lepsze wrazenie.
Podsumowując e39 na pewno jest lepsza od galanta ale nie jest taka super juz chyba lepiej wziac audi A6 C5. Co do mondeo bo model 96 to nie konkurent dla Galanta jest jeden fajny model ST220 od 2000r ale ma tez swoje bolaczki jak kazde auto.
Fragu - 16-01-2014, 08:58
Ja tylko napiszę, że mój tłumikarz po jeździe Galantem chciał mi oddawać swoje E46 320d '03. Mówił, że raz to do gala po prostu nie jedzie, dwa że wydał już kupe kasy w serwis, a ciągle coś się dzieje.
Każde auto ma swoje bolączki
robertdg - 16-01-2014, 09:00
Może i Galant jest głośny, ale najlepsze porównanie mieć z nowszym autem o podobnych parametrach silnika, napędu, zawieszenia.
Jakiś czs temu Galantem zrobiłem trase koło 1000km, na autobahnie od 140-180km/h zależnie od warunków, pare dni później dali mi Passata 2005rok, podobna trasa, i muszę przyznać, że wolę szum wiatru w Galancie niż uciązliwą pracę silnika w VW, wiem, że różnica segementu, ale każdy jest podatny na inne progi uciążliwości drogowej Ja nie lubie gdy silnik stara się do mnie przemawiać w formie "bo zaraz puszcze korbe bokiem"
Tak dla uzupełnienia, na polskiej autostradzie jak leci się 140km/h to w sumie Passat wypada optymalnie, ale to już jest cieńka granica
Krzyzak - 16-01-2014, 09:02
bbandi napisał/a: | Laguny II | zwana królową lawet
jak się pojawiły na rynku to u nas w pracy kupowali - niektóre już po 2 tygodniach kończyły na lawecie
WreX - 16-01-2014, 09:36
bbandi napisał/a: | londolut, - pewnie się zaśmiejesz ale..ja bym do 20K popatrzył na na Laguny II w kombi, za te kase masz auto z 2006 roku po FL (sporo rzeczy poprawili), niezłe wyposażenie i zero rdzy.
Mi się podoba Laguna III 2.0T ale 30K trzeba wyłożyć za ładną z 2007. |
Zdrajca
arturj123 napisał/a: | Możesz wierzyć lub nie, nie odczułem różnicy. Nigdy nie zamierzam wrócić do OEM sprężyn.
|
Ja mam podobnie jak zmieniam z 215/45/17 na zimówki na 15... też rzekomo komfort się obniża i w ogóle powinno być tragicznie... co prawda pewnie odczuje jakoś bardziej jak zima przejdzie ale poza gorszą przyczepnością to nie widzę za mocno różnic... a no i jest pewien wielki komfort zimówek... brak obaw że pogne alusy czy w ogóle felgi...
Owczar - 16-01-2014, 09:48
Krzyzak napisał/a: | rozwiń temat
miałem okazję jechać np. a6 szwagra czy mercem ML i prowadzi się podobnie - on po przesiadce z bmw 320 był zachwycony prowadzeniem tego auta a jak dla mnie nic nadzwyczajnego - Galant jeździ tak samo |
Przy prędkościach powyżej 160km/h przy umiarkowanym wietrze auto prowadzi się niepewnie. Brakuje tutaj ewidentnie serwotronica. Przy dużym wietrze jest tragedia.
sampler napisał/a: | ja mam inne doswiadczenia wrecz odwrotne. Na 4 beemki zadna nie byla bezawaryjna. E39 4.4 V8 full opcja: wymiana silnika 1x, strzal chlodnicy 2x (ogolnie b slaby uklad chlodzenia) b awaryjna elektronika ktorej serwis pochlonął majątek ; 2 szt E39 525 TDS: przegrzanie silnika standart (wiskoza) do tego wymiana pomp wtryskowych bo nie odpala na cieplym. No i E46 2.0 td4: turbo, dolot, walka z szyną CR która można diagnozować tylko w serwisie. |
Tak w E39 TDS głowica i pompa to standard- brat to też przerabiał. Ale po naprawie jeździ już 4 lata. Ale to najgorszy silnik w tym aucie i jak mamy go porównywać do najgorszego w galancie to i tak jest dużo lepiej. W moim dieslu 3 razy zmieniałem uszczelkę pod głowicą, spawałem głowicę i czego ja w nim jeszcze nie naprawiałem.
sampler napisał/a: | Acha mondeo 96 do galanta nawet sie nie umywa. Wyciszenie jest slabsze ale mondeo ma glosny silnik ktory zaglusza wiaterek pozornie dajac lepsze wrazenie. |
Porównałem go tylko pod kątem hałasu w kabinie. Reszta to porażka.
Ja nie twierdzę, że galant jest najgoszy, zły itd. Ale jak już pisałem, jego największa wada to podatność na korozję. Można naprawić mechanikę, ale walka z rudą to jak walka z wiatrakami. Przedłużamy tylko życie auta...
Marcino - 16-01-2014, 09:51
Hugo napisał/a: | Baa... znajdź takie drugie auto V6 2.5L które potrafi Ci spalić mniej jak 10L/100km LPG. |
W trasie z lekką nogą...:)
[ Dodano: 16-01-2014, 09:57 ]
Owczar napisał/a: | jego największa wada to podatność na korozję |
Niestety prawda... moj szwagier fan marki VW... jak pokazywał mojego galnata kolegom to tak..powiedzieli, w środku jak na 17 lat japonia, czyli wszytko fajne miekkie, na miejscu, ale na zewnątrz to porażka... bo rdzewieje.
Hugo - 16-01-2014, 10:32
Owczar napisał/a: | Przy dużym wietrze jest tragedia. | Zgadzam się, nadwozie się buja jak mocno wieje wiatr. Jakoś w innych autach (podobnej wielkości, np. Mazda 626) tego nie zauważyłem. Na obniżonym zawieszeniu jest jednak prawie OK. Marcino napisał/a: | W trasie z lekką nogą...:) | Nie ja to napisałem, nie mam LPG i chyba nie będę miał, bo benzyny w trasie spala 7-8 l/100 km
|
|
|