Sport - Inne - Piłka ręczna
Marcin-Krak - 04-02-2007, 19:31
Niestety prawda jest taka, że to nie Niemcy wygrali, ale MY przegraliśmy
Szkoda - bo była duuuuuża szansa na złoto.
Widzę że nie tylko ja pomyślałem że przypomina się finał siatkarzy
igi - 04-02-2007, 19:44
no i niestety przegrana
Szkoda bo mogli wygrać
Ale zgadzam się z tym co powiedział trener:
"Przegralismy ten mecz w naszych glowach" - podobnie jak nasi siatkarze
Ale wielkie wielkie brawo i szacunek dla tych chłopaków
Ehhh gdyby tak nasi kopacze poszli w ich ślady
McDoune - 04-02-2007, 20:42
Wiecie co,strasznie mnie już wku**ia ta nasza mentalność. Kolejna drużyna tak się podjarała że jest srebro, że nawet nie spróbowali powalczyć o złoto. Jeden jedyny zawodnik w wywiadach pomeczowych miał odwagę się przyznać i przeprosić za fatalną grę, reszta zadowolona z siebie tuż po przegranym mistrzostwie Nawet trener przyznał że przegrali ten finał w głowach. Może jednak warto dopuścić psychologów do pracy z naszymi zespołami ??
Marcin-Krak - 05-02-2007, 00:24
McDoune napisał/a: | Może jednak warto dopuścić psychologów do pracy z naszymi zespołami ?? |
Z tego co słyszałem to akurat w tej drużynie jest psycholog. Poza tym wszyscy mówili że Wenta oprócz tego że dobrym trenerem jest - to że jest też sietnym psychologiem.
Faktem jest że jakoś ta mentalność zwycięzcy nie jest naszą narodową cechą.
McDoune - 05-02-2007, 00:26
Cytat: | Faktem jest że jakoś ta mentalność zwycięzcy nie jest naszą narodową cechą. |
delikatnie napisana, to jest nasza pięta achillesowa
Marcin-Krak - 05-02-2007, 00:42
Sorki za małe OT
McDoune, kończ studia - pisz pracę jak Aleksandra Kwaśniewska o psychologii sportu i nie idź do tańca z gwiazdami (jak ona) - tylko zajmij się Polskimi sportowcami
McDoune - 05-02-2007, 00:46
Marcin-Krak napisał/a: | McDoune, kończ studia - pisz pracę jak Aleksandra Kwaśniewska o psychologii sportu i nie idź do tańca z gwiazdami (jak ona) - tylko zajmij się Polskimi sportowcami |
wiesz kiedy na polskich sportowców można spojrzeć z przymrużeniem oka ??
Marcin-Krak - 05-02-2007, 00:59
McDoune napisał/a: | wiesz kiedy na polskich sportowców można spojrzeć z przymrużeniem oka ?? |
nie wiem - jesli to nic strasznego - chętnie się dowiem
McDoune - 05-02-2007, 01:01
Marcin-Krak napisał/a: | McDoune napisał/a:
wiesz kiedy na polskich sportowców można spojrzeć z przymrużeniem oka ??
nie wiem - jesli to nic strasznego - chętnie się dowiem |
kiedy synchronizujesz muszkę ze szczerbinką
a tak serio to na prawdę, oczekiwania były duże i kolejny finał oddany bez walki mnie wku***ł
Marcin-Krak - 05-02-2007, 01:09
McDoune napisał/a: | kolejny finał oddany bez walki |
Mimo wszystko się nie zgodzę - walczyli - ale nie umieli wygrać sami ze sobą. Presja naszego najwyżeszego na trybunach ICH chyba sparaliżowała
McDoune - 05-02-2007, 01:14
Cytat: | Mimo wszystko się nie zgodzę - walczyli - ale nie umieli wygrać sami ze sobą. Presja naszego najwyżeszego na trybunach ICH chyba sparaliżowała |
to ja się nie zgodze
NIE WALCZYLI
i tylko to mam im za złe, gdyby przegrali po walce byłoby ok, to sport zdarza się. ale ani oni, ani siatkarze w finale nawet nie starali się nawiązać walki i to mnie strasznie dołuje
Marcin-Krak - 05-02-2007, 01:19
McDoune napisał/a: | NIE WALCZYLI |
czy gdyby nie walczyli - zdołaliby dojść Niemców koło 50 minuty dojśc Niemców na 1 punkt
Przegrali bo za łatwo tracili piłki - moim zdaniem powody są dwa:
1. byli kompletnie zestresowani
2. ta grypa czy jakiś inny wirus dały o sobie znać w finale
McDoune - 05-02-2007, 01:21
Marcin-Krak napisał/a: |
czy gdyby nie walczyli - zdołaliby dojść Niemców koło 50 minuty dojśc Niemców na 1 punkt
Przegrali bo za łatwo tracili piłki - moim zdaniem powody są dwa: |
tak bo niemcy też byli ciency jak przysłowiowa du*a węża
Marcin-Krak napisał/a: | 2. ta grypa czy jakiś inny wirus dały o sobie znać w finale |
Nie no jasne, najważniejszy mecz życia... może jeszcze Krystyna z gazowni dzwoniła
akbi - 05-02-2007, 09:27
eeee, narzekacie ... właśnie problem uważam, że się bierze przez takie podejście.
Zdobyli srebrny medal Mistrzostw Świata i za to im chwała.
Nie wygrali, bo byli sparaliżowani, popełnili mnóstwo błędów, ale samej chęci walki odmówić im nie można.
W Polsce jest tak, że generalnie jest mało znaczących sukcesów sportowych i jeśli już ktoś (lub jakaś drużyna) się nagle wybija, to natychmiast robi się z nich bohaterów narodowych, nawet gdy nie skończą się jeszcze zawody (MŚ w siatkówce i ręcznej tak samo).
Odrazu wszyscy chcą wszystko o wszystkich wiedzieć, wywiady z rodzinami, pierwszymi trenerami, nauczycielami ... itd
... to tak odnośnie naszej mentalności, niemniej jednak walka o Tytuł na pewno jest ogromnym przeżyciem, co było też widać we wczorajszym finale u Niemców, którzy też generalnie grali bardzo słabo.
Anonymous - 05-02-2007, 10:30
Jeżeli chodzi o szczęście to sprzyja ono lepszym i choć niemiaszki grali słabo to i tak byli od nas lepsi!
Nie ma co wyrywać włosów z głów. srebro to i tak bardzo dobre historyczne osiągnięcie. Nie zapominajcie, że nikt nie interesował się tą ekipą jak grali w fazie grupowej...
|
|
|