[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Kierownica - wymiana, obszywanie, problemy z przyciskami.
farel - 06-08-2015, 18:31
paniki tu nie było. Chciałem po prostu wcześniej się podpytać i gdyby problem się nasilał miałbym gotową odpowiedź. Od tamtego czasu problem się nie powtórzył więc luz.
mjsystem - 06-08-2015, 20:47
farel napisał/a: | Od tamtego czasu problem się nie powtórzył więc luz. | I oby tak dalej. Spróbuj przedmuchać sprężonym powietrzem.
Tomek92 - 28-02-2016, 21:02
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Żeby nie zakładać nowego tematu postanowiłem odświeżyć ten ponieważ mam mały problem z doborem kierownicy. Chciałem zmienić kierownice z Lancera Inform na skórzana z bogatszych modeli. Znalazłem kierownice na aledrogo tylko nie wiem czy dopasuje to jakoś do swojego auta. Zaznaczam ze nie zalezy mi na systemie głośno mówiącym, tempomatach itp. Chciałbym tylko żeby dało się sterować radiem z kierownicy. Czy to ma sens ? Poniżej zdjęcie kierownicy.
Arczi89 - 29-02-2016, 10:36
jeżeli jest z lancera to tak. Z innych modeli różnią się mocowaniem.
Golotheman - 29-02-2016, 13:14
Kolego poradzę Ci, że właśnie sterowanie radiem z kierownicy to jest taka bzdura, że szok. Nie chciałoby mi się dla samego sterowania radiem zmieniać kierownicy... Nawet stacji radiowych nie można kierownicą zmienić. Tylko trzeba klikać te przyciski... możesz sobie głośność zmieniać w nieskończoność jak Cie to bawi i piosenki do przodu i do tyłu. Tyle w temacie
Arczi89 - 29-02-2016, 14:29
U mnie radiostacje da się zmieniać. Nawet mogę się przełączać pomiędzy Radiem, CD czy Dyskiem. Dodatkowo dochodzi obsługa BT.
Tomek92 - 29-02-2016, 15:19
No niby tak. W poprzednim aucie miałem wielofunkcyjną kierownice i nigdy nie używałem tych przycisków na niej. Generalnie chciałbym zmienić tą kierownicę głownie ze względów estetycznych. No ale jak już zmieniać i pchać się w koszta to dobrze byłoby jakby jednak te przyciski na niej działały...
tokyo - 29-02-2016, 23:07
Witaj
Jaki masz rok autka? Pytam bo moze byc konieczna wymiana tasmy pod kierownica.
Mozesz sam sprawdzic. Pod kierownica jest zaslepka sciagasz ja bedzie widoczne jedno puste gniazdo - zobacz czy sa piny jak sa to ok.
michal.lukawski - 29-03-2016, 21:54
Ktos robil myk z Lancera X wlozyc kierownice od EVO X?
jaca87 - 29-03-2016, 22:49
Gdzieś już było i podobno że się nie da.
bartes - 31-03-2016, 21:12
nie trafiłem wcześniej na konkretną informację więc piszę dla innych - wymiana kierownicy polega na wykręceniu dwóch wkrętów - gwiazdka - widoczne w otworach po bokach kierownicy, wyjęcie- odchylenie do siebie poduszki (niektórzy mówią żeby zdjąć osłonę od dołu i odłączyć poduszkę ) ja odłączałem po odchyleniu i wydaje mi się że jest lepszy dostęp do złącz, odkręcenie śruby mocującej kierownice i jej wyjęcie (czasem trzeba szarpnąć - nie wymagany ściągacz), montaż w odwrotnej kolejności. zalecane odłączenie aku
marcink - 01-04-2016, 15:38
Golotheman napisał/a: | Kolego poradzę Ci, że właśnie sterowanie radiem z kierownicy to jest taka bzdura, że szok. Nie chciałoby mi się dla samego sterowania radiem zmieniać kierownicy... Nawet stacji radiowych nie można kierownicą zmienić. Tylko trzeba klikać te przyciski... możesz sobie głośność zmieniać w nieskończoność jak Cie to bawi i piosenki do przodu i do tyłu. Tyle w temacie |
Akurat przy dotykowym radiu 2din to ma sens, bo pozwala obsługiwać wszystko co potrzeba bez odrywania wzroku od drogi
tomek1488 - 12-04-2016, 11:35
Znalazłem taki zestaw:
http://allegro.pl/mitsubi...6116368244.html
Czy waszym zdaniem jest tutaj wszystko czego potrzeba żeby zainstalować bluetooth? I znacie może jakiś warsztat który by się tego podjął w pomorskim? Niestety wycieczka na śląsk ze względu na koszta i czas nie wchodzi w grę :/ Dzwoniłem do kilku serwisów w okolicy zajmujących się autami japońskimi i nikt się tego nie podejmie.
brylekVFR - 12-04-2016, 12:23
Dowiedz się jeszcze czy połączy się z Twoim telefonem. Czy ten moduł można aktualizować w razie czego. Zapytaj o nr tego modułu, czy jest z USB czy nie, bo jeżeli jest bez USB to chyba nie da się go zaktualizować nie będzie działać z niektórymi telefonami.
tokyo - 13-04-2016, 03:16
Witam
Zestaw na obrazku jest kpl jednak dotyczy zestawu starego typu.
Nie posiada on usb ani bt audio - jest to zwykly zestaw z rocznikow produkcji 2007 - 2010.
Pozdrawiam
|
|
|