Nasze Miśki - Trzeci w karierze, drugi na podwórku :) ELW
Owczar - 25-09-2015, 23:42
Jako kabinowy będzie ok. Ja kupiłem bo żadnego innego nie było zmieniłem na k&n mimo iż jestem przeciwnikiem tego typu rozwiązań sama wkładka zrobiła dobre wrażenie.
Oleju zawsze biorę Mann lub knecht. Galant je lubi
booohal - 27-09-2015, 20:30
Płyn do skrzyni już czeka. Do tego w piątek odebrałem ori filtr Hyundaia od Malika.
Dzisiaj świeczki, kopułka i palec, olej, filtr powietrza.
Ten misiek za każdym razem mnie zaskakuje 80% śrubek ma ori galwanizację. Gdzie nie zajrzę to stan jest niesamowity. Widać ile ori kopułka miała jeszcze grafitu...
Ten tańszy palec BP jest bardzo bliski oryginału. EPS ma sporo dłuższe te wąsy (brałem go do sedana bo wtedy nie było tego tańszego palca BP)
Jakieś fotki:
Hugo - 27-09-2015, 21:00
Skąd wykręciłeś te śruby trzymane na dłoni?
mkm - 27-09-2015, 21:05
booohal napisał/a: |
Ten misiek za każdym razem mnie zaskakuje 80% śrubek ma ori galwanizację. Gdzie nie zajrzę to stan jest niesamowity. |
O kurczę... To przy Coltach byś zwariował.
Jeszcze minimum 10lat starsze (CA) nie wspominając juz dziadka c50
booohal - 27-09-2015, 21:16
Hugo napisał/a: | Skąd wykręciłeś te śruby trzymane na dłoni? |
Te są akurat z mocowania przepustnicy z kolektorem. Ale wsadzałem łeb gdzie się da i praktycznie wszędzie galwanizacja
mkm napisał/a: | O kurczę... To przy Coltach byś zwariował.
Jeszcze minimum 10lat starsze (CA) nie wspominając juz dziadka c50 |
Może kiedyś mi odbije
Hugo - 27-09-2015, 22:38
booohal napisał/a: | Te są akurat z mocowania przepustnicy z kolektorem | W każdym EA takie są
booohal - 27-09-2015, 22:44
Dlatego napisałem ''te są akurat...''
booohal - 02-10-2015, 18:55
W sedanie po nagrzaniu wskazówka od temperatury jest niemal idealnie poziomo. W kombiaku tak z 1,2 mm poniżej.
Dlatego:
Hugo - 02-10-2015, 19:37
Ten 2 pinowy czujnik to febi?
Rafal_Szczecin - 02-10-2015, 20:40
booohal napisał/a: | poziomo |
chyba pionowo
jacek11 - 02-10-2015, 20:45
Co to Panie Rafale zapomnieliśmy już jak zegar od gala wygląda
booohal - 02-10-2015, 22:48
Rafal_Szczecin napisał/a: | chyba pionowo |
Pionowo to by silnik wybuchł
Hugo napisał/a: | Ten 2 pinowy czujnik to febi? |
Yep.
Rafal_Szczecin - 03-10-2015, 18:36
jacek11 napisał/a: |
Co to Panie Rafale zapomnieliśmy już jak zegar od gala wygląda |
hahahaha
oplulem monitor . taki madry chcialem byc
az w google wpisalem " zegary galant "
booohal - 05-10-2015, 10:13
Termostat, czujnik i czujnik wymienione. Jednak nadal wskazówka jest leciutko poniżej poziomu.
No nic, zakładam, że ten typ tak ma
Pierwszy raz wymieniłem płyn chłodniczy zgodnie ze sztuką Wszystkie trzy spusty odkręcone, uzupełnienie z odpowietrzeniem wg. manuala (dłuuugo szukałem tej ''air bleed bolt'' )
Weszło niecałe 7,5ltr także kilka setek w układzie zostaje chyba zawsze...
Zostało malutko czasu, a sporo rzeczy nie ogarnięte przed wyjazdem do Swiss:
* rozrząd (oddaję dzisiaj, sam jestem za cienki w uszach )
* płyn w skrzyni (wg. opisu wymiana wygląda dość prosto, mam nadzieję, że w sobotę w końcu to ogarnę)
* pompa ABS (tak, tak, od początku jeszcze jej nie wymieniłem , leży i nabiera mocy...)
A propos:
Chciałbym przed wymianą pompy spuścić cały płyn z układu żeby nie uwalić wszystkiego wkoło. Dobrze kombinuje czy nie spuszczać bo później odpowietrzanie układu będzie trwało wieczność? Robert?
vrangsinn - 05-10-2015, 10:51
z tego co sie orientuje przy wymianie pompy i tak bedziesz musiał odpowietrzac wiec mozna spuszczać...tak przynajmniej robilem w VW i nie było prolemow z odpowietrzaniem...
|
|
|