To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wszyc i jego V6 czyli kolejna reaktywacja

Wszyc - 05-04-2014, 13:14

k@rol napisał/a:
Masakra wszystko zapewne pięknie ukryte pod "konserwacją"

Dokładnie na grubo konserwą ;)

szpala85 napisał/a:
taka prawda .... ale powiem ci że twardy jesteś i uparty .... bo ja osobiście już nie mogę patrzeć na E5x

Szczerze wiesz ja kocham stylistykę samochodów tamtych lat nawet jak bym miał nie zliczony budżet to bym nic nowszego pewnie nie kupił ;) a jak włożę w niego chodź by 1/8 kasy jaką bym musiał wydać na porządne auto to będzie już śliczny i jak nowy :)

Ja robię wszystko sam więc też inaczej. Koszty remontu całego tyłu w E5 dla mnie to:

Blacha: 70zł
Drut: 90zł
CO2: 20zł

I pozostałe pierdółki jak: tarcze szlifierskie, tarcze do cięcia, czasem cynk w spray w jakieś miejsca miedzy blachami gdzie będę " zamykał profil" a wiem że lakier zejdzie od temp spawania, reaktywny, akryl, epoksyd, masa uszczelniająca.

Będę szczery mnie bardziej wymiana opon by bolała po kieszeni niż podłużnic ;)

mkm - 05-04-2014, 16:55

Wszyc napisał/a:
Będę szczery mnie bardziej wymiana opon by bolała po kieszeni niż podłużnic ;)

Chciałem coś napisać, ale ugryzłem się w klawiaturę :roll:
Powodzenia :wink:

rosomak1983 - 05-04-2014, 18:29

Zeby kupowac tego gala bez zobaczenia wczesniej na kanale trzeba byc wariatem :P :P :P
wojtas - 05-04-2014, 22:57

Przecież Krzychu jest wariantem, zmien diagniostę i nie tykaj dopóty się nie złamie. :P
Wszyc - 05-04-2014, 23:09

rosomak1983 napisał/a:
Zeby kupowac tego gala bez zobaczenia wczesniej na kanale trzeba byc wariatem

A co tu oglądać każdy jeden taki sam wariatem jest ten który kupuje 20 lata i liczy na to że nie ma pół auta do wymiany ;)

I nie uwierzę w żadne komentarze w tej kwestii ;) że są perełki... widze na zlotach te perełki wywoskowane umyte śliczne a od dołu syf i tak można się ze mną nie zgadzać to tylko moje zdanie osobiste ;)

mkm - 06-04-2014, 12:45

Nie Wszyc, zastanawiające jest jak osoba, którą pisze, że mniej ją kosztuje wymiana podłużnic niż opon i uważa się za spawacza nie potrafi zdiagnozować stanu blacharskiego i zostaje odesłana przez diagnostę :roll:
Lekki obciach nie? :wink:

rosomak1983 - 06-04-2014, 13:44

Wszyc napisał/a:
wariatem jest ten który kupuje 20 lata i liczy na to że nie ma pół auta do wymiany ;)

niekoniecznie :D Po prostu trzeba umiec sprawdzic sobie auto przed zakupem. :P Wszystkiego sie nie da ale wazniejsze rzeczy wrecz nalezy.

Wszyc - 06-04-2014, 13:48

Aaaa o to Ci chodzi :P Gome nie skumałem... może i obciach ale nie zaglądałem pod niego od kupna pojechałem kupiłem i wróciłem i jeżdżę bez ruszania czego kol wiek do teraz.

Jak przyjechałem do Będzina moje założenie było tylko takie jeżeli dojedzie z powrotem do Gdyni bez przygód to już jest fajnie, to E5 w końcu jak będę jechał na ogólnopolski to będzie najbardziej emocjonujący moment w tym roku.. czy dojadę i tu nie chodzi o stan nawet ja nie ufam wszystkiemu co ma znaczek 3 diamentów ;) ( ale są ładne co poradzę :D "in love" )

Kolejna sprawa to nie mam jak czego kol wiek zrobić w garażu, nie mam prądu odłączyli bo rachunek na 1tyś zł za 2 miechy ( wszystkie garaże pod jeden licznik a z pierwszego w rzędzie wspólnota brała prąd na remont elewacji całego bloku obok ) więc mam teraz przeboje w tej kwestii i w dodatku mój garaż wygląda tak:

Ani przejść ani wejść.

Więc przy E54A nie będę robił nic z silnikiem czy budą do zimy. Dostanie nowy rozrząd i olej i ma jeździć jak nie do jeździ do zimy będzie na graty.

Wszyc - 06-04-2014, 13:53

rosomak1983 napisał/a:
niekoniecznie Po prostu trzeba umiec sprawdzic sobie auto przed zakupem. Wszystkiego sie nie da ale wazniejsze rzeczy wrecz nalezy.

Czy to Ty miałeś E88A które teraz ma Wojtek? czy to inny?

Co z żółtym galantem Twoim :P kurde sam wiesz jak jest nie jest pytanie czy jest zgnity samochód tylko pytanie gdzie. Ja nie wierze w po prostu w perełki nie mam podstaw może i uznacie to za głupie ale jak ja podjąłem decyzje że kupie drugie E5 sobie to było automatycznie dla mnie pogodzenie się z tym że mam pół auta do przeszczepu ;)

Sam k@rol pewnie pamięta jak brałem od niego auto to mówiłem mu że go rozbiore na zime do roboty i zrobie zdjęcia to sam będzie w szoku jak zobaczy czym jeździł ;) Coś takiego walnąłem albo o podobnym kontekście jak bym wlazł pod niego i zobaczył że jest zdrowy to dopiero bym przeżył zawał serca.

rosomak1983 - 06-04-2014, 14:10

Wszyc napisał/a:
Czy to Ty miałeś E88A które teraz ma Wojtek? czy to inny?

inny :D Jak kupiłem byłego Madmaxa jezdzi do dzis.

Wszyc napisał/a:
Co z żółtym galantem Twoim :P

Wiesz za te cene to normalnie nie wypadało ciagnac własciciela na kanał czy sciagac wykładzine bo w zasadzie od dołu zle nie wygladało wcale poza progami. :P A jako tako przeglad by przeszedł ale za duzo roboty a i tak by tego nikt nie docenił pózniej.

A jak kupowalem E88A byłem na kanale i szarpakach. :wink:

Wszyc - 06-04-2014, 14:28

Zaczynamy na złą droge schodzić z tekstami bo zaczyna wychodzić że k@rol nie dbał czy coś :? a to nie prawda

Auto nie dość że serwisowane co roku do 2005 roku wszystko odnotowane. Do tego każda naprawa jaką tylko robił spisana o każdą pierdółkę dbał zaczęło coś rdzewieć do razu było robione i po robocie wyglądało cacy wszystko wiem jak się robi żaden blacharz nie poświeci Ci tyle czasu żeby to wszystko było zrobione na następne 20lat bo po pierwsze po co po drugie za dużo czasu nie stać Cie skoro masz takie auto dalej ;)

Ja czasem mam wrażenie że jestem w innym klubie i każdy wybiela swój samochód :? byłem na zlotach i widziałem co widziałem więc po co to cała szopa :?

Zdecydowanie Pomorski Region jest bardziej wyluzowany i zdystansowany dobrze że u nas nie ma takiego spięcia o wszystko :?

fj_mike - 06-04-2014, 14:45

Wszyc napisał/a:
Zdecydowanie Pomorski Region jest bardziej wyluzowany i zdystansowany dobrze że u nas nie ma takiego spięcia o wszystko

No ba :mrgreen:

robertdg - 06-04-2014, 15:09

Loozaki :P
rosomak1983 - 07-04-2014, 03:18

Wszyc napisał/a:
że u nas nie ma takiego spięcia o wszystko :?

Dziwne ze tu widzisz spiecia jakies... Nic takiego nie zauwazam. Niektorzy z pomorskiego jakos nadwrazliwi chyba sa. :P

Marcino - 07-04-2014, 08:43

fj_mike napisał/a:
Wszyc napisał/a:
Zdecydowanie Pomorski Region jest bardziej wyluzowany i zdystansowany dobrze że u nas nie ma takiego spięcia o wszystko

No ba :mrgreen:

Nie ma o co.... moj EA też do ideału nie należy, na spoty nie jezdzę to mi nie wstyd...... hehe