Nasze Miśki - Powrót do przeszłości
Marcino - 01-08-2019, 12:14
Moze któryś gazowy wtrysk nie wyrabia i jest ubogo...
jacek11 - 01-08-2019, 16:05
areksz121 napisał/a: | Z których cylindrów doprowadzone są spaliny w ten otwór po lewej? |
Zdaje się,że drugi i trzeci, ale to jeszcze sprawdzę.
areksz121 napisał/a: | Wygląda mi to na ubogą mieszankę, trzeba by faktycznie podglądnąć pracę sondy przed katalizatorem. |
W programie od gazu rozumiem ? bo z tego co wiem, to sonda do sterownika gazu nie jest podpięta.
areksz121 napisał/a: | A przepływomierza nie podmieniałeś na próbę? |
Nie. Ale jak by tam był problem, to na wszystkich garach tak było
areksz121 napisał/a: | ale jak paliwa będzie za mało to świecy nie okopci, wtedy coś z dawkowaniem paliwa, brudne wtryskiwacze, niskie ciśnienie itd., że na jałowym będzie ok, pod obciążeniem niby też, ale może okazać się ubogo na wydechu. |
Świece wyglądają tak jak na zdjęciu kilka postów wyżej. Faktycznie mogły by być troszeczkę ciemniejsze.
Jak na razie szykuję wymianę uszczelniaczy, i od efektu zależy to co zrobię.
Dzięki koledze z tego forum zacząłem też powoli ogarniać sterownik gazu, ale to nie jest prosta sprawa.
Marcin, wtryski gazu są do wymiany, tak samo jak reduktor, bo tych rzeczy nigdy nie wymieniałem, i nawet nie wiem od kiedy są w tej instalacji. Do tego wszystkiego wtryski nie są takie jak powinny być w BRC, tylko jakieś Regi.
Ustawienie też pozostawia wiele do życzenia, bo podejrzałem czasy, i benzynowe mają 2,3 ms a gazowe 4,3 ms.
szwagierr - 01-08-2019, 17:06
jacek11 napisał/a: | Ustawienie też pozostawia wiele do życzenia, bo podejrzałem czasy, i benzynowe mają 2,3 ms a gazowe 4,3 ms. |
To w niczym nie przeszkadza.
Należy dążyć do tego, by czas otwarcia benzynowych na benzynie był taki sam, jak benzynowych na gazie. Czas otwarcia gazowych nie ma znaczenia, chyba że będzie tak długi że wtryskiwacze będą się zapętlać.
jacek11 - 01-08-2019, 18:33
szwagierr, jak widzisz jeszcze nie kumam tego wszystkiego co czytam, i staram się zapamiętać. Dlatego będę potrzebował opieki, jeśli zdecyduję się na regulację tego ustrojstwa
Marcino - 02-08-2019, 08:21
Dajesz rady regulować BRC? ciezko o soft ... powili się nauczysz
jacek11 - 02-08-2019, 23:51
Marcino napisał/a: | Dajesz rady regulować BRC? ciezko o soft ... powili się nauczysz |
Ciężki temat z tym BRC, ale ja lubię wyzwania, więc podniosę rękawicę
Zdjąłem dekla z głowicy, magistralę oleju, i nawet żaden popychacz nie wpadł do silnika
Kupiłem sobie chiński ściągacz do sprężyn zaworów, i po pewnych modyfikacjach nawet działa
Do tego dorobiłem króciec do podawania ciśnienia w cylinder, i taki zestaw pozwala na bezstresową wymianę uszczelniaczy zaworów. Niestety zajechałem drugą już głowicę kompresora, i tenże działa bez przerwy
Tą robotę jeszcze jakoś ogarnę, ale trzeba myśleć o innej sprężarce, bo ta zwyczajnie nie wyrabia na moje zapotrzebowania.
Dzisiaj zmieniłem uszczelniacze na pierwszym cylindrze, i zrobiło się późno. więc pozostałe zmienię jutro.
Jutro też będą jakieś tam fotografię
jacek11 - 03-08-2019, 15:32
Ostatnie dwa dni jeździłem na benzynie, przejechałem około 50 kilometrów. Zdjąłem porcięta, i biały kolor w kolektorze zrobił się ciemniejszy, co by świadczyło,że problem jest z instalacją gazową.
Fotki z wczorajszego grzebania w głowicy:
Jak widać różnica między starymi Nokami, a nowymi Erlingami jest znaczna. Po dokładnym obejrzeniu starego uszczelniacza, widać,że lata świetności ma już za sobą. Całe szczęście,że zawory w prowadnicach nie mają luzów, bo by pewnie kopcił jak jakiś opel.
Chiński przyrząd za 40 złociszy poradził sobie z zadaniem,chociaż musiałem go delikatnie stuningować, bo nie chciał wejść między zwoje sprężyny. I jeszcze na szybko stworzony przyrząd do podawania ciśnienia w cylindry:
Piękny nie jest, ale wcale nie musi. Grunt, że sprawdził się
Silnik poskładany, czeka aż masa uszczelniająca wyschnie, i będą testy
jacek11 - 03-08-2019, 23:08
Jednak silnik zdechł....
Bizi78 - 03-08-2019, 23:31
jacek11 napisał/a: | Jednak silnik zdechł.... |
A co dokładnie
jacek11 - 03-08-2019, 23:37
Bizi78 napisał/a: | A co dokładnie |
Pierścienie
Marcino - 03-08-2019, 23:44
Eeeee nie. Dziś nie 1 kwietnia
Bizi78 - 03-08-2019, 23:46
A duże ubytki oleju miałeś
jacek11 - 03-08-2019, 23:53
A jednak to chyba tak jest. Raczej na pewno tak jest. Nie widzę innej przyczyny kopcenia na niebiesko. Głowica jest w świetnym stanie. Małe szanse, żeby nowe uszczelniacze puszczały olej.
jacek11 - 04-08-2019, 00:00
Bizi78 napisał/a: | A duże ubytki oleju miałeś |
Wlałem 5 litrów, a mam teraz połowę stanu. Biorąc pod uwagę że do silnika wchodzi 4 litry, a właściwie to chyba 4,3 litra, to spalił 0,7 litra na 10 000 km.
Ale nie to mnie martwi, tylko bardziej fakt kopcenia po dłuższej chwili postoju...
Bizi78 - 04-08-2019, 00:11
jacek11 napisał/a: | to spalił 0,7 litra na 10 000 km. |
To tak jak piszesz dramatu nie ma.
Te uszczelniacze to dobrze dobrane, bo wydaje mi się, że powinny mieć średnicę wew 5.2mm.
|
|
|