To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Piłka ręczna

Marcin-Krak - 04-02-2007, 19:31

Niestety prawda jest taka, że to nie Niemcy wygrali, ale MY przegraliśmy :cry:
Szkoda - bo była duuuuuża szansa na złoto.

Widzę że nie tylko ja pomyślałem że przypomina się finał siatkarzy :roll:

igi - 04-02-2007, 19:44

no i niestety przegrana :(

Szkoda bo mogli wygrać

Ale zgadzam się z tym co powiedział trener:

"Przegralismy ten mecz w naszych glowach" - podobnie jak nasi siatkarze

Ale wielkie wielkie brawo i szacunek dla tych chłopaków :)

Ehhh gdyby tak nasi kopacze poszli w ich ślady :roll: :D

McDoune - 04-02-2007, 20:42

Wiecie co,strasznie mnie już wku**ia ta nasza mentalność. Kolejna drużyna tak się podjarała że jest srebro, że nawet nie spróbowali powalczyć o złoto. Jeden jedyny zawodnik w wywiadach pomeczowych miał odwagę się przyznać i przeprosić za fatalną grę, reszta zadowolona z siebie tuż po przegranym mistrzostwie :evil: Nawet trener przyznał że przegrali ten finał w głowach. Może jednak warto dopuścić psychologów do pracy z naszymi zespołami ??
Marcin-Krak - 05-02-2007, 00:24

McDoune napisał/a:
Może jednak warto dopuścić psychologów do pracy z naszymi zespołami ??

:wink:
Z tego co słyszałem to akurat w tej drużynie jest psycholog. Poza tym wszyscy mówili że Wenta oprócz tego że dobrym trenerem jest - to że jest też sietnym psychologiem.

Faktem jest że jakoś ta mentalność zwycięzcy nie jest naszą narodową cechą.

McDoune - 05-02-2007, 00:26

Cytat:
Faktem jest że jakoś ta mentalność zwycięzcy nie jest naszą narodową cechą.

delikatnie napisana, to jest nasza pięta achillesowa :evil:

Marcin-Krak - 05-02-2007, 00:42

Sorki za małe OT :wink:
McDoune, kończ studia - pisz pracę jak Aleksandra Kwaśniewska o psychologii sportu i nie idź do tańca z gwiazdami (jak ona) - tylko zajmij się Polskimi sportowcami :mrgreen:

McDoune - 05-02-2007, 00:46

Marcin-Krak napisał/a:
McDoune, kończ studia - pisz pracę jak Aleksandra Kwaśniewska o psychologii sportu i nie idź do tańca z gwiazdami (jak ona) - tylko zajmij się Polskimi sportowcami :mrgreen:

wiesz kiedy na polskich sportowców można spojrzeć z przymrużeniem oka ??

Marcin-Krak - 05-02-2007, 00:59

McDoune napisał/a:

nie wiem - jesli to nic strasznego - chętnie się dowiem :D

McDoune - 05-02-2007, 01:01

Marcin-Krak napisał/a:
McDoune napisał/a:

nie wiem - jesli to nic strasznego - chętnie się dowiem :D

kiedy synchronizujesz muszkę ze szczerbinką :mrgreen:

a tak serio to na prawdę, oczekiwania były duże i kolejny finał oddany bez walki mnie wku***ł :evil:

Marcin-Krak - 05-02-2007, 01:09

McDoune napisał/a:
kolejny finał oddany bez walki

Mimo wszystko się nie zgodzę - walczyli - ale nie umieli wygrać sami ze sobą. Presja naszego najwyżeszego na trybunach ICH chyba sparaliżowała :wink:

McDoune - 05-02-2007, 01:14

Cytat:
Mimo wszystko się nie zgodzę - walczyli - ale nie umieli wygrać sami ze sobą. Presja naszego najwyżeszego na trybunach ICH chyba sparaliżowała

to ja się nie zgodze

NIE WALCZYLI

i tylko to mam im za złe, gdyby przegrali po walce byłoby ok, to sport zdarza się. ale ani oni, ani siatkarze w finale nawet nie starali się nawiązać walki i to mnie strasznie dołuje :evil:

Marcin-Krak - 05-02-2007, 01:19

McDoune napisał/a:
NIE WALCZYLI

czy gdyby nie walczyli - zdołaliby dojść Niemców koło 50 minuty dojśc Niemców na 1 punkt :?:
Przegrali bo za łatwo tracili piłki - moim zdaniem powody są dwa:
1. byli kompletnie zestresowani
2. ta grypa czy jakiś inny wirus dały o sobie znać w finale

McDoune - 05-02-2007, 01:21

Marcin-Krak napisał/a:

czy gdyby nie walczyli - zdołaliby dojść Niemców koło 50 minuty dojśc Niemców na 1 punkt :?:
Przegrali bo za łatwo tracili piłki - moim zdaniem powody są dwa:

tak bo niemcy też byli ciency jak przysłowiowa du*a węża :evil:

Marcin-Krak napisał/a:
2. ta grypa czy jakiś inny wirus dały o sobie znać w finale

Nie no jasne, najważniejszy mecz życia... :? może jeszcze Krystyna z gazowni dzwoniła

akbi - 05-02-2007, 09:27

eeee, narzekacie ... właśnie problem uważam, że się bierze przez takie podejście.
Zdobyli srebrny medal Mistrzostw Świata i za to im chwała.
Nie wygrali, bo byli sparaliżowani, popełnili mnóstwo błędów, ale samej chęci walki odmówić im nie można.
W Polsce jest tak, że generalnie jest mało znaczących sukcesów sportowych i jeśli już ktoś (lub jakaś drużyna) się nagle wybija, to natychmiast robi się z nich bohaterów narodowych, nawet gdy nie skończą się jeszcze zawody (MŚ w siatkówce i ręcznej tak samo).
Odrazu wszyscy chcą wszystko o wszystkich wiedzieć, wywiady z rodzinami, pierwszymi trenerami, nauczycielami ... itd
... to tak odnośnie naszej mentalności, niemniej jednak walka o Tytuł na pewno jest ogromnym przeżyciem, co było też widać we wczorajszym finale u Niemców, którzy też generalnie grali bardzo słabo.

Anonymous - 05-02-2007, 10:30

Jeżeli chodzi o szczęście to sprzyja ono lepszym i choć niemiaszki grali słabo to i tak byli od nas lepsi!
Nie ma co wyrywać włosów z głów. srebro to i tak bardzo dobre historyczne osiągnięcie. Nie zapominajcie, że nikt nie interesował się tą ekipą jak grali w fazie grupowej...