Śląskie - Radary i Fotoradary
robertdg - 08-11-2010, 18:00
arthus napisał/a: | Fotoradar pomiędzy PZU a dużym kościołem w kierunku na centrum D.G. został zlikwidowany ze względu na nowe światła na tym skrzyżowaniu. Podobno go przenieśli gdzieś do Gołonoga na wysokość sklepu FRAC (kiedyś Plus tam był), ale jeszcze tamtędy nie miałem okazji jechać. | Dokładnie, pojawił się ten fotoradar niedaleko pasów dla pieszych, za skrzyżowaniem w kształcie ronda (skrzyżowanie Pilsudskiego - Kasprzaka - Wiśniowa) w kierunku jak się jedzie od huty na reden.
mjsystem - 14-06-2011, 14:23
Na taki nietypowy radar trafiłem w Rybniku na Gliwickiej, zdjęcie wyszło z profilu (nie, zebym się chalił...)
JCH - 14-06-2011, 16:01
mjsystem napisał/a: | Na taki nietypowy radar trafiłem w Rybniku na Gliwickiej | Taki, tzn. jaki
Wczoraj byłem w Rybniku, nie wiem czy to Gliwicka ale pewnie tak bo wlotówka z Gliwic - DK-78 i na górce jest radar identyczny jak w Bytomiu przy BP, który zdaje się, od dobrego pół roku nie pstryka już zdjęć (chyba )
Taki:
krzychu - 14-06-2011, 17:20
Patrząc na cennik, aż się łezka w oku kręci
MartinMM - 14-06-2011, 22:19
krzychu, "Ale to już było i nie wróci więcej"
mjsystem - 14-06-2011, 22:55
JCH napisał/a: | Taki, tzn. jaki |
no własnie taki na fotce, niestety czynny
krzychu - 14-06-2011, 23:00
Martinos napisał/a: | krzychu, "Ale to już było i nie wróci więcej" |
to se ne wrati
MartinMM - 14-06-2011, 23:49
Dobrze, ze u mnie w mieście nie ma fotoradarów Dzisiaj na DK1 pomiedzy BB a Tychami grasowała Vectra oraz dwie Alfy oznakowane.
Tomii - 18-06-2011, 09:19 Temat postu: Alfy w Bielsku Uwaga na Miśki w Bielsku w nowych oznakowanych Alfach, dziś ładnie sobie stali w zatoczkach za i przed tunelami na Andersa, nawet z aut nie wysiadają, tylko but i już Cię mają.
MartinMM - 19-06-2011, 21:54
Tomii, dzieki za info, bo zawsze czułem się swobodnie na tej trasie; )
mjsystem - 30-08-2011, 11:28
Ku przestrodze, zaczęły działac radary w Sosnowcu, które do tej pory były tylko straszakami. (widziane wkładanie aparatu do obudowy)
1. ul. Wojska Polskiego (Pawiak)
2. ul. Piłsudskiego (koło Lidla)
3. ul. 11 listopada (koło Marelli)
4. ul. Orląt Lwowskich (Jęzor)
londolut - 02-09-2011, 07:51
Dobrze, ze za granica jestem raz w roku- jak nie rzadziej
mjsystem - 02-09-2011, 15:01
londolut napisał/a: | Dobrze, ze za granica jestem raz w roku- jak nie rzadziej |
Spoko, przyjeźdzaj, granice są od dawna otwrte
Anonymous - 02-09-2011, 18:25
Zagłębie nie jest w Schengen...
JCH - 02-11-2012, 20:25
Wreszcie jakiś głos rozsądku Policji w kwestii fotoradarów:
Cytat: | Jak już pisaliśmy, prezydent Katowic zapowiedział wniosek do Inspekcji Transportu Drogowego o montaż fotoradarów w tunelu pod rondem.
Tabliczki przed tunelem informujące o fotoradarach to tylko straszak. Teraz urządzenia mają się tam pojawić naprawdę. Jak się okazuje, z mieszanymi uczuciami pomysł przyjęli policjanci.
Podinspektor Włodzimierz Mogiła z wydziału ruchu drogowego komendy wojewódzkiej: - Trzeba sobie zadać pytanie, ile rzeczywiście wypadków pod tunelem spowodowanych jest przekroczeniem prędkości. Moim zdaniem zdecydowana większość miała związek z nieprawidłową zmianą pasa ruchu.
Jacek Pytel, rzecznik policji w Katowicach wyjaśnia, że dla wypadków w tunelu nie są prowadzone specjalne statystyki. - Wszystkie zdarzenia klasyfikowane są jako ulica Chorzowska. Naprawdę trudno powiedzieć, do ilu wypadków w tunelu doszło ze względu na prędkość - dodaje. | Jeśli jednak Uszok przepchnie ten pomysł to ..... kiepsko widzę tunel w porannym i popołudniowym szczycie
|
|
|